SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bunlara Yanıt Verin! (2)

A- A+ PAYLAŞ

Malatyahaber.com’da geçen hafta yayınlanan, belediyenin Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki işlere, Mezarlıklar Müdürlüğü işlerinin ihale edildiği firma üzerinden usulsüz ve etik olmayan yöntemlerle, ağırlıklı olarak üst düzey yetkililerin yakınları ve akrabalarından oluşan eleman alımına vurgu yapılan ‘Başkandan Habersiz’ başlıklı habere jet hızıyla “sorulana yanıt vermekten uzak, kafaları karıştıran ve bu arada soruyu soranlara hakaret eden bir üslupla” yanıt (!) veren Belediyeden, aynı konuda açık yanıt vermeleri talebiyle, anlayabilecekleri basitlikte yöneltilen sorulara yanıt gelmezken, malatyahaber.com yeni bazı sorularına da yanıt bekliyor.

 

BUNLARA YANIT VERİN! (2)

Esas kadrosu Emlak Müdürü olan, ancak Ahmet Çakır döneminde fiili durumu "Belediye Başkan Yardımcısı Vekili" olan , haberlere konu olan müdürlüklerin de bağlı olduğu, iddiaların muhatabındaki Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş ise, sorulan sorulara ‘doğru cevapları’ vermek yerine belediyenin ilk açıklamasındaki hakaretlere bir yenisini ekleyerek haberi yapan gazetecileri ‘yalan haber’ yapmakla suçlamıştı.

 

Mahkemelik olduğu konularla ilgili olarak, aralarında belediyeye karşı önemli davalar alan iki avukatla aynı büroyu kullanan AKP'nin İl Başkan Yardımcısı Bülent Tüfenkçi'nin de birlikte hareket ettiği söz konusu bürodaki avukatlara vekaletname veren, bir açıdan iktidardaki siyasi bir güçle de böyle bağlantı kurduğu öne sürülen Emlak Müdürü kadrolu Başkan Yardımcısı Vekili Abuzer Kabakaş’ın, ‘Yalan haberler’ dediği, kendisine bağlı müdürlüklere başta usulsüz ve etik olmayan yöntemlerle elaman alımına ilişkin haberlerin ardından yönelttiğimiz ancak henüz yanıtı gelmeyen soruların ‘doğru yanıtlarını’ beklediğimizi belirterek aşağıda yazılan yeni sorulara da, insanların kafasını karıştırmadan, açık ve seçik yanıtlar verilmesini istiyoruz:

 

Soru 1: Cemal Akın döneminde belediyeye alınan B. Kabakaş’ın yanı sıra, yaklaşık bir ay önce Fuarcılık A.Ş üzerinden işe alınan ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde inşaat teknisyeni olarak çalıştırılan S. Kabakaş, Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş’ın akrabaları mıdır?

 

Soru 2: Sümerpark’a kurulan fitness gruplarının birçoğunun yerlerinden söküldüğü görüldü. Henüz üzerinden bir yıl geçmemesine rağmen, cilası boyası dökülen, geriye kalanların da sık sık tamir edildiği belirtilen bu fitness grupları bozulduğu için mi söküldü? Bozulmadıysa neden kaldırıldı? Bu fitness grupları için belediye ne kadar para ödedi?

 

Soru 3: Yine Sümerpark’daki çocuk oyun grupları ve fitness aletleri için geçtiğimiz yıl yapılan yaklaşık 60 bin TL’lik ilk ihale neden iptal edildi? Daha yüksek fiyata yapılan ikinci ihaleyi ise İstanbul kaynaklı I.P. adlı şirket aldı. Abuzer Kabakaş’ın Malatya’ya gelmeden önce görev yaptığı İstanbul Zeytinburnu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün peyzaj işlerini de yapan I.P.'nin bu ihaleyi almasının tesadüf müdür? Cemal Akın döneminde İhale Komisyon Başkanlığı yapan Abuzer Kabakaş, Ahmet Çakır dönemindeki bu iki ihalede de Komisyon Başkanlığı yapmış mıdır?

 

Soru 4: Belediye Başkanı Ahmet Çakır imzalı yapılan bir açıklamada, Malatya’daki çeşitli park ve bahçelere 15 bin adet gül dikildiği belirtilmiştir. Malatya Belediyesi’ne alınan 15 bin adet gül 7.5 TL+KDV ve nakliyat ücreti ile İstanbul Ağaç A.Ş’den mi alınmıştır? Bu fiyatın altında daha düşük teklif veren firmalar var mıdır? Var ise neden değerlendirilmemiştir?

 

CEVAP BEKLEYEN DİĞER SORULAR..

Malatya Belediyesi’nin yönetimini Ahmet Çakır’ın yokluğunda “muvakkaten- geçici” olarak üstlenen kadrodakiler, malatyahaber.com’un belediyenin bazı birimlerine “özel” koşullarda, “muvakkat” yönetim kadrosunda da yeralan bazılarının yakınlarının da aralarında bulunduğu kişilerin alındığı yolundaki haberi üzerine yaptıkları yazılı açıklamada, bu iddialara direkt yanıt verememiş, anlaşılmayan hesaplarla insanların kafasını karıştırmayı tercih etmiş, o arada da malatyahaber.com’un yaptığı habercilikle ilgili bazı iddialarda bulunmuşlardı.

 

Muvakkat yöneticilerin bu tavrı üzerine, malatyahaber.com, bu kadronun anlayabileceği basitlikte ve açıklıkta “biraz daha ayrıntı” içeren soruları, “BUNLARA YANIT VERİN! (1)” başlığıyla 16 Mayıs Pazar günü yayına koymuştu.

 

Malatyahaber.com, 2. bölümünü üstte sıraladığı sorularının yanı sıra 1. bölümde aşağıdaki soruları yöneltmişti. Halen yanıt bekleyen bu sorular da şunlardı:

 

Soru 1: Belediyeden yapılan açıklamada ‘“Yeşil Alan ve Parklarda Sulama Sistemleri Revizyonu İçin Hizmet Alım İhalesi” Mezarlıklar Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda değil Park Bahçeler Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda Destek Hizmetleri uhdesinde yapılan bir ihaledir’ denilmiştir.

 

Park Bahçeler Müdürlüğü’nün hizmet alım ihalesini, GAP Tem, Mezarlıklar Müdürlüğü’nün hizmet alım ihalesini İnka A.Ş almıştır. Şayet belediyenin söylediği gibi ise son alınan yaklaşık 35 elemanın puantaj cetveli hangi müdürlük tarafından doldurulmaktadır? Söz konusu bu çalışanlar maaşlarını Mezarlıklar Müdürlüğü’nün hizmet alım ihalesini alan İnka A.Ş’den mi yoksa Park Bahçeler Müdürlüğü’nün hizmet alım ihalesini alan GAP Tem’den mi almaktadırlar? Belediye bu elemanların puantaj cetvelini ve maaş bordrolarını basın kuruluşlarına gönderebilir mi?

 

Soru 2: Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki işlerde çalışan B.A,  C.A,  M.A,  Ş. A, A.A, ile M.A, M. K, H.B F, yaklaşık iki ay önce Park Bahçeler Müdürlüğü’nün bağlı olduğu, Emlak Müdürlüğü kadrosundan maaş alıp da Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Abuzer Kabakaş ile tartıştığı iddialarının ardından görevinden alınan Mehmet Küçükşahin’in yerine atanan yeni Park Bahçeler Müdürü İ.A.'nın akrabaları mıdır?

 

Soru 3: Yukarıda ismi geçen şahıslar İnka A.Ş mi yoksa GAP Tem üzerinden mi işe alınmışlardır?

 

Soru 4: Cemal Akın döneminde başkanlığını Muharrem Çamurlu’nun yaptığı Derme Sulama Birliği'nde, Çamurlu dönemi ile ilgili olarak sürdürülmekte olan geniş çaplı soruşturma, o dönem orada görev yapan şimdiki Park Bahçeler Müdürü İ.A.'yı da kapsamakta mıdır?

 

Soru 5:  Peyzaj, park bahçe sulaması, tarımsal bir sulama birliği olan Derme Sulama Birliği’nin görev alanında mıdır? Derme Sulama Birliği geçmiş dönemlerde tek bir metrekarelik park bahçe alanı sulamış mıdır?

 

Soru 6: Belediyenin açıklamasında bugüne kadar 100 bin metrekarelik yeşil alanın otomatik sulama sistemlerinin tamamlandığı belirtilmiştir. Bu 100 bin metrekarelik yeşil alanın sulanması şehir şebeke suyu ile mi yapılmaktadır? Bu alanların sulanmasında zaten yaz aylarında yetersiz hale gelen şebeke suyu yerine, yeraltı sularının kullanılması düşünülmekte midir? Ayrıca yeşil alanların halen şebeke suyu ile sulanmasından doğan maliyet vatandaşın sırtına mı yüklenmektedir?

 

Soru 7: Malatya halkının parasıyla kış aylarında Antalya’dan alınan iki kamyon yazlık çiçeklerin akıbeti ne olmuştur? Bu iki kamyon çiçek donarak çöpe gitmiş midir gitmemiş midir? Çöpe gitmemişse alınan çiçekler nerelere ekilmiştir?

 

ARŞİV FOTO: Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediyenin Emlak İşleri Müdürü kadrosundan maaş ödenen Başkan Yardımcısı Vekili Abuzer Kabakaş ile Park Bahçeler Müdürü İdris Alan ve bir grup işçi..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız