SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunlar Provakatif Eylemler..'

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı MÜNÖD olan Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği başkanı Hakan Memur, Malatya'da meydana gelen öğrenci olayları ile ilgili yaptığı açıklamada, bu olaylardan tedirgin ve üzüntülü olduklarını bildirdi, öğrencilerden bu tür eylemlerden uzak durmalarını istedi.

Memur'un yazılı açıklaması şöyle:

"Geleceğimizin teminatı olan üniversiteli gençlerimizin; son günler de Malatya caddelerinde, üniversite kampuslerin de olaylara karışması, Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği- MÜNÖD olarak bizleri çok üzmekte ve tedirgin etmektedir. Yapılan bu provakatif eylemleri şiddetle kınıyor, gençlerimize pişman olacakları süreçlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz.

Millet olarak, birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu şu günlerde; bir takım provakatif eylemlerle Malatya’ da gerilimi yükseltmek isteyenler, amaçlarına ulaşmak hevesi ile olmadık davranış ve söylemler içine girmişlerdir. Geçmiş dönemlerde de denenen bu tarz eylem ve söylemler Malatya’ da gün geçtikçe artmakta ve tedirgin edici bir seviyeye doğru yükselmektedir. Son yıllarda göç dalgaları ile demografik ve etnik yapısında ciddi değişiklikler yaşayan Malatyamız’da, artık sadece Malatyalıları değil, geneli kapsayan ve anlayan düşüncelerin yöneticilerimiz tarafında kabul görmesi gerekmektedir.

Bizler MÜNÖD olarak, Malatya yerel yöneticilerinin, siyasi aktörlerinin ve özellikle de üniversite yönetiminin bu tarz provakosyon kokan eylemlere müsaade etmemesini, Malatya halkının da tansiyonu arttıracak girişimler de bulunmamasını temenni ediyoruz. Son zamanlarda adı ulusal ve uluslar arası basında sürekli sorunlarla anılan Malatya’ nın yıpranan imajının tamirinin de hepimizin sorumluluğunda olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Kullanılmaya en müsait beyinler olan gençlerimizin, iyi amaçlar etrafında değil de kötü niyetli düşünceler çevresinde yoğunlaşmasının sebeplerinin de analiz edilmesi, artık Malatya’yı yönetenler için elzem bir hal almıştır. Görmezden gelinemeyecek bir duruma doğru sürüklenen Malatya gençliğine sahip çıkılması gerekmekte ve özlenen değerlerimizin tekrardan hayat bulacağı birlik ve beraberlik ortamı bu gençlere sunulmalıdır.

Malatya; gençlerine sahip çıktığı oranda var olacak, seyiplediği oranda da yok olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız