SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunlara Cevap Verin!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi'nin Çarşamba günü yaptığı Temmuz ayı toplantı gündeminde yer alan maddeler dışında, üyeler tarafından yazılı ve sözlü yanıtlanması istemiyle verilen önergeler ile dilek ve temenniler de vardı.

Saadet Partisi'nden seçilen fakat meclisin ilk toplantısında grubu ile ters düşünce SP’den istifa ederek bağımsız olarak üyelik görevini sürdüren Mehmet Moran tarafından verilen ve yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergelerde, Sümerpark alanında bulunan ve üçüncü şahıslara kiralanan işletmeler, Belediyeye bağlı birimlere asaleten atama yapılmamasının nedenleri, Emekliler parkının durumu vs. ile ilgili sorular yöneltildi.

Moran'ın belediye yönetimi tarafından daha sonra yanıtlanacağı belirtilen soru önergelerinde şu sorular yeraldı:

"A- Sümerpark (Abdullah Gül) parkında bulunan Tuvalet, kafe, büfe, çay ocağı, halı saha v.s gibi işletmelerin bulunduğu ve bu işletmeler hakkında konuşulan;

1- Bahis konusu olan park alanında bulunan işletmelerin adı ve adedi kaçtır?
2- Bu işletmeler hangi belediye yönetimi tarafından üçüncü şahıslara verildi?
3- Bu işletmeler Belediye yönetimince mi, yoksa bağlı şirket Esenlik tarafından mı üçüncü şahıslara verildi?
4- Üçüncü şahıslara verilirken hangi kriterlere göre verildi?
5- Üçüncü şahıslara verilirken kamuoyuna gerekli duyuru ve açıklama yapıldı mı?
6- Halı saha ve çocuk oyun guruplarından ücret talep ediliyor mu?
7- Basketbol sahasının zaman içerisinde işletmecileri tarafından yeniden düzenlenerek çarpışan oto reyonuna dönüştürüleceği hakkında ki duyumlar doğru mudur?

B) Belediyeye bağlı birimlerde Müdürlük kadrosunun asil müdür bulunamadığından vekaleten yürütüldüğü ve bu nedenle hizmetlerin aksadığı ve birimlerde çalışan personelin bir bekleyiş içinde tedirgin olduğu, bu sebeple bazı çevrelerin spekülasyon yaptıkları ve bu belirsizliğin de iş üretimine olumsuz yansıdığı kamuoyunda yaygın olarak konuşulduğu;

1- MOTAŞ başta olmak üzere Belediye bağlı hangi müdürlükler vekaleten yürütülmektedir?
2- Bu müdürlüklere niçin atama yapılmamıştır?
3- Atama yapılmayışın sebepleri arasında bazı çevrelerin beklenti ve çıkar hesapları bulunmakta mıdır?
4- Atama yapılacak uygunlukta kadro sıkıntısı mı çekilmektedir?

C) Çöp toplama sahası çevresinde bulunan yerleşim birimlerinin çöp sahasından kaynaklanan sorunlara maruz kaldıklarını, geçen yıllarda yapılan dezenfekte çalışmalarının yapılmadığından çok ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kaldıklarını, bu nedenle;

1- Malatya Belediyesinin çalışma birimlerinin yıllık çalışma planları var mıdır?
2- Periyodik olarak ilaçlanması gereken sahanın 1 Temmuz 2009 tarihine kadar kaç defa ilaçlanmıştır?

D) Kamuoyunda hoş olmayan söylentiler itibarıyla Malatya Belediyesi ve bağlı şirketlerinin reklamlarını yandaş kuruluşlara verdikleri ve özellikle siyasi yanlışlıkların gözetildiği vurgulanmaktadır. BU nedenle;

1- 03 Nisan 2009 tarihinden bu güne kadar Malatya Belediyesi ve bağlı şirketleri tarafından reklam verilmiş midir?
2- Verilmiş ise reklam verilen kurumların isim listesini açıklar mısınız?
3- Hangi kurum veya kuruluşa reklam ve reklam ücreti olarak kaç lira ödenmiştir?
4- Belediye ve bağlı şirketleri tarafından reklam verilirken hangi kriterlere uyulmaktadır?

E)' “Ne bitmez sözmüş!.
Malatya Belediyesi tarafından "emekli ve yaşlıların dinlenmesi ve biraraya gelerek sohbet etmesi" amacı ile yaptırılan ve 2003 yılında hizmete açılan Emekliler parkı, çeşitli dernek ve vakıfların "kermes yeri"ne dönüştü. Park, haftalardır kesintisiz olarak, etrafı "çadır ve brandalarla sarıp sarmalanıp, muhafazakarlaştırıldıktan sonra" kermes faaliyetlerinde kullanılıyor. Emekli ve yaşlıların yanı sıra civardaki esnaflar da parkın ticari amaçla kullanılmasına karşı çıkıyor.

Belediye başkanı Ahmet Çakır, parkın kermes gerekçesi ile halka kapatılmasına yönelik eleştirilerden sonra Mayıs ayı ortalarında basın mensuplarının sorusu üzerine "Daha önceden verilmiş sözler vardı. Onların bitmesinden sonra artık bu parkı kermes alanı olarak kullandırtmayacağız" demişti. Çakır'ın bu açıklamasının üzerinden bir buçuk ay gibi zaman geçmesine rağmen, yeni "rezervasyonlarla" park alanında birbirine yakın düşüncede olan dernek ve vakıfların kermesleri devam ediyor.

Kendileri için yaptırılan parkta yer bulamayan emekli ve yaşlılar "Ömrümüzün son dönemlerinde üç-beş dostla bir araya gelip vaktimizi geçiriyorduk. Hepimiz çil yavrusu gibi dağıldık. Anlaşılan bizi parktan da emekli ediyorlar" diye sitem ederlerken, civardaki esnaflarda "Yazık, günah! üç- dört aydır park park olmaktan çıktı tam bir ticari alana dönüştü. Vicdan sömürüsü yaparak çevredeki esnafa ekonomik zarar veriyorlar. Ekonomik kriz herkesin malumu, bir de bunlar çıktı. Ne kiraları var, ne vergileri, ne de satışları belgeli? Bütün bunlara karşı Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odası'ndan da tepki gelmiyor. Biz vergi-kira-elektrik ve su gibi zorunlu giderlerimizi nasıl karşılayacağız?" diye konuştular.'

BU haber Malatya’nın saygın haber sitelerinden www.malatyahaber.com sitesinden alıntı olup, kamuoyunun tepkilerine tercüman olduğundan tarafımdan Meclise getirilme lüzumu hasıl olmuştur. BU nedenle;

1- Ardı arkası kesilmeyen ve amacı dışına çıkan bu kermesler seçim arifesinde yandaş vakıf ve kurumlara verilmiş olan söz ve taahütlerin gereğimidir?
2- Hayır adına yapıldığı iddia edilen kermeslerin etrafı niçin mavi brandalarla çevrilmiştir?
3- 29 Marttan sonraki beyanlarınızda “Malatya’da herkesin başkanı olacağını” taahhüt etmiştiniz. Kamuoyunun ibretle izlediği bu tavizlerinizden dolayı hala tarafsız olduğunuzu söyleyebilir misiniz?
4- Emeklileri ve yöre esnafını rahatsız eden bu yandaş uygulamalara acilen söz vermeyi düşünür müsünüz?

F) Görev yaptığı 3.5 yıllık kısa süre içerisinde 7 Okul binası başta olmak üzere bir çok hizmeti ilimize kazandıran Sayın Valimiz Halil İbrahim Daşöz’e ahde vefa göstermek için;
1- Geniş katılımlı bir komisyon oluşturulması ve Toplumun her kesiminden öneri ve talep projelerinin alınması ve bu komisyon aracılığıyla yapılacak projelerin tespit edilmesi
2- Malatya halkının tümünün mutabık olduğu projelerinin hayata geçirilmesi
3- Sonuçlanan projelerin Sayın Daşöz’ünde katılacağı bir törenle 91.000 Dev Öğrenci İl Proje Kurulu ile birlikte onurlandırılmalarını Belediye Meclisince not düşülmesini,"

CHP’li Meclis üyesi Ali Dağdelen’ise Dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada "1- Belediyenin web sayfasındaki “ebilgi isteme” formuna iki başvuru yaptım. Hala yanıt gelmedi. Bana yanıt verilmiyorsa vatandaşa hiç verilmez. Bu hoş bir durum değildir. Giderilmesi gerekir.
2- Geçmiş Belediye yönetimlerinin Hizmet Binası-Arıtma tesisi, Sümerpark gibi prestij eserleri vardır. Bizimde yönetim olarak böylesi kalıcı bir prestij yapmamız hedeflenmeli. Aynı Sümerpark alanında olduğu gibi Şeker Fabrikası alanını da yeşil alan olarak Malatya’ya kazandırmanın formülünü geliştirmeliyiz”
dedi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız