SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunu Çok Merak Ediyorum?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:34:08
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Veli Ağbaba, Büyükşehir Yasası ile ilgili TBMM'de son oturumda yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i çıkardığı genelgeyle darbe yapmakla suçladı ve Malatya'da kapatılan 39 belde belediyesi için tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Yasası ile ilgili gerçekleştirilen son oturumda Genel Kurul'da söz alan Milletvekili Ağbaba, "Milletvekili olmadan önce de Malatya'da siyaset yaptım, belediye meclis üyeliği yaptım, Cumhuriyet Halk Partisi'nde uzunca yıllar il başkanlığı yaptım ve Malatya'nın ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin takdiriyle milletvekili seçildim. Meclise girdim ve birçoğunuzun yaşadığı gibi çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Diğer yasalarda olduğu gibi, Büyükşehir Yasası'nda da aynı tavır gösterildi. Bölge halklarına sorulmadığı gibi hiçbir derneğin, sendikanın, sivil toplumun görüşü alınmadı, aydınların görüşü alınmadı, hiçbir ilgili bilim adamının görüşü alınmadı" ifadelerini kullandı.

"Gelişmiş ülkelerde demokrasinin ölçüsü, sivil toplum kuruluşlarının çokluğu ve etkinliğiyle ölçülür. Hükümet demokratik kitle örgütlerine, sendikalara, odalara sormadığı gibi, düşüncesini açıklamak isteyenleri de sertçe, faşizanca susturdu. Hatta, insanların görüşlerini açıklamak için Ankara'ya gelen insanların seyahat özgürlüklerini engelleyerek, Ankara'ya girmelerine izin verilmedi" diyen Ağbaba, konuşmasını özetle şöyle tamamladı:

"Huzurlarınızda, hem Malatya'da kapatılan 39 belde belediye başkanı adına hem de Türkiye'de yetkileri alınan belde belediye başkanları adına Bakanı bir kez daha şiddetle kınıyorum. Değerli arkadaşlar, şimdi burada oy verdiğiniz yasa birçok belde belediyesini kapatacak. Merak ediyorum, hangi yüzle gidip belde belediye başkanlarının önüne çıkacaksınız, belde halkının önüne çıkacaksınız? Bunu çok merak ediyorum. Bakın böyle bir demokrasi olmaz. Kitapta böyle yazmıyor, tanımlar böyle yazmıyor, okuduklarımız bunu anlatmıyor. Okuduklarımıza baktığımız zaman, bu rejimin adının, burada uygulamaya çalıştığınız bu tahammülsüzlüğünüzün, bu faşizan uygulamalarınızın tarifi faşizm olarak geçiyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız