SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Zaferi Var"

0
Güncellendi - 2016-07-22 06:56:57
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,FETÖ terör örgütü için, “Biz bunlara 'terörist’ dedik, inanmadılar, ‘paralel’ dedik, inanmadılar, ‘haşhaşi' dedik, inanmadılar. Biz dedik. Toprağımı, bayrağımı, Cumhurbaşkanımı hedefine koydular.” dedi.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimine yönelik olarak Malatya’da sürdürülen “Demokrasi Nöbeti”ne gece 02.00 sularında katılan Çalık, "15 Temmuz gününü hepiniz tek tek hikayelendirebilirsiniz. Hepimizin ayrı hikayesi var. Bu hikayenin sonunda da milletin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin zaferi var. Sizlerin sayesinde bu zaferin altına hep birlikte imza atıyoruz." dedi.

Çalık, darbe girişiminin ve şehitlerin hesabının tek tek sorulacağını belirterek şöyle konuştu:

“Malatya’nın 3 şehidi var, Türkiye’nin 246 şehidi var, bunların hesabını hepsi soracak, tek tek soracak. O haşhaşilerden, hepsinden tek tek bunların hesabı sorulacak. İstanbul, Ankara ve Malatya, en önemli haşhaşilerin operasyon yaptığı yerlerdi. Bunlar kanser türü, ur şeklinde girdikleri her yere yayılan maalesef kanserli hücreler. Her yere girmişler. Biz bunlara 'terörist’ dedik, inanmadılar, ‘paralel’ dedik, inanmadılar, ‘haşhaşi' dedik, inanmadılar. Biz dedik. Toprağımı, bayrağımı, Cumhurbaşkanımı hedefine koydular. Milletimiz sayesinde, tankların önünde duranların sayesinde, milletin sayesinde tüm halkımız darbeye 'dur' dedi. Biz çok darbeler yaşadık ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi darbelerin hikayeleriyle dolu, ama Türkiye Cumhuriyeti, dünya darbe tarihlerinde böyle bir darbe yok. Vatandaşların üzerine, Meclis'e bomba atıyor. Kurtuluş Savaşı'nda düşman orduları Meclis'e saldırmadı. 'Bunlar PKK'dan da DHKP-C'den de DAEŞ'ten de tehlikeli, hepsiyle aynı ruha sahip terör örgütü' dedik. Bugünü bize yaşattılar. İnşallah bunların cezalarını tek tek çekecekler. Hepsinden tek tek hesap sorulacak."

“HAŞHAŞİLERİN BAŞ HAŞHAŞİSİ BURAYA GELECEK”

FETÖ için, “İnsan kılığına girmiş canavarlar” ifadesini kullanan Çalık şöyle devam etti:

“İnsan kılığına girmiş canavarlar, kaçarlar. Ama bilsinler ki, dünyanın öbür ucuna da gitse, bu millet onun takipçisi olacak, Cumhurbaşkanım, başbakanım, bizler, sizler bunun takipçisi olacaksınız. Yunan adalarında soluğu almışlar, ama merak etmeyin onlarda gelecek, yurtdışına kaçmışlar, merak etmeyin onlarda gelecek, Alamut Kalesine saklanan haşhaşilerin baş haşhaşisi buraya gelecek, Hassan Sabbah muamelesi görecek ve o kale onun başına yıkılacak. Bilesiniz ki onlardan da hesap tek tek sorulacak."

Çalık, "Olağanüstü hal de, sadece bu haşhaşilerin yapmak istedikleri darbe girişiminin ortadan kaldırılması ve onlara gereken cezayı vermek için çıkarıldı. Vatandaşlarımızın bu konuda gönlü rahat olsun.” dedi.

"HİLEYLE, ÇALDIĞINIZ SORULARLA GENERAL YAPTIKLARINIZ..."

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, FETÖ için “Kimliksiz ve kişiliksiz bir hareket” ifadesini kullanarak, “Bu adamlar paşa olmuş, general olmuş, bilmem ne zıkkım olmuş. Milletinin duasını alamıyorsanız, kesinlikle hileyle, çaldığınız sorularla, bugün general yaptıklarınız bu necip milletin sayesinde ne oluyor, ne oldular? Yalın ayak bir şekilde, kulakları parçalanmış, suratları tamamen aşağılanmış, adilerin daha da ötesinde, adice bir mahlukata dönüşmüşler. İşte bu sizin evlatlarınızın hakkını gasp etmelerinin neticesi de bugün düştükleri durum. İnşallah, Pensilvanya’yı buradan inleteceksiniz, o alçak buraya gelecek, kesinlikle son kullanma tarihini geçirmiş olan bu peçete yarın Türkiye’nin çöplüğüne atılacak, atmaya mahkumlar. O gün hesabı sizin adınıza hukuk çerçevesinde soracağız.” diye konuştu.

Çalık ve Şahin ile birlikte ’Demokrasi Nöbeti’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı’da katıldı.

Konuşmalar, gece saat 03.15’e kadar devam etti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

c1

c2

c3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mehmet (7 yıl önce)
    malatyalı vekiller akp için çalışan gençlere secim dönemlerinde belediyede iş için söz verip yapmazken, fetö bütün kurumları kendi adamlarıyla ele geçirmiş ve hatta bi dönem cemaatte tanıdığı olmayan hiç kimse belediyeye giremedi malatya belediyesi şirket personelleri dahil çok iyi incelenmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Tosun (7 yıl önce)
    Aynen öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Kimse kimseyi kandırmasın.Bir zamanlar hepiniz fethullhaçıydınız.
    0
    0
    Yanıtla