SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunlar Dinden Geçinenler"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Avrupa'da hızla yayılan Hitler'in Türkiye'ye saldırma ihtimali üzerine İsmet Paşa'nın Topkapı Sarayı'ndaki kutsal emanetleri Niğde'de bir camide muhafaza ettiğini belirterek, "Ben de olsam aynısını yapardım. Ama bazı düzenbazlar, 'jandarma içeriye insanları almıyor' diyor. Jandarma camide nöbet tuttu. Ama oradaki kutsal emanetler çalınmasın diye yaptı. Affet bizi atam. Bu partiyi kuranlar bizi affetsin ki, 9 yıldır bu becerisizlikleri ve bu bereketsizleri yenemedik, iktidar olamadık. Özür diliyoruz" dedi.
 
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde partililerle bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın isminin değiştirilmek istenmesine tepki gösterdi. İnce, "Siz biliyor musunuz? Sabiha Gökçen Havaalanı'nın adı değiştirilecekmiş. Siz hedefin Sabiha Gökçen mi olduğunu düşünüyorsunuz? Onların hedefi cumhuriyet ve Atatürk ile hesaplaşmaktır" diye konuştu.
 
Avrupa'da ilerleyen Hitler'in Türkiye'ye saldırma ihtimali üzerine İsmet Paşa'nın Topkapı Sarayı'ndaki kutsal emanetleri Niğde'de bir camide muhafaza ettiğini belirten İnce, "İkide bir diyor ki 'İsmet Paşa camileri ahır yaptırıyor'. Ona camileri nasıl yıktıklarını Meclis'te gösterdim. Bu olayı bir açalım. Hitler orduları Avrupa'yı kasıp kavuruyor. İsmet Paşa Yunanistan'a girmiş olan Almanların her an Türkiye'ye girme ihtimalini görüyor. İsmet Paşa, Topkapı Sarayı'ndaki kutsal emanetleri trene dolduruyor, Adana'ya gönderiyor. Buradan da Niğde'ye gidiyor. Niğde'de de bir caminin içine o kutsal emanetleri koyuyor. Etrafına da birer jandarma dikiyor. 'Bu caminin içini kimse girmeyecek' diyor. Doğru yapıyor. Ben de olsam aynısını yapardım. Ama bazı düzenbazlar, 'jandarma insanları içeriye almıyor' diyor. Jandarma camide nöbet tuttu. Ama oradaki kutsal emanetler çalınmasın diye yaptı. Bunlar ne yaptılar" şeklinde konuştu.
 
Malatya'da bir caminin Hollandalı bir firma tarafından dozerle yıkıldığını iddia eden İnce, "Hollandalı geldi camiyi yıktı. İsmet Paşa camiyi harp için kullandı, bunlar camiyi rant için kullandı. Bir dindarlar vardır. İki dindar geçinenler vardır. Üç de dinden geçinenler vardır. Dindarlar başımızın üzerindedir. Bizim onlarla bir sorunumuz yok. Ama bunlar dindar değildir. Bunlar dinden geçinenlerdir" ifadelerini kullandı.
 
"ATAM ÖZÜR DİLİYORUM"
Partililere seslenen İnce, "Affet bizi atam. İsmet Paşa bizi affet. Bu partiyi kuranlar bizi affetsin ki, 9 yıldır bu becerisizlikleri ve bu bereketsizleri yenemedik, iktidar olamadık. Özür diliyoruz bu anlamda" açıklamalarında bulundu.
 
"HODRİ MEYDAN.."

İnce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli ve Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye "hodri meydan" dedi. Canikli ve Gedikli ile istedikleri bir televizyonda düello yapabileceğini belirten İnce, "Haklılığım tescil edildi her halde, artık koro halinde bana cevap vermeye başladılar. Sayın Canikli, Meclis kürsüsünü ihale peşinde koşan milletvekillerini savunmak için kullanıyor. Ve kıblelerini ballı ihalelere çevirmiş olanlar suçluluk telaşı içerisindeler. Onların görünmeyen yüzlerini göstermeye devam edeceğim. Bu hafta bütün il ve ilçe teşkilat başkanlarına bir yazı yazacağım. Hangi ilde kaç tane cami yıktı AKP. Cami yıkma şampiyonudur AKP. Bunları yakında açıklayacağım. Ben Malatya'daki camiyi gösterince birçok ildeki partililerimiz beni arayıp, kendi illerinde de cami yıkıldığını bildirdi. Bunlar altı dükkan, üstü cami projeleri yapıyorlar. Mimar Sinan'ın torunlarına böyle camiler yakışır mı? İsmet Paşa camileri harp için kullanmıştı, bunlar ise rant için kullanıyorlar" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız