SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunlar Olumlu Tartışmalar'

A- A+ PAYLAŞ

Nemrut Dağı üzerinden Malatya ve Adıyaman'ı bağlayacak yol konusunda Adıyaman'da yapılan son tartışmalarla ilgili Malatya Valiliği'nden, bu tartışmaların "olumlu" bulunduğu belirtildi.

Malatya Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Valisi Sayın Doç Dr. Ulvi SARAN’ın daha önce kamu oyuyla paylaşılan önerisinde; Nemrut Milli Parkı yolunun çıkmaz sokak olmaktan çıkarılarak, Milli Parkın Malatya ve Adıyaman tarafındaki yollarının karşılıklı birleştirilmesi önerilmiş, bu önerinin hayata geçirilmesi ile Nemrut Milli Parkının tarihi ve turistik değerinin artacağı ve bunun bölge insanının yaşam kalitesinin artırılmasına önemli katkı yapacağı vurgulanmıştı.

Daha sonra Adıyaman Valiliğince; İlimiz Pütürge İlçesi Yandere Köyü sınırları içinde bulunan ve cazibe ile Adıyaman tarafına akmakta olan Karasu Suyunun Kahta İlçesinin içme suyu ihtiyacı için kullanılması, buna karşılık Adıyaman sınırları içinde olup, cazibe ile Malatya tarafına akmakta olan Aksu Suyunun Malatya köylerine verilmesiyle bu suların kullanım imkanlarının karşılıklı değiştirilmesinin önerilmesi üzerine; Valiliğimizce daha önce önerilen Nemrut Milli Parkı yollarının çıkmaz sokak olmaktan çıkarılmasına ilişkin önerimiz tekrar gündeme getirilmiş, yürütülen görüşmelerde mutabakat zeminin varlığı memnuniyetle görülmüştü.

İlimizce önerilen mutabakat konusunda, komşumuz Adıyaman ili kamuoyunda olumlu tartışmaların sürdüğü memnuniyetle görülmekte olup, önerdiğimiz mutabakatın sağlanmasıyla iki komşu il arasında daha ileri düzeyde işbirliği olanaklarını erteleten bir sorunun da ortadan kalkacağı düşünülmektedir. Bu nedenle ilimiz ve komşumuz Adıyaman kamuoyunun her kesiminden gelecek yapıcı görüşlerin, her iki ilimiz arasında yardımlaşma ve işbirliği olanaklarını artıracağı düşünülerek kamuoyuna duyurulur."

ARŞİV FOTO: Malatya Valisi Ulvi Saran (soldaki) ve Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ın bir süre önce Adıyaman'da yaptıkları görüşmeden bir görüntü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız