SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunları Biliyor muydunuz?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 91 bin dev öğrenci Proje Kurulu, bu kez Türkiye ve Malatya'nın güzel insanlarını kullanarak kayısının reklamını yaptı.

91 bin dev öğrenci Proje Kurulu, bilboardlara astığı reklam afişinde, "Türkiye'nin güzel insanları, bunları biliyor muydunuz?" başlığı altında, Malatya'nın yetiştirdiği değerli insanları kayısı reklamıyla birlikte kullandı.

Malatyalı olan Türkiye'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, merhum sanatçı Kemal Sunal, sanatçı Kenan Işık ve Belkıs Akkale, ünlü futbolcular Hamit Altuntop ve Mehmet Topal'ın fotoğraflarını afişte kullanıp etrafı ise kuru kayısı, gün kurusu kayısı ve taze kayısı fotoğraflarıyla süslendi.

Afişin bir bölümünde ise kayısının yararlarıyla ilgili şu bilgiler yer aldı:

"Beyin, karaciğer, mide, sindirim sistemi, göz, diş ve kemik sağlığı için yararlı olduğunu, cildi güzelleştirdiğini, enerji verdiğini, kansızlığı giderdiğini, doğal antioksidan olduğunu, strese iyi geldiğini, hoş bir meyve olduğunu, kayısının yaş ve kuru olarak tüketildiğini, Malatya insanının zeki, esprili, sıcak kanlı, hoşgörülü ve sevecen olduğunu biliyor muydunuz?"

GÜZEL FİKİR
Bu arada, Malatya doğumlu Türkiye'nin güzel insanlarının fotoğraflarını bilboardda gören vatandaşlar, bu konuda olumlu görüşlerini dile getirip, "Hem Malatya'nın değerli insanları gündeme getirilmiş hem de kayısının reklamı yapılmış. Güzel bir düşünce" dediler.
Malatya Valiliği'nin koordinesindeki 91 bin dev öğrenci Proje Kurulu, daha önce de ABD Başkanı Obama'nın Türkiye ziyaretinde kayısıyı telaffuz etmesini fırsata dönüştürüp, gün kurusu kayısıya "Apricobama" ismi verilerek, Barack Obama ve kayısı aynı karede bilboardlara asılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız