SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunlara Ders Verin"

A- A+ PAYLAŞ

 

 

CHP Yazıhan köyleri ile merkezde çalışmalarını sürdürdü.

Çalışmalara ilişkin CHP basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba Çivril Köyü’nü ziyaret etti. Ağbaba Çivril Köyü ziyareti esnasında girdiği bir evde karşılaştığı manzara karşısında duygulu anlar yaşadı.  

Herkes için çalışacaklarını söyleyen Ağbaba, “Böyle manzaraları gördükçe ben inanın ki siyaset yapmaktan utanıyorum. 9 yıldan beri bu ülkeyi yönetenler diyorlar ki; ‘Malatya ve Türkiye zenginleşti’ diyorlar. Şimdi bu köyde zenginlik var mı? Bilmiyorum. Şimdi çocukların halini görüyorum, utanıyorum. Benimde çocuğum var. Ben size şunun sözünü veriyorum: ‘Biz kendi yandaşlarımız için değil vatandaş için varız.’ Biz herkes için varız. Bundan bizim görevimiz yoksullarımızı yoksulluktan kurtarmaktır. Şunu bilin ki eğer biz iktidar olursak, yapacağımız ilk iş sizlerle beraber olmaktır. Kendi yandaşlarımızı kendi akrabalarımızla değil, bilin ki sizlerle beraber olacağız. Oy verin veya vermeyin bunu bilin” diye konuştu. Ağbaba, daha sonra aile ile birlikte bir süre sohbet ettikten sonra Çivril Köyü’nden ayrıldı. 

DİĞER ZİYARETLER..

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba ve 3. Ceza Dairesi eski Başkanı Yusuf Kenan Doğan ile beraber Yazıhan’a bağlı Hamidiye, Başpınar, Mısırdere, Akyazı, Zeynepoğlu, Erecek, Kahtalı, İriağaç, Çavuş, Epreme, Sadıklı, Çivril, Sarsap, Böğütlem ve Fethiye’yi ziyaret etti.

AKP’ye sandıkta ders verilmesi gerektiğini belirten Ağbaba, “Ders verin ki sizin mallarınızı satarken böyle sorumsuzca davranmasın. AKP 5. sıra milletvekili adayının söylediği gibi ‘geçmişte bunların pisliklerini temizliyoruz’ demişlerdi. Görünüyor ki doğru söylüyor. Ama o arkadaşımızda maalesef o pisliklerin üzerinde oturuyor” dedi.

 

Malatyalıların seçimde cevaplarını vereceğini belirten Ağbaba, şöyle konuştu: “Gittiğim hiçbir yer zenginleşmemiş, aksine daha da yoksullaşmış. Malatya’da birçok kurum satıldı ve birilerine peşkeş çekildi. Tekel, Sümerbank ve bunun gibi birçok yer ya satıldı ya da özelleştirildi. Bu özelleştirilen kurumlardan sizler pay aldınız mı? Sizlere gelen bir para var mı? AKP’yi destekleyene de CHP’yi destekleyene de bu zenginlik gitmemiş. Ama bu paraların gittiği bir yer var. Gittiği yer AKP’ye oy veren yurttaşlarımıza da değil, gittiği yer AKP döneminde zenginleşenler kendi dar çemberleri içerisinde olan yandaşları, kendi yeğenleri, kendi kardeşleri, Bakan çocukları, Başbakan çocukları, milletvekili kardeşleridir. Malatya da ki manzaraya bakın, Türkiye’de ki manzaraya bakın, Allah aşkına zenginleşen bir tek yoksul var mı? Bu süre içerisinde zenginleşenler sadece AKP’nin üst düzeyde politika yapan insanlar. Bakan çocukları, milletvekili çocukları o dar çemberin içerisin de olan insanlar zenginleşmiş. Yoksul gittikçe yoksullaşıyor. Ama AKP’liler zenginleştikçe zenginleşiyorlar, ama Allah’ları var hiçbir yer için yoksullaşma da hiç ayırım yapmadılar. Ama 12 Haziran da Malatyalılar bir cevap verecekler bunlara. Bu cevap sadece geçmişte CHP’ye oy verenlerin cevabı olmayacak gördüğüm manzara bu. Gördüğüm manzara artık insanların kafasına tak etmiş. Artık diyorlar ki, ‘biz Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz’ diyorlar. Çünkü ‘Kılıçdaroğlu yoksulluğu yenecek’

 

Çavuş Köyü ziyareti sırasında bir gencin kendisine ‘Ben Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyi düşünüyorum’ dediğini belirten Veli Ağbaba, “Gence ‘sen neden Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyi düşünüyorsun’ dedim. Genç ise şunlar söyledi: ‘Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçiliği bitireceğini söylüyor. Ben İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde çalışıyorum’ dedi. Benim ile aynı işi yapan hasta bakıcı 2 bin TL alıyor. Bense 650 TL maaş alıyorum. Şimdi bu hak mı adalet mi? Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi, devlet kendi yurttaşını sömürmemelidir. Onun için bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermeyi düşünüyorum’ dedi. Şimdiye kadar yoksullaşan, işsiz bırakılan iktidarın ve devletin hiçbir hizmetinden faydalanmayan bütün Yazıhan ve Malatyalılar için önemli bir dönemdir. Çünkü ilk kez 9 yıldan beri AKP’ye karşı önemli bir güç, önemli bir devlet adamı ve siyaset adamı AKP’ye meydan okuyor. Bugün AKP’ye karşı iktidar olma şansını yakalayan tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi.

CHP’nin yoksulluğu kader olmaktan çıkaracağına dikkat çeken Veli Ağbaba, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz önce Malatya’da ki yoksullarımızın zenginleşmesini sağlayacağız. Yoksulluğu yok edeceğiz, diyoruz. Önce kendi yandaşlarımızı ve milletvekillerinin akrabalarını değil, yoksulları zenginleştireceğiz. Yoksulları, yoksul olmaktan kurtaracağız, diyoruz. Bu sözü Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu veriyor. Hal binası vardı ve bu hal binası içinde ki cami ile beraber 52,5 trilyona satıldı. Cami ile beraber satılmasını artık vatandaş yorumlasın. Biz dini siyasete alet etmiyoruz. Bu hal binası 52,5 trilyona Hollandalılara satıldı. Orada ki bina yıkıldı, yerine ucube bir hal binası yapıldı. O bina da dökülüyor, 52,5 trilyon ciddi bir paradır. O, hal binası da Malatya’nın en değerli yerlerinden biriydi. Orası peşkeş çekildi, birilerine gitti. Hollandalı firmaya peşkeş çekildi ve o paralarda kendi yandaşları yediler bitirdiler. Şimdi bir şey daha ortaya çıktı. Bir gazeteci dünden beri yazıyor. ‘Bu hal binası istimlak edilirken, yer sahiplerinin rızası alınmamış. Şimdi o yer sahipleri dava açmışlar, davada da belediyeyi mahkum etmişler. Yargıtay da bu davayı onaylamış. Belediye o satış miktarından daha fazlasını o yer sahibi vatandaşlara verecek. Tabi şimdi o dönemin AKP’nin belediye başkanı ve şimdi ki 4. sıra AKP milletvekili adayına soruyorlar. Ne olacak diyorlar? O, da diyor ki: ‘Ben karışmam. Mahkemenin verdiği karara uymak gerek’ diyor.  Hiç sormazlar mı? Sen bu 52,5 trilyonu sattın yedin, şimdi Fethiye’nin Yazıhan’ın ve Malatya’nın hakkı var. Burada aynı paranın bir kat daha fazlasını yer sahibine ödeyecekler. Kul hakkı diyorlar. Bundan daha büyük kul hakkı var mı? ‘Günah’ diyorlar. Şimdi sırf bu nedenle bile AKP’ye geçmişte oy verenlerin, AKP’ye oy vermemeleri için en büyük sebeptir. Buradan Malatyalılara sesleniyorum: Değerli kardeşlerim bu hal binasında yapılmış yolsuzluk ve Yargıtay’ın onayladığı karar bilin ki, o ödenecek para senin cebinden çıkacak. Bilin ki o ödenecek para seni daha yoksullaştıracak. Seni daha fakirleştirecek. Tercihini ve kararını doğru ver. AKP’ye öyle bir ders ver ki, sizin mallarınızı satarken böyle sorumsuzca davranmasın. AKP 5. sıra milletvekili adayının söylediği gibi ‘geçmişte bunların pisliklerini temizliyoruz’ demişlerdi. Görünüyor ki doğru söylüyor. Ama o arkadaşımızda maalesef o pisliklerin üzerinde oturuyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız