SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunları Araştırsınlar'

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın oğlu Burak Oktay, basını babasının ölümü konusunda asılsız haber yapmakla suçladı.

Behçet Oktay'ın cenaze töreni sonrasında açıklama yapan oğlu Burak Oktay, asılsız haber yapan basın mensuplarını kınadığını söyledi. Oktay, basında yer alan asılsız haberlerden dolayı açıklama yapmaya karar verdiğini belirterek, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum; bu asılsız haberleri servis eden ve bunun doğruluğunu araştırmadan yazan basını kınıyorum. Gerçekleri yazmak isteyenlere de şunu söylemek istiyorum; görev süresi olan 13 yıl boyunca, kaç hükümet, kaç İçişleri Bakanı ve kaç Emniyet Genel Müdürü değişmişse de babam görevine devam etmiştir. Babam hangi operasyonlara katılmış, kaç operasyonu var ve katıldığı operasyonların büyüklükleri karşılığında aldığı takdir belgeleri ve madalyalarını yazacaklarsa bunları yazsınlar. Tarafsız ve doğru olduğunu söyleyen medyaya da şunu söylemek istiyorum. Onlar da olayın ne olduğunu, arabadan kaç silah çıktığını, babam sağ el mi yoksa sol el mi? Onların haberlerine göre eğer kendini vurduysa ne taraftan vurmuş? Bunları araştırsınlar. Ayrıca, otopsiyi yapan doktor, kafaya bitişik ateş edildiğini, ancak, bunun bir intihar olup olamayacağını söylemiştir. Bunun üzerine de gitsinler ve haber yapacaklarsa bunları yapsınlar" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız