SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunlar Yaptı Listeyi!..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP'de liste dışı kalan vekiller kırgınlıklarının yanı sıra, liste şoku yaşıyor. Vekiller, “En fazla 50 kişi liste dışı kalırdı. 150’nin üzerinde isim olması şaşırttı” şeklinde konuştu.

Hürriyet'te yer alan habere göre listeye giremeyenlerden AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, “Demokrasiyle idare edilmeyen partilerde liste depremleri hep olmuştur bu dönem de olmuştur. Parti yönetimini ben eleştirdiğim için beni liste dışı bıraktıkları konusunda bir açıklama yapılmadı. Sürpriz olmadı. Listeyi hazırlayan 8 kişilik parti yönetimini aradım bana dönmediler. Dönseler liste dışı bırakılmamın gerekçesinin soracağım. Türkiye’nin partisiyiz diyenler, bölge sultası oldu. Başbakan Erdoğan’la listeyi hazırlayan Salih Kapusuz, Sadullah Ergin, Faruk Çelik, Necati Çetinkaya, Dengir Mir Mehmet Fırat, Hayati Yazıcıoğlu. Bu kişiler yaptı listeyi. Bölge sultası ortaya çıktı. Ordu, Kayseri ve Hatay’ın doğusundaki bölge bunlar. Türkiye’nin 5’te biri olan bölge, Türkiye’nin tamamını etkilemiştir. Bu kişiler, kendi dost ve arkadaşlarını İstanbul, Ankara ve İzmir’e yerleştirdiler.”dedi.

AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır da “Küskünlükler kırgınlıklar olabilir. Meclis içindeki hareketlenmeler yerine, parti içinde hareketlenme daha iyi olur. Küskün hareketi içinde blunmak yerine lider sultasına karşı hareket etmek gerekir. Lider sultası karşısında mücadele etmek gerekir. Ben parti içindeki uygulamaları takip edeceğim. Listeye giremeyenler otursunlar düşünsünler. Uygulamalarını izleyeceğiz kişilerin başında Haluk Özdalga, Ertuğrul Günay ve Tayyip Erdoğan geliyor. Bizimle ilgili değerlendirmeleri biz de değerlendireceğiz.”diye konuştu.

Aynı haberde, listeye giremeyen CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç'ın ise "Politika bir görev. Herkes görevini yapar daha sonra başkaları alır. Verilen görevleri iyi yaptığımıza inanıyoruz. Yeni kadrolara başarılar dileriz. Şahıslar çok fazla önemli olmamalı. Bunu başka arkadaşlar da yapabilir. Kırgın değilim. Partimin yanındayım. Partinin tabanından gelen birisiyim. Milletvekili olarak değil, parti üyesi olarak çalışırım.”dediği belirtildi.

Bu arada, Demokrat Parti Malatya aday listesinin 3. sırasında yeralan emekli emniyet müdürü Ali Kalkan ile 4. sırasında yeralan Petrolofisi eski genel müdürü Mehmet Gültekin'in, adaylıktan istifa ettikleri bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız