SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunları Niye Söylemiyorsunuz?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:13:30
A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Enver Kiraz (fotoğrafta ortadaki), AKP il başkanı Bülent Tüfenkçi'nin basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda sorularına yanıt vermediğini ve "muhalefet hazımsızlığı"nı ortaya koyduğunu, muhalefete saldırdığını öne sürdü.

Kiraz, yaptığı açıklamada şu iddialarda bulundu:

"2014 yılına girerken Malatya’nın genel durumuyla ilgili bir değerlendirme yaptık. Malatya’nın eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye, ulaşımdan sosyal yaşamına tüm alanlarda içinde bulunduğu gerçeği kamuoyuyla paylaştık.

Ancak, AKP İl Başkanı halkın gerçek gündemiyle yüzleşmek yerine, konuyu saptırmaya, muhalefet partilerine saldırmaya çalışmıştır.Yaptığı basın açıklamasında sıraladığımız sorunlara hiçbir cevap verememiş, muhalefet hazımsızlığını bir kez daha ortaya koymuştur.

Ülkenin genel durumuyla ilgili  Genel Başkanından kopya çekerek , Türkiye’nin IMF’ye borcunun bittiğini, borç alan değil borç veren ülke konumuna geldiğimizi söylemektedir. Sayın Başkana soruyoruz, IMF’ye borç bitti diye övünüyorsun.Peki AKP İktidarının 10 yıllık döneminde 134 Milyar dolar iç, 207 Milyar dolarlık dış borcumuzu, 38 Milyar dolarlık özelleştirmeleri neden söylemiyorsunuz?

İktidara geldiğinizde 10 milyon olan icra dairelerindeki dosya sayısının 21 Milyona çıktığını neden söylemiyorsunuz?

İktidara geldiğinizde vatandaşların bankalara borcu 6,6 Milyar lirayken, 2013’de 322 Milyara çıktığını neden söylemiyorsunuz?

Malatya özelinde de hem sorunları tekrarlıyor, hem de sayın başkana soruyoruz.Madem Malatya hak ettiği yere gelmişse, halkın gözüne baka baka bu sorularımıza  cevap vermesini bekliyoruz.

Büyükşehir olan Malatya neden yükseköğretime geçiş sınavında 41. Sırada yer almaktadır? Bu sonuç  Malatya eğitimi açısından başarısızlık değil midir? 

Kayısı başkenti olan Malatya’da kayısı üreticisi özellikle son 2 yıldır kan ağlamaktadır. Don,dolu kayısının para etmemesi çerçevesinde hangi destekleri verdiniz? Bugüne kadar halinden memnun 1 tek kayısı üreticisi ile karşılaştınız mı? Bu mu sizin çiftçiyle barışık haliniz?

Meraları yandaşlarınıza  kiraya verip, hayvan üreticilerini perişanlığa mahkum etmediniz mi? Bu mu sizin köylüyle barışık haliniz?

Barajları yapıp, sulama kanallarını unutmadınız mı? Suları buharlaştırıp, arazileri çorak bırakmadınız mı? Akarsuları HES’lere peşkeş çekmediniz mi? Bu mu sizin su medeniyettir anlayışınız?

 

Şehrin 2 yakasında hizmet eden hastaneleri birleştirip, şehrin bir yakasını hasta etmediniz mi? 760 bin nüfuslu Malatya’da tek bir devlet hastanesi bırakmadınız mı?Bu mu sizin sağlık devriminiz?

Büyükşehir olurken çevre yolu olmayan tek il Malatya değil mi? Övündüğünüz duble yolu Malatya’ya uğratmayan siz değil misiniz? Doğu-Batı arasında en önemli konumda olan Malatya’ya hızlı treni 2023’de müjdeleyen siz değil misiniz? Yol medeniyettir diyorsunuz, o medeniyet neden Malatya’ya uğramıyor?

İktidara geldiğinizde 10 Bin 200 olan işsiz sayısının 27 bine ulaştığını neden söylemiyorsunuz? Gelişip büyüyen bir kentte işsiz sayısının bu kadar artması normal mi?

Malatya’nın trafik gibi bir sorunu yokken , trafiği çileye dönüştüren siz değil misiniz?Geciken hizmetlerle halkı canından bezdiren ,defalarca  yapılıp sökülen kaldırımlarla halkın parasını çöpe atan, sıkışmış , vizyonsuz bir kent yaratan siz değil misiniz?

İşimiz millet diyip, millete sırtını dönen, sorunları görmezden gelen siz değil misiniz?Sorunları görmezden gelenler, bu sorunlara çözüm bulabilir mi?

Tüm bu sorulara samimi bir cevap verirseniz, kimin kör ve sağır olduğunu daha iyi göreceğiz.

Birileri rahatsız olsa da , biz halkın sorunlarını sıkıntılarını gündeme getirmeye ve çözümler aramaya devam edeceğiz."

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız