SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bunlar da Belediye Önlemi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:48:19
Bunlar da Belediye Önlemi
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan Bayramı dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin de hizmetlere ilişkin çeşitli düzenlemeler yaptığı, önlemler aldığı duyuruldu.

Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"17-19 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramı’nda vatandaşların sorun yaşamamaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir dizi tedbirler alındı. 

Konuyla ilgili olarak Basın Yayın Tanıtım ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, vatandaşların rahat bir şekilde ziyaretlerini yapmalarının yanı sıra bayram süresince herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen Başkanlığı’nda bir koordinasyon toplantısı düzenlendiği bildirildi. 

Koordinasyon toplantısına Genel Sekreter Arif Emecen’in yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ve bazı müdürler katıldı. 

Düzenlenen toplantı neticesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan bayram tedbirleri Şöyle: 

BELEDİYE OTOBÜSLERİ BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ ÜCRETSİZ

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bayramın birinci günü toplu taşıma araçları, mezarlıklar başta olmak üzere Malatya genelindeki tüm hatlarda 06.00 – 18.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. 

MOTAŞ tarafından Şehir Mezarlığı Hattına ek seferler konularak, vatandaşların daha rahat bir şekilde mezarlığa ulaşmaları sağlanacak. Ayrıca, 14 Temmuz Pazartesi gününden itibaren tüm hatlarda son sefer saatleri ise bayrama kadar uzatıldı.    

Son sefer saatleri uzatılan hatlar: 

Sayı/ Hat Kodu/Hat Adı/Son Seferi Saati/Uzatılan Sefer Saati

11C/ İSTASYON-ÇÖŞNÜK/ 23:45/ 00:20

22D/BOSTANBAŞI - MERKEZ/ 23:20/ 00:20

35A/YEŞİLTEPE - MERKEZ/ 23:40/ 00:30

46A/ ŞEYHBAYRAM/ 23:30/ 00:30

56İ/ ÖZALPER-İNDERESİ/ 23:32/ 00:20

68B/ TOKİ - MERKEZ/ 23:40/ 00:30

79B/ ÇİLESİZ - MERKEZ/ 23:15/ 00:30

810Z/ TURGUT ÖZAL MH. - ZAFER MAH./ 23:15/ 00:30

912V/ HAVA LOJMANI - VALİ KONAĞI/ 23:30/ 0:30

10152/ MAŞTİ - YAKINKENT/ 23:40/ 00:30

11250/ BATTALGAZİ - ŞİREPAZARI/ 23:30/ 00:30

Öte yandan Bayram süresince bazı cadde ve sokaklarda uygulanan parkometre de ücretsiz olacak. 

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR

Şehir Mezarlığı ile diğer mezarlıklarda periyodik temizlikler yapılırken, Şehir Mezarlığı’nda özellikle ilk gün, giriş ve çıkışlarda herhangi bir sorun yaşanmaması için Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerekli tedbirler alınacak. Ayrıca, Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından da Mezarlık yolunda ve mezar içi yollarda yol çizgileri ve boyamalar yapılarak Bayrama hazır hale getirildi. Yine şehir genelinde tüm sinyalizasyon sistemlerinin bakımı yapılarak, varsa arızalar giderilmesi için çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor. . 

CADDE VE SOKAKLAR İLE CAMİ AVLULARI YIKANACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayram öncesinde merkezdeki tüm ana cadde ve sokaklarda temizlik yapılarak yıkanacak. Ayrıca ilçe belediyeleri ile de koordinasyon sağlanarak ilçe merkezlerindeki caddelerde de temizlik ve yıkama işleri gerçekleştirilecek. 

Bayramdan önce tüm camilerin avluları ve Bayram namazı kılınacak mekanlar yıkanarak, cami çevrelerinde gerekli bakım ve tamiratlar yapılacak. 

İLGİLİ BİRİMLER BAYRAM SÜRESİNCE MESAİ YAPACAKLAR

Vatandaşların daha rahat ve sorunsuz bir şekilde bayramlarını geçirmeleri amacıyla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan hizmet birimlerinin bayram süresince mesai yapacakları kaydedildi.

Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi de Bayram süresince hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar, gerektiğinde Çağrı Merkezi’nin 444 51 44 numaralı telefonunu arayabilecekler. 

BAYRAMDA AÇIK KALACAK EKMEK SATIŞ BÜFELERİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Şirketine bağlı ekmek satış büfeleri de Ramazan Bayramı süresince, vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. 

Ramazan Bayramı süresince açık kalacak ekmek satış büfeleri:

1- Çevre Yolu 2- Akpınar, 3- Battalgazi, 4- Sıtmapınarı, 5- Kernek, 6- Emeksiz 7- TOKİ 1. Etap, 8- TOKİ 2. Etap, 9 – Beydağı Devlet Hastanesi, 10 – Malatya Devlet" 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız