SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunlar Korsan Grup!.'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, seyyar satıcı adı altında eylem yapanların kesinlikle esnaf ve sanatkar kesimi ile bir bağlantısının olmadığını bildirerek, Belediye'den korsan seyyar satıcılara karşı alınan önlemlerin sürdürülmesini istedi.

Keskin yaptığı açıklamada, "Malatya'mızda son günlerde kendisini seyyar satıcı olarak tanıtan bir grubun, esnaf ve sanatkar kesimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bu grubun tavır ve hareketleri de, esnaf ve sanatkarımızı rahatsız edici boyuta ulaşmıştır. Hiçte hoş olmayan görüntüler var. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, kayıt dışı ve kuralsız çalışmaya her zaman karşı çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Vergisini veren, devletine karşı tüm sorumluluklarını yerine getiren
esnafımızın ekmeğine hiç kimse ortak olamaz. Son günlerde gündeme gelen seyyar satıcı olduğu iddiasındaki grup ile Esnaf Sicili'ne kayıtlı Semt Pazarlarında faaliyet gösteren kayıtlı esnafımız arasında hiçbir bağlantı bulunmamaktadır" dedi.

Esnaf ve sanatkar kesiminin sokak gösterilerine katılmayacağının herkesçe bilinmesini isteyen Keskin şunları söyledi, "Görevini yapan zabıta ve polislerle karşı karşıya gelen, seçilmiş Belediye Başkanımıza bir marifetmiş gibi hakarette bulunan o grubun Malatya'mıza yakışmayan görüntüler içine girmesine perde arkasında destek verenleri de kınıyoruz. Ahilik kültürünün temsilcisi olan Esnaf ve sanatkarımız, sorunlarını sokak gösterileri ile değil, diyalogla çözer. Eğer bu tür tasvip etmediğimiz eylemlere kayıtlı esnafımız katılırsa, direk disiplin kuruluna sevk ederiz. Esnaf ve sanatkarımızla uzaktan ve yakında hiçbir ilgisi olmayan bu korsan grubun hareket ve tavırları en çok esnaf ve sanatkar kesimini rahatsız etmektedir. Bu tür eylemleri esnaf kelimesi kullanarak esnafımızı bu sokak gösterileri ile bir tutmaya çalışan her kim olursa olsun sözlerini seçerek konuşmalı ve çok dikkat etmelidir. Çünkü bu grubun esnafla ilgisi yoktur, esnaf da değildir.

Malatya Belediyesi'nden korsan seyyar satıcılara asla müsaade etmemesini istiyor ve başlattığı çalışmaları sonuna kadar yürütmesini istiyoruz. Belediyemiz, Vergi Dairesinde kayıt yaptıranları ve esnaf sicili alan seyyar satıcıları uygun bir şekilde Semt Pazarlarına yönlendirmelidir. Biz Belediye başkanımızın güzel icraatlarını destekliyor, iyi görmediğimiz icraatlarını da yüksek sesle kamuoyu önünde söyleyerek karşı çıkıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız