SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunlara İtibar Etmeyin'

A- A+ PAYLAŞ

YÖK Başkanlığı, İnönü Üniversitesi'ne gönderdiği yazıda, rektör adaylığı için hiçbir öğretim üyesine destek verilmediğini duyurdu. Bu arada, bazı öğretim üyelerinin rektör adayı olamayacaklarına ilişkin tartışmalara da İnönü Üniversitesi internet sitesinde yayınlanan bir duyuru ile açıklama getirildi.

YÖK: "BİZİM ADAYIMIZ YOK.."
18 Haziran'da rektör aday sıralamasını belirlemek üzere seçim yapılacak olan İnönü Üniversitesi'nde de bazı isimlerin rektörlük için YÖK tarafından özellikle gönderildiği yolunda dedikodular çıkarken, YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan imzasıyla üniversiteye gönderilen yazıda şöyle denildi:

"Üniversitelerimizde yapılacak olan Rektörlük seçimlerinde hiçbir öğretim üyesine Kurulumuz Başkanlığınca Rektör Adaylığı konusunda olumlu ya da olumsuz bir telkinde bulunulmasının söz konusu olmadığı, bu doğrultuda açıklamalarda bulunan öğretim üyelerine kesinlikle itibar edilmemesi ve bu durumun tüm öğretim üyelerine duyurulması bildirilmişti.

Çeşitli kaynaklardan Başkanlığımıza ulaşan bilgilerden, rektörlük seçimlerinde aday olmayı planlayan bazı öğretim üyelerinin ısrarla Başkanlığımız himayesinde olduklarını, gerek İma ederek, gerek açık bir dille söyleyerek üniversitede oy kullanacak kişileri etki altına almaya çalıştıkları anlaşılmaktadır.

İlgi yazımızda da belirtildiği üzere üniversitelerimizde yapılacak olan, rektörlük seçimlerinde hiçbir öğretim üyesine rektör adaylığı konusunda olumlu ya da olumsuz bir telkinde bulunulması kesinlikle söz konusu değildir.

Aksine açıklamalarda bulunan öğretim üyelerine itibar edilmemesine ve bu durumun bir kez daha tüm öğretim üyelerine duyurulmasını önemle rica ederim."

BAZI ADAYLARIN DURUMU..
Bu arada yine adaylık için isimleri geçen bazı kişilerin konumları itibarıyla aday olamayacaklarına dair dolaşan söylentiler üzerine, İnönü Üniversitesi'nin resmi internet sitesinde şu yazı yayınlandı:

"Bilindiği üzere, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 24.04.2008 tarih ve B.30.0.GNS.473-010531 sayılı yazısı ile Rektörlüğümüze gönderilen ve Üniversitemizin internet sayfasında da yayımlanan “Rektör Adaylarının Seçimle Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar”ın 4. maddesinde, Rektör adayı olabilmek için profesör unvanına sahip olmak gerektiği, seçimle rektör adayı belirlenecek olan üniversite veya ileri teknoloji enstitüsünde yahut bir başka üniversitenin veya ileri teknoloji enstitüsünde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmakta olan profesörler ile 67 yaşını doldurmamış olmak şartıyla halen emekli olan profesörlerin rektör adayı olarak seçilebilecekleri ifade edilmiştir.

Sözü edilen Esaslarda üniversitelerde veya ileri teknoloji enstitülerinde görev yapan profesörler ile 67 yaşını doldurmamış emekli profesörlerin rektör adayı olarak seçilebileceği ifade edilmiş, ancak başka kurumlarda görevli profesör unvanlı kişilerle ilgili bir açıklama yer almamış olması nedeniyle Rektörlüğümüze başka kurumlarda görevli profesör unvanlı kişilerin rektör adayı olup olamayacakları konusunda yoğun tereddütler iletilmesi üzerine konu hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile yapılan görüşme sonucu ve 2547 sayılı yasanın 13. maddesindeki “Devlet üniversitelerinde rektör, profesör unvanına sahip kişiler arasından … seçilecek adaylar arasından Cumhurbaşkanınca atanır” hükmü doğrultusunda, “rektör adayı olabilmek için profesör unvanına sahip olmanın yeterli olduğu, üniversite ve/veya ileri teknoloji enstitülerinde ya da başka kurumlarda çalışıyor veya çalışmıyor olmanın bu konuda olumlu veya olumsuz bir etkisinin olamayacağı” anlaşılmıştır.

Tüm öğretim üyelerimize önemle duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız