SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunlar Kim? Diye Sordum!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:35:50
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ Belediyesi'nin 11 milyon lira borcunun bulunduğu, belediyenin aylık giderinin 280 bin lira, gelirinin ise 180 bin lira civarında olduğu bildirildi.

30 Mart'ta AKP'li İbrahim Koşar'ın yerine yine AKP'den Akçadağ Belediye Başkanlığına seçilen Ali Kazgan, düzenlediği basın toplantısında, belediyenin mali durumunun yanı sıra, kendi projeleri konusunda bilgi verdi.

Akçadağ’da gerçekleştirilen basın toplantısında belediyenin mali durumu hakkında bilgiler vererek sözlerine başlayan çiçeği burnunda Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan “Belediyemize geçen dönemden kalan borç yaklaşık 11 milyon lira. Bu rakama kapanan beldelerden kalan borçlarda dahildir. Aylık giderimiz personel maaşları ile birlikte 280 bin lira. Gelirimiz ise 580 bin lira. Fakat bu paranın yüzde 40’ büyük şehir belediyesine gidiyor. Borçlarımızdan dolayı kesintilerden sonra elimize 180 bin lira para geçiyor. Giderlerimizi azaltmak ve gelirlerimizi artırmak için gelir getirici projeler üretiyoruz” dedi.

Başkan Kazgan, Cezaevi kompleksi, Akçadağ Meslek Yüksek Okulu, Kapalı Sulama Sistemleri, Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Doğalgaz, kentsel dönüşüm gibi gerçekleştirecekleri projeler hakkında özet bilgiler verdikten sonra “ Akçadağ’ın ekonomik olarak gelirinin artırılması yönündeki arayışlarımız son aşamaya geldi. Akçadağ’la özdeşleşen Sultansuyu Harası ve oradaki atlar ön plana çıkıyor. Orası çok büyük bir alan, ekonomiye kazandırılabilir. Tek seçenekle ekonomiyi ayağa kaldıramazsınız. Hipodrom, cirit, bilindiği gibi atlar, engellilerin tedavisinde önemli bir yer tutuyor. Değişik seçeneklerle ekonomiyi canlandırabiliriz. Hedefimiz giderleri azaltmak ve gelirlerimizi yükseltmektir” diye konuştu.

Basın mensuplarının, işten çıkarılan personelle ilgili sorusunu da, “4 Nisan’da belediye çalışanları ile bir tanışma toplantısı yaptım. Hepsi ile tek tek konuştum. Aradan bir iki gün sonra yaklaşık 20 civarında arkadaş geldi. ‘Bunlar kim?” diye sorunca “Bunlar şirket işçileri” diye tanıttılar. “Personel tanışma toplantısında niye gelmediler peki?” diye sorunca “Bunlar gönüllü işçiler. Seçimden sonra işe alınacakları vaadi ile gönüllü olarak çalışıyorlar” yanıtını aldım. Burası kamu kurumu, işe alınmalarında bir prosedürü vardır. Ben kimseyi böyle vaatler ile işe almam. Geçmiş yönetime yönelik bir yorum da yapamam” şeklinde yanıtladı. 

HABER-FOTO: malatyahaber.com- Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız