SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunlar Kimi Dinliyorlardı?"

A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve 21 CHP Milletvekili  MİT, askeri ve emniyet istihbarat birimlerinin görevlerini tam olarak yerine getirip getirmedikleri konusunda Meclis araştırması açılmasını istedi.
 
Çukurca ve Yüksekova’da meydana gelen terör olayının ardından kamuoyunda istihbarat birimlerinin görevlerini yerine getirmedikleri yüksek sesle dile getirilirken, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuyu meclis gündemine taşıdı.
 
Ağbaba, CHP’li 21 Milletvekilinin imzası ile TBMM Başkanlığına sunduğu Araştırma Önergesinde  “2 hafta boyunca ağır silahlar sınırdan  geçirilip bölgeye yığınak yapılırken MİT, Emniyet, Jandarma istihbarat birimlerinin bu hazırlıklardan haberdar olmaması Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun en acı göstergesi olmuştur. Şehirlerde özel hayatın tam ortasına bile girerek çalışmalar yapan, Genelkurmay Başkanını, Milletvekillerini bile rahatlıkla yasal ve yasadışı yollarla dinleyen devletin istihbarat örgütlerinin terör saldırısı gerçekleştirmesini tespit edememesi bizce çok anlamlıdır. Terör saldırısı gerçekleştirilirken bu birimlerin kimleri dinlediği  de merak edilmektedir.” ifadelerine yer verdi.
 
ŞEKER FABRİKASI..
Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şeker Fabrikalarının özelleştirmesine dikkat çekerek işçilere destek vereceklerini ifade etti.
 
Geçtiğimiz hafta CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile birlikte Malatya, Elazığ, Erzincan ve Elbistan Şeker İş Sendikası Şube Başkanları ve şeker fabrikası işçilerini  kabul eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şeker Fabrikalarının satışını CHP grup toplantısında dile getirdi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grubunda yaptığı konuşmada “geçen hafta şeker fabrikasının işçileri ve Şeker İş Sendikasından arkadaşlar gelmişti. Kendi fabrikalarının özelleştirilerek birilerine peşkeş çekilmek istendiğini söylediler  ve o şeker fabrikalarının da kentin en iyi yerinde olduğunu, rantların çok yüksek olduğunu ifade ettiler . CHP’ye “Bu konuda bize destek verin” dediler. Buradan söylüyorum, şeker fabrikalarında çalışan bütün işçilere söylüyorum. Seçimlerden önce de seçimlerden sonra da sizin hakkınızı savunacak olan parti Cumhuriyet Halk Partisidir.Hiç endişeniz olmasın bunların takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Türkiye Şeker Fabrikalarına ait B portföyündeki Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan ile  C portföyündeki Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba  fabrikaları satışa çıkarılmış, Şeker İş Sendikası tarafından satışın durdurulması için Danıştay'a başvuru yapılmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız