SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunlar Kime Satıldı?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve beraberindeki Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Ali Evren ve esnaf odaları başkanları toplu halde Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarette konuşan MESOB Keskin, "Ziraat Odası da büyük sivil toplum kuruluşudur. Büyük bir sivil toplum örgütüdür. Geçtiğimiz hafta kongrelerini yaptılar. Bütün kalbimiz ile sayın başkanımızın her zaman yanındayız. Mustafa kemal Atatürk'ün dediği gibi Milletin efendisi köylüdür. Köylü olmaz ise esnaf olmaz, esnaf olmaz ise tüccar ve sanayici ollaz. Sayın başkanımız bütün kurumlarla diyalog içinde. Malatya kayısısı için önemli katkılar sundu. Hükümetin ilk defa kayısıcıya ve çiftçiye ve verdiği destek yeterli değildir. Köylüye ve çiftçiye biraz daha iyi bakılması lazım. Destek primleri biraz daha arttırılmalı" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Polatbaş ise, "Biz ne kadar başarılı olsak ta, Malatya'da tüm sivil toplum kuruluşları ile bir ekip olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Sizlerden büyük destek gördük. Özellikle don olayında bize çok büyük destekler verdiniz. Tarımın sorunları hepimizin sorunudur. Üreten kesim, sağlıklı bir şekilde desteklenirse o hem esnafa yansıyacaktır, hepimize yansıyacaktır. Malatya Hayvan Pazarın'da bir açıklama yapmıştık. Malatya'ya aylardır, marketlere et kesimi olmadan gelen etlerin nereden geldiğini sormuştuk. Birileri çıkıp dedilerki 'Belge yok, nasıl böyle açıklama yapıyorlar' diyerek bizi yalanlamaya kalkıştılar. Tarım Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü 81 il valiliğine acele imzalı bir genelge yayınlayarak ithal hayvanların sakatatlarının imha edilmesini ve hiçbir şeyde kullanılmamasını istiyor. Ancak, Malatya'da bu sakatatların kimlere satıldığının kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz. Ziraat Odası'nın ilk meclis toplantısını Hayvan Pazarı'nda yapacağız. Bu konuya sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.

Keskin ise, "Hassas bir konu. Biz size destek vereceğiz. Bu konuyu belediye başkanımız ile görüşerek, sorunu diyalog içinde çözelim" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız