SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bunları Taşıyacak Sabrımız Kalmadı..''

A- A+ PAYLAŞ

"Şiddetle" puana ihtiyacı olan Malatyaspor'un, kendi sahasında Kayseri Erciyesspor'la oynadığı karşılaşmanın 45+2. dakikasında attığı golün "faul", 51. dakikadaki golünün de "ofsayt" gerekçesiyle iptal edilmesi, maçın da konuk takımın son saniyelerde attığı golle 2-2 berabere sonuçlanması, Malatyaspor taraftarını çılgına çevirdi. Maçtan sonra İnönü Stadı önünde toplanan kalabalık, maçın Manisa bölgesinden olan hakemi Yunus Yıldırım ve federasyon aleyhine sloganlar atarken, polis öfkeli kalabalığı güçlükle dağıttı. Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi de maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bundan sonraki maçlarda bu tür hatalara tahammül edemeyiz. Bu tür hataları taşıyacak sabrımız da kalmadı." diye konuştu.

İptal edilen gol kararlarına karşı maç esnasında tribünlerde başlayan büyük tepki, maç sonrasında da dinmedi. Maç sonrası büyük bir taraftar topluluğu stadın önünden ayrılmadı ve federasyon, hakem aleyhine slogan attı. "Sahipsiz Malatya" diye de sloganlar atan taraftarları dağıtmak için polis, başta Emniyet Müdürü Orhan Savaş olmak üzere büyük çaba harcadı. Malatyaspor'un öfkeli taraftarlarının tepkisi uzun süre devam ederken, hakem Yunus Yıldırım da stadı geniş güvenlik önlemleri altında polis aracıyla terkedebildi. Bu arada, staddan polis kordonuyla çıkan hakeme soru yönelten bazı basın mensuplarıyla engel olmak isteyen emniyet görevlileri arasında sert tartışmalar yaşandı. Hakem, polisler eşliğinde İnönü Stadı'ndan polis aracına doğru götürülürken, aralarında Malatyaspor yöneticilerinin de bulunduğu bir grubun "protesto" amacıyla alkışladıkları görüldü.

TANRIVERDİ'NİN AÇIKLAMASI..
Malatyaspor Başkanı Tanrıverdi de, maçtan sonra değerlendirme yaparken, hakeme tepki gösterdi ve şunları söyledi:

"O geçerli olsaydı, maç daha da farklı bir sonuçla biterdi. Bu konuda da seyircimiz büyük tepki gösterdi. Bu şartlar altında biz de seyircimizi tutamayız. Gelen hakemlerin de biraz daha dikkatli olması lazım. Bundan sonra lig daha çok kızışıyor. Daha çok sıkıntılar olacak. Çok büyük kopma, bizim için de çok büyük sıkıntılı bir pozisyon değil ama, bundan sonraki maçlarda bu tür hatalara tahammül edemeyiz. Bu tür hataları taşıyacak sabrımız da kalmadı. Önümüzdeki hafta kendisini ziyaret edeceğim (Futbol Federasyonu Başkanını). Netice olarak burada hakemle ilgili çok bilinçli olarak olumsuz bir hata yapıldığını, kasti olarak bir şey yapıldığını düşünmüyorum ama, hakemlerin biraz daha dikkatli olması lazım. Yoksa bir daha burada stadımızda maçlarımızı çok rahat oynayamayız. Herkes bunun sıkıntısını çeker. Bundan sonra biraz daha dikkatli olmaları konusunda hakemlerimizi de uyaracağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız