SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunları Şikayet Ediyoruz!"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Hüseyin Baştürk (soldan 2.), partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için imza veren aralarında eski milletvekili ve il başkanlarının da bulunduğu 7 delegeye tepki gösterdi. Kendilerinin genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını belirten Baştürk, imza verenleri “pusuya yatmak ve kötü niyetle” suçladı.

İl başkanı Baştürk’ün düzenlediği basın toplantısındaki açıklamaları şöyle:

"Türkiye genelinde milletvekili sıralamasına giremeyen ve eski yöneticilere  yakınlığıyla bilinen bir gurubun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve kadrosunu parti yönetiminden düşürmek için imza topladığı günlerdir basın organlarında yazılıp, konuşulmaktadır.

            Ömürlerinde demokratik bir kurultay yapamayan, seçimlerde ‘çarşaf liste’ nedir bilmeyen; Genel Başkan seçebilmek için ‘kota’ uygulayanlara, divan önünde imza toplayanlara  CHP örgütü  tekrar teslim edilemez.           

            İlimizde aralarında  eski milletvekili ve İl eski başkanın da bulunduğu bir grup İl  Kurultay Delegelerinden imza toplayarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve kadrosunu uzaklaştırıp; Kılıçdaroğlu öncesi bilenen  isimlere  partiyi tekrar teslim etme çabası içerisinde oldukları bilinmektedir.

            “Genel Başkanla sorunumuz yok. Amacımız parti meclisini değiştirmek” diyen bu isyancı grup samimi değildir.Genel Başkanı da parti meclisini de kendileri seçtiler.

            Şimdi ne değişti de kurultay istiyorlar?

            “Çarşaf listeli Parti Meclisi istiyoruz” diyen bu grubu kurultay delegeleri olarak  blok listeye yazıp kendilerini onurlandırdığımız zaman , hiç çarşaf listeden söz etmediler.   Bunlar  örgütün belirleyip seçtirdiği  delegelerdir.

            Milletvekili Adayı olmak için genel merkezi mekan tutan bu zevat, istemedikleri bu parti meclisi üyelerinin kapılarında yatarken hoş ve güzeldiler , şimdi mi başarısız oldular?

            Burada açıkça bir samimiyetsizlik vardır.

            Her dönem kendileri aday olacakmış ki; parti demokrat olsun, Parti Meclisi  iyi olsun? Kendileri milletvekili olacakmış ki CHP sosyal demokrat olsun!...

            Böyle bir üslup asla kabul edilemez..

            Malatya İl örgütü olarak, ilçe örgütlerimiz, Belediye Başkanlarımızla birlikte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve kadrosunun yanındayız.

            İlçe Başkanları ve Belediye Başkanlarımız hakları olan Kurultay delegeliğinden fedakarlık yaparak; Malatya örgütünden yaşanan kötü gidişi düzeltmek için, bu şahıslara kurultay delegeliği onurunu vermişlerdir.

Bu gün Malatya delegasyonunun kendilerine vermiş oldukları bu onuru; pusuya yatarak kötü niyetleri için kullanmak  istiyorlar.

            Bu grup; başta eski milletvekilimiz  olmak üzere 12 Haziran seçimlerinden başarısız olmak için ellerinde geleni yaptılar.            Bunları bütün Malatya örgütleri ve seçmenleri gördüler.

            Kendi ilçelerine, belediyelerine, köylerine hiçbir gün gidip, partiye çalışmadıklarını bilmeyen var mı?

            Bu şahısları tüm örgütler olarak seçmene şikayet ediyoruz. Siyaset dik duran adamların işidir. Kendine fayda sağlamak isteyenlerin, sadece kendine demokrat olanların işi değildir.

            Bunların  korkusu ve isyanı geleceğin demokratik yapısıdır. Bu kadronun eski yöneticileri  zaten CHP’yi “kurultay partisi” yapma hastalığından kurtulamadılar. Politika üretemediler; Milletvekili oldular millete vekillik yapamadılar. İl Başkanı oldular partiyi yönetemediler. “Az olsun bizim olsun” dediler. Sonuçta 22 Mayısta CHP’nin kaderi  değişti. Kılıçdaroğlu Genel Başkan oldu. Yeni CHP ve yeni kadrolar Türkiye’ye umut oldu.

            Gelinen noktada 12 Haziranda zafer kazanmadık ama başarısız da olmadık.Partiyi %20’den %26’ya çıkararak son 35 yılın en büyük başarısını kazandık. Bu başarı Genel Başkanımız, onun kadroları ve örgütlerimizin başarısıdır.

            Bu duygularla tüm halkımızı saygıyla selamlıyoruz, bu kurultay girişiminin önde gelenlerini şiddetle kınıyor; onları halkımıza şikayet ediyoruz.”

CHP’de 12 Haziran seçimleri sonrası muhalif gruplarca başlatılan olağanüstü kurultay toplama çalışmalarına Malatya’da da CHP’nin 14 delegesinden 7’si imza vererek katkı sağlamıştı. Bu kişiler  eski il başkanlarından Niyazi Ergin Gökçe ve Hacı Demirhan, eski milletvekili Muharrem Kılıç,  Avukat Hasan Karaaslanoğlu, Avukat Mehmet Hayrettin Abacı, eski merkez ilçe başkanı Salih Özdemir, Avukat Selahattin Sarıoğlu’ydu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız