SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunlara Dikkat!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:29:28
A- A+ PAYLAŞ

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İl Sınav Koordinatörlüğü, 14-15 ve 21-22 Haziran tarihlerinde Malatya'da da yapılacak olan lisans yerleştirme sınavına girecek adaylara, uyulması gereken kurallar konusunda uyarıda bulundu.

Yapılan açıklama şöyle:

"Lisans Yerleştirme Sınavlarına ’na girecek adayların trafik yoğunluğuna sebep olmaması için sınava gireceği binaya giderken toplu taşıma araçlarını kullanmaları, sınav binalarında emanet alınmayacağından sınav binası girişinde yığılmaya yol açılmaması için cep telefonu, hesap makinası, çanta, cüzdan ve benzeri eşyalarını sınava gireceği binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce binanın önünde bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler  

Adayların, sınav salonuna girebilmeleri için yanlarında bulundurmaları gereken belgeler şunlardır: 

a) Sınava Giriş Belgesi:  

 Üzerinde sınava gireceği merkez, bina, salon, sıra numarası bilgileri ile fotoğrafının bulunduğu belgedir. Bu belgeyi aday http://ais.osym.gov.tr internet adresinden kendi T.C. Kimlik Numarası ve şifresini kullanarak edinir. Belge renkli olabileceği gibi siyah beyaz da olabilir. 

b) Nüfus cüzdanı veya pasaport:  

 Nüfus cüzdanı veya pasaport ile zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ve askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi ve Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki belgeler kesinlikle kabul edilmez. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı ve pasaportun süresi geçerli olmalıdır. 

Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan adaylar ÖSYM Başkanlığının Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri gereğince kesinlikle sınav salonuna alınamayacağından, adayların bu belgeleri yanında bulundurmaları gerekmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız