SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bunlar Yeni Hasat!..

A- A+ PAYLAŞ

Esrar hammaddesi olan ve ekim izni bulunmayan hint keneviri ile ilgili operasyonlar, “hasat”ın esrara dönüşmeye başladığını ortaya koydu. Hekimhan Güzelyurt ve Şahnahan yakınlarındaki iki ayrı operasyonda, 21 kilo civarında “kubar esrar” ele geçirildi..

2 OPERASYON..
Hasat edilen hint keneviri bitkisinin kurutulması aşaması olarak adlandırılan ve “Kubar Esrar” olarak bilinen, “yarı mamul uyuşturucu”ya yönelik operasyonların ilki Hekimhan ilçesi Güzelyurt Kasabası Polatlı Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

55 yaşındaki S.İ. adlı şahsın evinin çatısına kurutulmak üzere serilmiş 11 kilo 770 gram kubar esrar ele geçirilirken, bahçesindeki aramada da henüz hasatı yapılmamış 16 bin 110 kök hint keneviri bulundu. Şahıs gözaltına alındı.

İkinci operasyon Sivas yolu Şahnahan Kasabası yol ayrımında gerçekleştirildi. Alıcı hüviyetindeki jandarma görevlilerine uyuşturucu satmak isteyen G.Ç. adlı şahıs, 9 kilo 146 gram kubar esrarla yakalandı.

EKİM ARTTI..
Bu arada, son yıllarda Türkiye’nin ekonomik kararlarına müdahale eden yabancı orijinli finans kuruluşlarının öngördüğü tarım politikalarıyla, kendi ihtiyacını kendi yetiştiren bir potansiyeli olmasına rağmen, birçok ürüne kota getirilmesi, ekiminin sınırlandırılması ve hatta bu ürünleri işleyen örneğin Şeker ve Tekel Sigara fabrikalarının kapatılmasıyla birlikte özellikle esrar hammaddesi olan hint keneviri ekimine yönelik faaliyetlerin arttığı Malatya’da da gözleniyor.

“AB’ye uyum” adı altında getirilen ceza yasası düzenlemelerinin, kolluk kuvvetlerinin, asayişin yanı sıra uyuşturucu ile mücadele gücünü, etkisini azalttığı iddiaları tartışılırken, Malatya’da yasadışı hint keneviri ekiminin merkez mahallelere kadar yayıldığı, polis ve jandarmanın zaman zaman yaptığı operasyonlarda ortaya çıkıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız