SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bunlar da Eylül Kayısısı

0
Güncellendi - 2016-09-29 16:02:19
Bunlar da Eylül Kayısısı
A- A+ PAYLAŞ

Kayısının başkenti Malatya’da mevsimsiz meyve veren kayısı ağacı görenleri hayrete düşürdü. Temmuz aylarında hasadı biten kayısı ağacı Eylül ayının sonunda meyve vermeye devam etti.

Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Suçatı Mahallesi’nde her yıl Eylül ayının sonu veya Ekim ayının başlarında meyve veren kayısı ağacı görenleri şaşırtıyor.

Malatya’da Temmuz ayında kayısı hasadının tamamen bittiğini belirten Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, “15 yıldır her zaman bu aylarda bu kayısı ağacı meyve veriyor. Kayısının çeşidi bilinmiyor. Çekirdeği tatlı, kayısının da hafif mayhoş bir tadı var. Komşular ve yoldan geçen yolcular ağacı görünce hem şaşırıyorlar hem de gelip ağaçtan meyve alıyorlar. Biz bu çeşidin ne olduğunu nasıl olduğunu bilemiyoruz. Bunun dışında böyle bir ağacımız daha mevcut. Üreticilerimiz ile konuşurken bu ağaçtan bahsedildi, bizde geldik, ağacı bulduk ve yerinde gördük. Malatya bir kayısı ormanı. Dolayısıyla bu ormanın içerisinde çok fazla değişik çeşitler vardır. Üreticilerimiz ağaçları hakkında bilgiler verirlerse bunların çeşitleri hakkında da araştırma yapılabilir” şeklinde konuştu.

Malatya’da sofralık kayısının süresinin uzatılması konusunda bir çalışma yapılması gerektiğini de söyleyen Tursun, “Çok erkenci cinsten başlayarak, çok geç çeşitler ile bir çalışma yapılabilir. Bu ağaçta her yıl Eylül ayının sonunda ve Ekim ayının başında kayısı var zaten. 15 yıldır bilinen bir şey. Erkenci herhangi bir don meydana gelmediği sürece bu ürün daha da kalabilir. Bunun ile ilgili çalışmalar yapılması gerekiyor” diye konuştu.

iha

kayısı2

kayısı1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • yok (7 yıl önce)
    yok
    0
    0
    Yanıtla
  • hamit (7 yıl önce)
    Aynısı bizde var fakat başka fidana aşısı yapıldığında diğer kaysılar gibi erken oluyor.Araştırmalar kanat şu yöndedir:fidan iken kanser olup genetiği değişiyormuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (7 yıl önce)
    Vatandaş daha iyi araştırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selcuk (7 yıl önce)
    Bu kaysi cinsi bizim bir arkadasda var don oldugu donemde kimse cagala bulamazken bir ay sonrasinda bize cagala getirmisti.hatta bir arkadas cekirdegini alip dikti yetisti fakat meyve vermedi arastirdik asi yapilaliymis.Cekirdek dikmekle olmuyormus.Bizim kayisi ie ilgi bu kadar seyi bilirken bu isin arastirmasini ve gelistirmesini yapanlarin bundan habersiz olmasi uzucu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Özal veya levent çeşitlerinden bir tanesidir. Kayısı Araştırma enstitüsü 'nde görmüştüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Meyvecilik araştırma neyi araştırıyor acaba ...
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (7 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    nasıl zengin olunuru
    0
    0
    Yanıtla