SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunlar Çok Büyük Gelişmeler"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:35:06
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Türkiye Kupası'nda Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) takımlarının oynamasının Türk futbolu adına bir devrim olduğunu söyledi. 

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Düşmez, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürlüğü'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Düşmez, Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nin (BAL) çok büyük bir ihtiyacı karşıladığını dile getirdi. 

BAL Ligi'nin esas amacının profesyonel takımı olmayan şehirlerin, yükümlülükleri azaltılarak profesyonel heyecan yaşaması olduğunu kaydeden Düşmez, şehirlerin maddi yükümlülüklerinin çoğunu bertaraf ederek futbol heyecanını yaşamasını düşündüklerini ifade etti.

Düşmez, bölgeler arası karşılaşmalarda 15 bine çıkan seyirci sayısının olduğunu kaydederek, ikinci ve üçüncü ligdeki seyirci ortalamasını zorlayan, geçen bir BAL Ligi oynattıklarını dile getirdi.

BAL Ligi'nin günden güne güçlendiğine dikkat çeken Düşmez, şunları söyledi: "Türkiye Kupası'nın Türkiye'yi kucaklıyor olması bir devrimdir. Burada da yine çorbada tuzumuz var. BAL Ligi takımlarının Türkiye Kupasına katılması çok önemli bir kırılma noktasıdır. BAL Ligi'nde mücadele edip, Türkiye Kupası'nda tur atlayan bir sürü takım oldu. Bu futbol adına çok büyük gelişmelerdir. BAL Ligi'nin Türk futboluna getirdiği soluktur. Türkiye Kupası'nda Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) takımlarının oynamasının Türk futbolu adına bir devrimdir. Ama maalesef bu devrim, Süper Lig'de bir futbolcunun bir gece kulübünde çıkmasından daha az gösteriliyor ve işleniyor. Ama azimle bu yolda futbolun ve sporun gelişmesine katkı vermeye devam edeceğiz. BAL Ligi'nin futbola sunduğu inanılmaz avantajları var. Son 3 yılda yüzde 34 Türkiye'de futbolcu sayısı arttı. Son 20 yılda eksiye düşme vardı ama artı yoktu. Çok şükür 3-5 senedir artma temayülünde, son 2 senedir de ciddi artışlar var. Burada BAL Ligi'nin getirdiği katkı var."

Ziyarette, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi,  Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez'e ziyaretinin anısına hediye verdi.

- Türkiye'nin en büyük çimentosu-

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Türkiye'nin en büyük çimentosunun spor olduğunu söyledi. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ve Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (MASKF) Seyfullah Özdemir ile bir araya gelen Düşmez, Malatya'daki amatör spor çalışmalarını değerlendirdi. 

-ASKF yöneticileri ile bir araya geldi-

MASKF yönetim kurulu üyeleri ile amatör kulüplerin temsilcilerinin de yer aldığı değerlendirme toplantısı Gündüzbey Su Sesi'nde yapıldı. 

MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Düşmez'in Malatya'ya gelmesinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, ilerleyen dönemde daha uzun süreli görüşme yapacaklarını belirtti.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez ise, Malatya'da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ülkenin her tarafına geldikçe, bu ülkenin ne kadar büyük ve güzel bir ülke olduğunu, ne kadar güzel insanlarının olduğunu görüyorum. Burada olmaktan dolayı hem mutluyum hem de sizleri daha yakından tanımak bahtiyarlığına eriştiğim için gururluyum" dedi. 

"6 tane profesyonel kulüp bünyemizde yer alıyor"

Düşmez daha sonra TFF Malatya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İl dışından gelen spor yöneticilerinin de yer aldığı ziyarette konuşan TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Malatya Bölge Müdürlüğü'nün 6 ilden oluştuğunu kaydetti. 

TFF Malatya Bölge Müdürlüğü bünyesinde 200 tane faal kulübün olduğunu kaydeden Eserdi, 9 bin 500 civarında amatör spor kulübün bünyelerinde olduğunu belirtti. 

Eserdi, "5 tane profesyonel kulübümüz var. 2 tanesi PTT 1. lig, 2 tanesi 2. Lig, 1 tanesi de 3. Lig. Tunceli ekibi Dersimspor'da 3. Lige yükselince bu sayı 6 oldu. İnşallah bu dönemde de Yeni Malatyaspor'u PTT 1. Lig'e, Şanlıurfaspor ya da Elazığspor'u da Süper Lige taşırsak, bölge olarak daha da güçleneceğiz" şeklinde konuştu. 

"Sporun köprü olduğunu düşünüyorum"

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, dostlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 

Sporun çok güzel bir olgu olduğunu dile getiren Düşmez, "Bu memleketin en büyük çimentosu spordur. Spor ülkesi değiliz ama güzel insanların barındıran bir ülkeyiz. Spor, bu güzel insanları buluşturan bir olgu. Ben, sporun hep bir köprü olduğunu düşünüyorum. Önemli olan dostluktur. Sporcu sayısının artması demek, herkes milli sporcu olacak anlamına gelmez. Ailesine, vatanına ve milletine iyi insanlar yetiştirmede gayret sarf eden insanlarız" şeklinde konuştu.

TFF Malatya Bölge Müdür Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Futbol Malatya İl Temsilcisi Kahraman Fırat, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez ve beraberindekilere Malatya'yı ziyaretlerinin anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız