SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunlar Dünyanın En Eskileri!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Cafer Höyük'teki kazılar sonucunda çıkartılarak Malatya Müzesi'nde sergilenen Neolitik Dönem Figürlerinin şuanda dünyada bilinen en eski küçük heykelcikler olduğu bildirildi.

Malatya Müzesi Müdürü İzzet Esen, Karakaya Baraj Gölü altında bulunan Cafer Höyük'te 1979-1986 yıları arasında yapılan kazılarda bulunan Tanrıca İnsan Figürlerinin, şuan için dünyanın bilinen en eski küçük heykelcikleri olduğunu ifade etti. Esen, Cafer Höyük'ün hem Anadolu ve hem de Malatya arkeolojisi için son derece önemli olduğunu belirterek, ana tanrıca yada insan figürünün ilk örnekleri diyebilecekleri örneklerin Cafer Höyükte bulunduğunu kaydetti.

Esen, Malatya Müzesi'ndeki 4'lu gruptaki heykelciklerin hem Anadolu'nun ve hem de dünyanın çok minik eserleri arasında yer aldığını ifade etti. Esen, bu heykellerin bir erkek, 3 kadın figüründen oluştuğunu aktardı.

Heykel grubunun özelikle 8 bin yıl önce kadın anatomisi üzerindeki etkiyi de aktardığını belirten Malatya Müzesi Müdürü İzzet Esen, "Bugün için bu eserlerin Dünyada örnekleri yoktur" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız