SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bunu da Garipsiyorum''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, İsrail'in Lübnan'da yaptığı saldırılara gösterilen reaksiyonun, aynı şekilde şehitler verilmesine neden olan terörist saldırılara da gösterilmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan, Malatya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran Şahin de, hükümetin verdiği tavizler yüzünden terörün tırmandığını öne sürerek, "Artık at gözlüğü çıkarılıp, terörün üzerine kararlılıkla gidilmeli." diye konuştu.

"GARİPSİYORUM.."
Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, makamında basın mensuplarına Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "İsrail'in yapmış olduğu olaylara karşın Türkiye'de bir reaksiyon var. İşte bazen camilerden çıkan insanlar veya başka bir yerlerden bir takım insanlar, İsrail Büyükelçiliği'nin önünde bir takım eylemler yapıyor. Ancak şunu da söylemek gerekiyor, bizim her gün 3-5 tane erimizin şehit oluyor. İnsanlarımızın şehit olduğu bir dönemde, kendi insanlarımızın bu tabloya karşı göstermemiş olduğu reaksiyonu, bir başka ülke için gösteriyoruz. Bunu da garipsiyorum. Onlar için de gösterelim ama, her şeyden önce terör kurbanı olan kendi şehitlerimiz için bizim Türk milleti olarak bu tavrı sergilememiz gerekiyor diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Terör olaylarının da Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında olan olaylar şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Hilmioğlu, "Yakın bir dönemde, Amerikan askeri kaynakları tarafından çizilen ve ülkemizi de ilgilendiren bir harita var. Ülkemizi ilgilendiren bu haritaya bakarsanız, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun önemli bir kısmı başka bir ülke sınırları içerisinde gösterilmektedir. Bu da Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir sonucu" ifadelerini kaydetti.

Büyük Ortadoğu Projesi'nin arkasındaki güçlere karşı yeni bir güç oluşturulmadığı müddetçe, bugün Ortadoğu'da yarın da Kafkasya'da ya da Anadolu'da kan akmaya devam edeceğini ifade eden Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, "Bu Büyük Ortadoğu Projesi'nin mimarları, bu proje kapsamındaki ülkelerin rejimleriyle ilgilenmez. Onların ilgilendikleri bir tek şey var, o da rejimlerin kendilerine bağlılığı. Yoksa o ülkeler şeriatla idare ediliyormuş, demokratikmiş, faşistmiş, onlarla ilgilenmezler. Sadece o yönetimlerin kendilerine bağlı olup olmamasıyla ilgilenirler. Dolayısıyla, müslüman dünyadan bir ses çıkmıyorsa, demek ki zaten o projeyi çizen insanlar o ülkelerde gerekeni yapmış ve yönetimleri kendilerine bağlamışlardır" ifadelerini ileri sürdü.

"ARTIK AT GÖZLÜĞÜ ÇIKARILMALI.."
Öte yandan Malatya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran Şahin, terörün üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğini belirterek, "Artık at gözlüğü çıkarılıp, olaylar doğru değerlendirilmeli, terörün üzerine kararlılıkla gidilmeli" dedi.

Malatya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran Şahin, terörün hükümetin verdiği tavizlerle yeniden tırmanışa geçtiğini ileri sürerek, bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin yetkilerinin elinden alındığını kaydetti. Şahin, hükümete seslenerek, "Artık at gözlüğü çıkarılıp, olaylar doğru değerlendirilmeli, terörün üzerine kararlılıkla gidilmeli" diye konuştu. Şahin ayrıca, şehit haberlerinin ailelere veriliş şekliyle ilgili olarak da, "Bu acı haber ailelere uygun bir dille verilmeli. Şehit yakınlarının yüzde 80'i bu haberin ardından ciddi anlamda rahatsızlanmıştır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız