SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bunlar Çiçek ya da Sebze Fidesi Değil!..

A- A+ PAYLAŞ

Yandaki fotoğrafta kutu içerisinde "naylon tüp" diye bilinen topraklı muhafazada görülenler, alışılan gibi "sebze-meyva ya da çiçek fidesi" değil!.. Yasak olmasına rağmen, her geçen gün ekimi giderek artan, il merkezindeki bahçelerde bile artık binlercesi polisin, jandarmanın düzenlediği operasyonlarda ortaya çıkan, dişi Hint Keneviri fidesi, bunlar.. Yani esrarın elde edildiği bitkinin, tarlaya-bahçeye ekilmek üzere hazırlanan, tohumun fideye dönüştürülmesi aşamasının görüntüsü.. Jandarma tarafından, merkez Bindal Köyü'nde gerçekleştirilen bir operasyonda 8 bin 156 kök dişi hint kenevirinin yanı sıra, ekime hazır hale getirilmeye çalışılan 60 kenevir tohumu ele geçti. Dilek'teki bir başka operasyonda ise 165 kök kenevir bulundu. Kenevirler, diğer fotoğraflarda görüldüğü gibi, söküldükten sonra yakılarak imha edildi.

BİNDAL KÖYÜNDE..
Jandarma ekiplerince yürütülen bir çalışmada Merkeze bağlı Bindal Köyü'nde M.A.A. isimli şahısa ait kayısı ve mısır ekili bahçede, boyları 1.5 ile 3.5 metre arasında değişen, hasata hazır 8 bin 156 kök hint keneviri ile şahısa ait ev ve müştemilatında yapılan aramada fide haline getirilerek ekilmeye hazır 60 kenevir tohumu, 1 adet pompalı tüfek, 2 adet tabanca şarjörü, 6 adet mermi ele geçirildi. Hint kenevirleri yakılarak imha edilirken şahısın gözaltına alındığı , soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Öte yandan, Dilek Beldesi Aydoğan Mahallesi'nde A.Y.'a ait kayısı bahçesinde Jandarma ekiplerince yapılan kontrolde boyları 30 ile 160 santim arasında değişen 145 kök kenevir ele geçirildi. Bahçe sahibinin yakalandığı alınan ifadesinin ardından adli makamlarca serbest bırakıldığı bildirildi.

HABER-FOTO: Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız