SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunlarla IŞİD'in Farkı Ne Yahu!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:43:00
A- A+ PAYLAŞ

AKP Battalgazi İlçe İstişare toplantısı yapıldı.

Battalgazi Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen istişare toplantısına AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ile belediye meclis üyeleri, parti li yöneticiler katıldılar.

BAŞKANDAN BAŞKANA!.

Toplantının açılışında konuşan AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ilginç bir çıkış yaparak “Seçimlerde kim hangi oy oranı ile seçildi, gibi halkımıza ve Malatyalılara fayda sağlamayacak tartışmalar yerine projelerimizin, hizmetlerimizin konuşulduğu bir gündem oluşturmamız gerekiyor” dedi. AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder'in bu konuşması, 30 Mart seçimlerinde % 62,5 oy oranı ile seçilen, ancak iki ayrı meclis toplantısında önce % 72, daha sonra ise % 82 oy oranı ile seçildiğini iddia eden, ancak YSK'nın resmi verileri ile taban tabana zıt olan bu iddiasını sürekli gündemde tutan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a 'gönderme' olarak yorumlandı. 

"HİZMETLER AKSATILMADI"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bundan sonra bizim görevimiz daha ağır, yükümüz ve sorumluluğumuz daha ağır. Şimdi halkın bu teveccühüne karşı halkı hizmet noktasında görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek gibi bir sorumluluk içerisindeyiz. Bunun gayreti ve çabası içerisinde olacağız ve bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Battalgazi Belediyesi’nde yaklaşık 70 personel vardı. 8 beldenin katılımı ile özel idaredekilerin katılımı ile birlikte Esenlik’teki temizlik elemanlarının da katılımı ile binin üzerinde bir personel tablosu karşımıza çıkıyor. Burada kurumsallaşma itibariyle kurum kültürünü siz, eskiden olduğu gibi ihya edemezsiniz, ihdasta edemezsiniz. Dolayısıyla bizim bu geçireceğimiz süreç ve geçireceğimiz 6 aylık süreç kurumun kurumsal kültürün oluşturulması noktasındaki gayret ve çaba ile geçecektir. Belki hemşerilerimizin bizden hızlı bir beklentisi de olabilir. Ama siz sistemi kurmadığınız zaman sistemin işleyişini temin edemezsiniz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, “Çalışmalarımız bir yandan devam ediyor. Hizmetler aksatılmadı. Belediye ve ilçe köylerimize kadar ani müdahalelerde halen gecikmeler var. O konuda da görev dağılımı yeteri kadar yapılmadı. Çünkü o belde ve ilçelerden daha önce alt yapıda hizmet veren arkadaşlarımızın işbaşı yapmaları, işe başlatılmaları bir zaman alıyor, ihale süreçleri, itiraz süreçleri var. Bir iki kalemde bu tamamlandı. Ama daha diğer alanlarda bu tamamlanmadı. En basitinde ilaçlama sistemi daha önce merkezde yapılıyordu. Bizim şuanda merkez dahil bütün ilçe ve köylerimizde sağlıklı bir ilaçlama yapmamız gerekiyor.   Daha ilaçlama işini 6 araç ile yapıyorduk, şuanda 22 araç gerekiyor. İtfaiyemizin şuanda planlaması yapılıyor. Biz daha önce 40 beldemiz kapandı, normalde beldelerden toplam 40 itfaiye aracının gelmesi gerekiyordu, 13 ilçemiz kapandı her ilçeden en az 2 yada 3 itfaiye aracının gelmesi bekleniyordu. Dolayısıyla bize 70-80 arasında itfaiye aracının büyükşehire gelmesi gerekiyordu. Şuanda bize gelen araçların sadece 4 yada 5 tane, 6. aracı size sayamam.  Bizim hizmetlerimiz 112 acil gibi olmalı ve ihtiyaç olan yerlere ulaşmamız lazım. Belediye çağrı merkezinin istatistiklerine bakıyorum, seçim öncesinde gelen çağrılara geri dönüş oranı yüzde 98 oranında. Belediyenin çağrı merkezine geçen hafta bin 453 tane istek, talep ve şikayet gelmiş. Gelen çağrılara dönüş oranı yüzde 60 ve yüzde 55’e düşen kalemler var. Bunu hemen toparlayıp çıkartmamız lazım. Bu bir geçiş süreci. Bu süre2 aylık bir süreç. Sahada alt yapı hizmetleri noktasındaki eksiklikleri kısa sürede tamamlayacağız” ifadelerini kaydetti.

ŞAHİN'DEN YİNE İLGİNÇ BİR KONUŞMA!..

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Sahada karşılaşmış olduğumuz sorunları sıkıntıları, gelen sorunları mutlaka bire bir ilgili komisyonlara, grup başkan vekilleri olsun, bakanlar olusun, gerekse de sayın başbakanımız olsun mutlaka iletiyoruz” dedi.

Şahin, “3-5 ağacı bahane ederek, yine bu ülkede gerçekten yüzde 5 oranındaki mutlu azınlığın iktidara gelemeyişlerinin sancısını çeken ister yerelde olsun, ister genelde olsun oyun kurucular maalesef AK Parti’nin başına bir takım oyunlar kurmanın hesabı içerisinde oldular. Evet, geçen sene 30 Mayıs tarihi itibariyle o tezgahladıkları oyunlarıyla baş edemeyenler akabinde ne oldu, 17 ve 25 Aralık’ta değişik bir versiyonu karşımıza çıkartmaya başladılar. Soruyorum size, bunlarla şuandaki IŞİD’dekilerin farkı ne yahu? Bunlarla El Kaidenin ne farkı var? PKK’nın diğerlerinin ne farkı var?” ifadelerini kaydetti.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de konuşmasında, “Sizlerle gurur duyurum, teşkilatlarımızla gurur duyuyoruz. Kurulduğundan bugüne kadar görev yapan bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Malatya olarak çok ciddi anlamda emek sarf ediyoruz, çaba sarf ediyorsunuz. Hep beraber uyum içerisinde koşturuyoruz. Ufak tefek sıkıntılar olsa da, bunu kendi içerimizde halledebilecek gücümüz ve kuvvetimiz var. Geçtiğimiz hafta Ankara’da belediye başkanları toplantısında sizlerin nezdinde sayın başbakanımız büyükşehir belediye başkanımıza en yüksek oyu alan iller sıralamasında üçüncü olmamız nedeniyle, esasında ikici sıradayız plaket verildi. Ayrıca ilçeler arasında ise Pütürge ilçemiz en yüksek oyu alan 5. İlçe olarak sayın başbakanımızın elinden ödül aldılar. Bizler teşkilat olarak her zaman şunu ifade ediyoruz, bizim iki ana görevimiz var, bir yerel yönetimlerde belediye başkanlarımızın, yerel hizmetlerde yapmış olduğumuz hizmetleri vatandaşlarımıza anlatmak, onlardan aldığımız tepkileri belediye başkanlarımıza, yerel yöneticilerimize iletmek. İki; merkezi hükümetin yapmış olduğu icraatları vatandaşlarımıza anlatmak, onlardan aldığımız tepkileri merkezi hükümetimize, milletvekillerimize anlatmak. Teşkilatların bir görevi bu, vatandaş ile köprü olma görevi. İkinci görevi bizim teşkilatlanma yapımızı tamamlamak” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız