SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşimizi Büyüttük, Buralara Geldik"

0
Güncellendi - 2018-12-24 03:00:53
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da borçla parayla aldığı 20 büyükbaşla hayvancılığa başlayan girişimci, büyük emek ve özveri harcayarak kurduğu besi ve ileri işlenmiş kırmızı et ürün tesisinde 70 kişiye istihdam sağlıyor.

Hekimhan ilçesinde ailesinin yanında hayvancılık ve çiftçilik yapan Hacı Mehmet Akgül, 1971'de kent merkezine yerleştikten sonra hayvancılığa devam etti.

Ortaokulu tamamladıktan sonra kendisini hayvancılığa adayan Akgül, yakınlarından aldığı borçla 20 büyükbaş hayvan alarak ve bir ahır kiralayarak iş hayatına atıldı.

Hayvancılıkta zorluklar yaşayan, kimi zaman zarar eden Akgül,  pes etmeyerek çalışmalarını ilk günkü heyecanla devam ettirdi.

Borçlarını ödedikten sonra kendi ağılını kuran ve ekim yapan girişimci, "topraktan sofraya üretimim olsun" prensibiyle de pastırma, kavurma ile sucuk ürettiği işlenmiş kırmızı et ürünleri tesisini Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğünden aldığı destekle kurdu.

Faaliyete olan tesisten çoğunluğu büyükşehir olan 10 kentte ürün gönderiliyor.

- "Hiç pes etmedim"

Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babalarına destek ve geçimlerini sağlayabilmek için ortaokulu bitirdikten sonra hayvancılığa adadığını söyledi.

20 büyükbaş hayvanı ve bunların ahırını, yemlerini "eş ve dosttan" sağladığı borç parayla yaptığını anlatan Akgül, "Hayvancılıkta işimizi büyüttük ve buralara geldik. Büyütürken de çok sıkıntılar yaşadık ama hiç pes etmedim. Kazanmadım, zarar ettim gene pes etmedim. Ben her zaman şunu söylerim topraktan sofraya emek veren kişilerden biriyim. Ben arazimi ektim, buzağımı yetiştirdim ve besledim. Sivas'a gittim peynir sattım. Oturduk hanımla orada açık halk pazarında kilo kilo peynir sattım." diye konuştu.

İşlerini yoluna koyduktan sonra "Biz bu yetiştirdiğimiz nasıl üretiriz" diye düşündüklerini ve ileri işlenmiş kırmızı et tesisi kurmaya karar verdiklerini söyleyen Akgül, bunun için TKDK'ya başvurduklarını ifade etti.

Yaptıkları projede eksiklikler olduğun için dosyayı geri çekmeye karar verdiklerini anlatan Akgül, "Dediler ki eksiğiniz var, yetiştiremezsiniz. O zaman birim amiri vardı şimdi TKDK İl Koordinatör Murat (Tunç) bey. Bizi o fikrimizden vazgeçirdi ve fikrimize yön verdi. Eğer bizi yönlendirmeseydi biz bu tesisi açmayacaktık." ifadelerini kullandı.

- "Buranın patronu işçiler"

Toplamda 300 küçükbaş ve 170 büyükbaş hayvana sahip olduğunu dile getiren Akgül şunları kaydetti:

"Besi işletmeleri ve tesisle 70 kişiye istihdam sağlıyorum. Bunu 75 yaparsak mutlu oluyorum. Ben patron değilim. Buranın patronu işçiler. İşçiler burayı tutarsa beraber büyürüz. Ben patron işçi muhabbetine girmem. Ben o insanlarla oturur et soyarım, dilim yaparım."

AA

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • alp (5 yıl önce)
    metpa et docent kavurma sucuk
    0
    0
    Yanıtla
  • ümit (5 yıl önce)
    hangi firma bu, yerli üretim alalım bari
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat zeytunlu (5 yıl önce)
    Tebrik ediyorum Allah muvaffak etsin
    0
    0
    Yanıtla