SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunlar Göstermelik Açılışlar'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:05:53
'Bunlar Göstermelik Açılışlar'
A- A+ PAYLAŞ

MHP Malatya İl Başkanı Avukat Arif Yıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Malatya’da gerçekleştirilen açılışların göstermelik olduğunu ileri sürerek daha önce söz verilen ancak hayata geçirilmeyen projeleri sordu.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Çevre Yolu, Akçadağ Mermer Organize Sanayi Bölgesi, İstasyon köprülü kavşağı, Arapgir Çevre Yolu, Yüksek Hızlı Tren, İkinci Devlet Üniversitesi, Lojistik Merkez, Vagon Onarım Fabrikası, Beylerderesi Göleti, Altay Kışlası Şoför Okulu alanı, Akçadağ Kültür Merkezi, Arapgir Çevre Yolu için yıllardır söz verildiği halde gerçekleştirilmediğini anımsatan Yıldız, Başbakan Davutoğlu’nun katılımıyla yapılan 44 açılışın göstermelik ve ‘Malatya halkını uyutmaya’ yönelik projeler olduğunu ileri sürdü.

44 PROJENİN İSİMLERİNİ TEK TEK AÇIKLASINLAR

Yıldız, AKP’lilerden 44 projenin tek tek isimlerini ve yatırım tutarlarını açıklamasını istedi. Açılışı yapılan tesislerin Malatya’ya prestij kazandırıp farklı kılacak herhangi bir proje bulunmadığını iddia eden Yıldız, “Malatya’yı farklı kılmak adına verilen tüm sözler ve vaatler saklanmak ve unutturulmak suretiyle, tamamen hayal kırıklığı yaratan ve Malatya’nın içine sokulduğu acziyeti su yüzüne çıkaran çalışmaların açılışının hemşerilerimize bayram ve şenlik havasında sunularak, onların bir kez daha kandırılmaya ve uyutulmaya çalışılmasına izin vermeyeceğiz ” dedi.

“İSTİHDAM ARTTIRACAK VAATTE BULUNMADI”

Başbakan Davutoğlu’nun Malatya’nın istihdamını artıracak, göçü durduracak, yatırımları artıracak hiçbir vaatte bulunmadığını ileri süren Yıldız, şunları söyledi: 

“Malatya’dan her yıl 28 bin kişi göç ediyor. İş, aş, gelecek için insanlar Malatya dışına adeta kaçarak gidiyor. Ekonomik ve sosyal gelişmişlikte halimiz ortada. Eğitimde halimiz ortada. 2014 Mayıs ayında ihalesi yapılacak denilen hızlı tren 2018’e uzamış. Kamulaştırma ve istimlak sorunlarıyla baş başa bırakılan Kuzey Çevre yolumuz var. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin hataları yüzünden yapılmayan Üniversite köprülü kavşağı var."

Yıldız, AKP tarafından Malatya için söz verilen ancak faaliyete gerçekleştirilmeyen projeleri şöyle hatırlattı:

“2010 yılında hükümetin yatırım programına alınan İstasyon Köprülü Kavşağı projesi nerededir? Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2012 yılı yatırım programına alınan yüzlerce kişiye istihdam sağlayacağı ifade edilen “Akçadağ Mermer OSB” projesinin akıbeti nedir? Sağlık Bakanlığı'nın kamu-özel ortaklığıyla kurmaya başladığı şehir hastaneleri projeleri arasında Malatya’ya yer verilmemesinin sebebi nedir? Karayolları tarafından İnönü Üniversitesi civarına yapılması planlanan 2 adet köprülü kavşak projesinin Malatya Büyükşehir Belediyesinin müdahalesiyle iptal edilmesi sonrasında kazalara davetiye çıkarılmayacak mı? Malatya’da İnönü Üniversitesi’nin Battalgazi Kampüsü’nde ikinci bir devlet üniversitesinin kurulmasını hangi AKP milletvekilleri engellemiştir? 2014 yılı Mayıs ayında ihale edilecek denilen, fakat bugüne kadar ihalesi yapılmayan Malatya Hızlı Tren projesine ne olmuştur? Malatya’nın hayvancılık sektörünün etkili ve verimli bir zeminde gelişebilmesi için üretim merkezlerinin, yem fabrikalarının, et ve süt üretim merkezlerinin, kesim merkezlerinin içinde yer aldığı bir “Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” projesi nerededir?

Doğu’nun Batısı, Batı’nın Doğusu konumunda olan, ana ulaşım akslarının odağında yer alan Malatya’nın bu stratejik yönü dikkate alınarak bir “Lojistik Merkezi” kurulacak mıdır? 25 yıldır kendi kaderine terk edilmiş durumda bomboş bekleyen Vagon Onarım Fabrikası için otomotiv, kayısı, cezaevi, vagon, silah yan sanayi, lojistik köy gibi projelerinize ne olmuştur?”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız