SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunların Tek Derdi Var'

A- A+ PAYLAŞ

Hafta sonu Malatya'da iki şenlik ve bir buluşmaya katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, referandumda herkesin sorumlu olduğunu belirterek "hayır" oyu vermelerini istedi.

Başören Köy Kültür Şenliği, 4. Güzelyurt Kültür ve Sanat Şenliği ve Atmalıların büyük buluşmasına katılan CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, yaptığı konuşmada, "Referandum sadece partimizin sorumluluğu değildir. Cumhuriyete inanan demokrasiye inanan herkesin sorumluluğudur" dedi ve "hayır" oyu kullanılmasını istedi.

Türkiye'nin önünde en büyük engelin Siyasi Partiler Kanunu olduğunu ileri süren Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

"Herkesin bildiği gibi bir süreç yaşıyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi 12 Eylüllerde askeri darbelerde bedel ödeyerek geldik bugünlere. Sadece Cumhuriyet Halk Partililer değil burada bugün birçok kişi o günlerde darbelerde bedel ödedi. Kimimiz işkencelerden geçtik, kimimiz işlerden atıldık, kimimiz soruşturulduk, kimimiz fişlendik; ancak hiçbirimiz hiçbir baskıya boyun eğmeden siyasi duruşumuzdan ödün vermeden ne 12 Eylüllerde ne 12 Martlarda siyasi duruşumuzu bozmadık."

Ancak 12 Eylül askeri darbesinin ürünü olan bazı zihniyetlerin bugün demokrasi savunuculuğunda bulunduğunu anlatan Ağbaba, şunları söyledi:

"Bunların amacı 12 Eylül faşizminin anayasasını değiştirmek değildir. Bunların tek derdi tek amacı kendi geleceklerini garanti altına almaktır. Hakim olamadıkları anayasa mahkemesinde, hakimler ve savcılar yüksek kurulunda hakim olmaktır. Bunların sorunu demokrasi sorunu değil demokrasi sorunu olsaydı demokrasinin önündeki en büyük engel olan siyasi partiler kanunun değiştirilmesi için girişimde bulunurlardı. Bunların demokrasi sorunu olsaydı demokrasinin önündeki en büyük engel olan barajın düşürülmesini mümkün hale getirirlerdi. Siyasi Partiler Kanunu Türkiye'deki demokrasinin önündeki en büyük engeldir. Bunların değiştirilmesi için bir çaba gösterilmediğini kamuoyu biliyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız