SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunu Bütün Malatya Biliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:56:47
A- A+ PAYLAŞ

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Hakan İnci, esnafları ve semt pazarını ziyaret etti. 

Beraberinde CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya ve parti yöneticileriyle birlikte ilk olarak Emeksiz Caddesi’ndeki esnafları gezen Hakan İnci, esnaflarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Emeksiz’deki esnaflar işlerinin iyi olmadığından yakınırken, CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci ise mobilyacıların yoğun olduğu caddede diğer sektörlerde iş yapan esnafların zor durumda olduğunu vurgulayarak, belediye başkanı seçildiğinde Emeksiz Caddesi ile ilgili düzenlemeler yapacaklarını söyledi. 

PAZARCILAR DERT YANDI 

Daha sonra Yeşilyurt Caddesi’ni ziyaret eden Hakan İnci ve Kurtar Kaya, buradan Pazartesi Pazarı’na geçtiler. Pazarcıları tek tek gezerek sorunlarını dinleyen CHP’li belediye başkan adayları, problemlerle ilgilenecekleri sözünü verdiler. Pazar yerlerinde büyük sorunlar yaşadıklarını belirten pazarcı esnafları, “Lavabo ve tuvalet yok, su yok. Kış günü soğukta teneke sobalarla ısınmaya çalışıyoruz. Güzel bir alan yapılsa daha iyi olmaz mı? Herkes insan gibi yaşasa, insan muamelesi görse daha iyi olmaz mı?” diyerek dert yandılar. 

PAZARLARIN HALİ İÇLER ACISI 

Esnafları dinledikten sonra bir açıklama yapan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Malatya’nın çevre illerden geri kaldığı konulardan birinin de semt pazarları olduğunu ifade ederek, pazarların içler acısı haline dikkat çekti. İnci, “Bu insanlarımızın ne doğru dürüst yemek yiyebilecekleri bir yer var, ne de hijyenik bir ortam var. Çok dağınık bir pazar ortamı var. Elbise satanın yanında meyve satıyorlar, onun yanında hububat satıyorlar. Bir keşmekeşlik var. Pazarcı esnafımızın gidebileceği bir tuvaleti yok, lavabosu yok. Ben hem buralarda alışveriş yapan insanlarımıza hem de pazarcılara bu durumu reva görenleri kınıyorum” ifadelerini kaydetti. 

MALATYA BÖYLE YAŞAMAYI HAK ETMİYOR

Belediye başkanı seçildiğinde pazarlarda yaşanan sorunları çözecekleri sözünü veren CHP’li Hakan İnci, “Zaten aylar önce yaptığım açıklamalarda da semtlere pazar yerleri yapacağımızı, vatandaşlarımızın bu pazar yerlerinde insana yakışır şekilde ihtiyaçlarını gidereceklerini ve esnaflarımızın da yine insana yakışır şekilde buralarda esnaflıklarını yapacakları ortamları sağlayacağımı söylemiştim. Ne kadar haklı olduğumu bugün burada bir kez daha görüyorum. Malatya böyle yaşamayı hak etmiyor” şeklinde konuştu. 

“CHP’NİN OY ORANI YÜZDE 30’UN ÜZERİNDE”

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, seçimlerle ilgili bir değerlendirmede de bulunarak, şunları söyledi: “Bazı aday arkadaşlar, esnafları gezdiklerinde, ‘Biz Hakan İnci ile anlaştık. O çekilecek, CHP’nin oylarını bize verin’ diyorlarmış. Bu kadar abesle iştigal bir şey olur mu? Şu anda CHP’nin oy oranı yüzde 30’un üzerinde. Bunu bütün Malatya da biliyor. 50-55 gündür Malatya’yla ilgili anket açıklanamıyor. Çünkü bunun nedeni CHP’nin Malatya’da birinci parti olmasıdır. Onların son kurşunları kaldı, Başbakan 6 Martta gelecek o kurşunu da atacak ve ellerinde başka bir şey kalmayacak. Ama o kurşunun da Malatya’ya hiçbir faydası olmayacak.”

İNCİ: KESİNLİKLE SEÇİM İTTİFAKIMIZ YOK

Kesinlikle bir seçim ittifaklarının olmadığını belirten İnci, “Daha önce kime oy vermiş olurlarsa olsunlar tüm Malatyalıların oyuna talibiz. Biz tabanda ittifaka varız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesten oy istiyoruz. İnsanlardan, sadece adayları değerlendirmelerini bekliyoruz. Proje açıklayan, ama açıkladığı projelerin de uygulanabilir olup olmadığına bakılarak oy verilmesini istiyoruz. Bunu yaptıklarında da görecekler ki Hakan İnci dışında bir seçenekleri yok” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız