SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunların Parası Kimden?."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:19:38
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKPi’li belediyelerin kamu kaynaklarıyla Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı açık bir şekilde desteklediklerini ileri sürerek, İçişleri Bakanı Ala’ya “Yapılanlar kul hakkı yemek değil midir?” diye sordu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde haksız rekabet yapıldığını iddia ederek, TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde “10 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylar arasında haksız rekabet her geçen gün daha çok hissedilir olmuştur. Recep Tayyip Erdoğan’ın devletin ve AKP’li belediyelerin tüm imkanlarını kullanarak propaganda yapması, devlet televizyonu TRT’de rakiplerine göre en az 5 kat daha fazla haberlerinin ve mitinglerinin yayınlanması eşitlik ilkelerine uyulması ihlaliyle şimdiden seçimlere gölge düşürmüştür. Haksız rekabetin en göze çarpan örneği Malatya’da da yaşanmaktadır. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tüm bölgelerinde Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın propagandası yapılmakta, kamuya ait alanlar Erdoğan’ın reklamlarıyla kaplanmaktadır.”ifadelerine yer verdi.

Ağbaba’nın İçişleri Baklanı Efkan Ala’ya yönelttiği sorular şu şekilde:

“Malatya’da özel sektör tarafından işletilen yerlerin dışında şehrin muhtelif yerlerinde asılan Recep Tayyip Erdoğan’a ait reklamlar için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ne kadar ödeme yapılmıştır? Reklam çalışmaları için yapılan ödeme kim - hangi kurum tarafından karşılanmıştır? Reklam giderleri belediye başkanı tarafından mı ödenmektedir? Masraflar belediye başkanı tarafından bizzat karşılanmıyorsa, belediyenin kasasından mı ödenmektedir? Böyle ise, bir Cumhurbaşkanı adayının tanıtımı için belediye kasasından ödeme yapılması yasal mıdır? Yasal değilse ilgililer hakkında işlem başlatılması düşünülmekte midir? Bir belediyenin Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde açıkça bir adayı desteklemesi, kamuya ait alanları aday için sonuna kadar kullanması ve şehirde yaşayan vatandaşları etkilemeye yönelik çalışmalar yapması etik midir? Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan reklam çalışmalarının diğer iki aday İhsanoğlu ve Demirtaş için de yapılması düşünülmekte midir? Kamunun kaynaklarıyla Tayyip Erdoğan’ı desteklemek için yapılan harcamalar kul hakkı yemek değil midir?”

FOTOĞRAF: Malatya'daki bilboardlarda yeralan, altında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın imzası bulunan Tayyip Erdoğan afişleri..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız