SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunlar Yaşayan Stadyumlar Olacak"

0
Güncellendi - 2016-11-26 16:37:29
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Stadyumlarla ilgili bazı eleştiriler oluyor. Malatya özelinde de dile getirmemiz gerekirse, bu statlar sadece iki haftada bir futbol müsabakalarına ev sahipliği yapan stadyumlar olmayacak. Yaşayan stadyumlar olacak” dedi.

Bakan Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret etti.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Kılıç, ziyarette yaptığı konuşmada, “Malatya’da en büyük yatırımlarımızdan bir tanesi stadyum yatırımıdır. TOKİ marifetiyle gerçekleştirilen ve devam eden inşaatımızın bazı gecikmeleri oldu. Bu gecikmeler zaman aman inşaat sektöründe bizimde elimizde olmayan sebeplerden gecikmeler olabiliyor. Ama şuanda devam eden, yolunda giden bir süreçten geçiyoruz ve inşallah en kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Tabi şunu düşünmek lazım ülkemizde bu kadar büyük bir tesisleşme hamlesini, spor anlamındaki tesisleşme hamlesini sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlatması ve sayın Başbakanımızın şuanda devam ettiriyor olması ve AK Parti hükümetlerinin bu noktada ortaya koymuş oldukları performans bellidir. Bu kadar kısa bir gecikme söz konusu olduğunda veya bir gecikme söz konusu olduğunda bunu bir eleştiri vesilesi olarak görenlere sadece şunu söylüyorum; yaptığımız işlere bakın, yaptığımız yatırımlara bakın, nereden nereye gelindiğine bakın, bu ülkenin insanlarına ne hizmetler yapıldığına bakın. Sizde bu vizyona ancak zannediyorum ki alkış tutarsınız. Dolayısıyla bu anlamda yapılan işleri eleştirmek değil, ‘neresinden destek verebiliriz’ diye yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KYK ile ilgili yapılan çalışmaları da değerlendiren Bakan Kılıç, “Kredi Yurtlar Kurumuyla (KYK) ilgili yapılan yeni yatırımlarımızla beraber önümüzdeki dönem içerisinde gerçekten büyük bir atılım oluyor. Şuan devam eden yatırımlarımız var. Açılmış olan yatırımlarımız var. Önümüzdeki yıllarda yapılacak olan yatırımlarla beraber kapasitemiz ciddi anlamda gelişecek. Dört binin üzerinde kapasitenin şuanda hazırlanıyor olduğunu düşünürsek, bu yazda ciddi bir bölümünün devreye gireceğini düşünürsek, gerçekte iyi bir noktada ilerliyoruz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bakan Kılıç, Statların yaşayan alanlar olacağını kaydederek, şunları söyledi: “Stadyumlarla ilgili bazı eleştiriler oluyor. Malatya özelinde de dile getirmemiz gerekirse, bu statlar sadece iki haftada bir futbol müsabakalarına ev sahipliği yapan stadyumlar olmayacak. Yaşayan stadyumlar olacak. Statların tribün altları diye ifade ettiğimiz alanlardan salonlar üretilecek. Aynı zamanda sportif anlamdaki spor malzemesi ticaretinin de yapılabileceği, herkesin gidip bir merkez olarak göreceği, sportif anlamda malzeme gidermek olarak görebileceği ama aynı zamanda sosyal bir paylaşım merkezi de olabilecek, sosyal faaliyetlerinde yapılacağı bir mekan olarak düşünüyoruz. Stadyumumuzu buna göre hazırlıyoruz. Aynı zamanda böyle yaptığımız içinde amatör spora yoğun hizmet verecek bir yapı olacak. Böyle bir eleştirinin de yersiz olduğunu dile getirmek amacıyla söylüyorum. Yaptığımız 30 stadında amacı da bu şekilde olacak. Bu tesislerimizde inşallah yoğun bir kullanım ve verimli bir kullanımla önümüzdeki dönemler içerisindeki kış, yaz ve paralimpik oyunlarında çok daha farklı bir temsil ve temsille beraberde sonuçlarla ülkemiz inşallah hak ettiği temsillerle ve sonuçlarla temsil ediliyor olacak.”

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

cagataykilic

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız