SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunu Hayatımda Hiçbir Zaman Unutamam"

0
Güncellendi - 2017-05-22 21:53:16
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor ile Süper Lig’e yükselmenin sevincini yaşayan Boşnak asıllı teknik adam İrfan Buz, yaşadığı sevinci dile getirerek, “Benimle birlikte tribünde ağlayanlar vardı. Bunu hayatımda hiçbir zaman unutamam” dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, zorlu periyodu ve Süper Lig serüvenini İHA'ya değerlendirdi. Malatya’nın ikinci memleketi olduğunu kaydeden Buz, başarıya giden yoldaki püf noktaları da paylaştı.

“Almanya'da okulu inşaat teknisyeni olarak bitirmiştim”

Futbolculuktan antrenörlüğe uzanan hikayesiyle sözlerine başlayan Buz, “Türkiye'de Sarıyer, Vanspor ve Sakaryaspor maceralarım oldu. Sakaryaspor'da forma giyerken 29 yaşımda askerlik sorunumla beraber şöyle bir şey vardı. Ben Almanya'da okulu inşaat teknisyeni olarak bitirmiştim. Üniversite'ye gidecektim ve inşaat mühendisliği okumak istiyordum. Bunun akabinde eşimle birlikte Almanya'ya dönmeye karar verdim. Orada 3. Lig takımıyla anlaştım ve futbola devam ettim. Burada kariyerime devam ederken Türk takımı olan Barışspor Hackenberg takımından bana oyuncu-antrenör teklifi geldi ve teknik direktörlük ile tanıştım” diye konuştu.

“8 yıl Almanya altyapılarında çeşitli yaş gruplarında çalıştım”

Antrenörlük kariyerinde altyapı görevlerinin öneminin büyük olduğunu da kaydeden Buz, “8 yıl Almanya altyapılarında çeşitli yaş gruplarında çalıştım. Sonra Türk Milli Takımı için Erdal Keser'in ekibinde scout görevi teklifi geldi ve kabul ettim. Türk Milli Takımı için çalıştığım eyalet, Türklerin yoğun olarak bulunduğu, Bochum-Köln-Duisburg-Schalke gibi bölgeleri içine alan bir yerdi. Amacımız alt yaş gruplarında Milli Takımımıza futbolcu kazandırmaya çalışmaktı. 4 yıl burada görev yaptım. Scouting görevinde bulunurken Samsunspor'dan teklif aldım fakat teklif cazip gelmedi, yani cazip gelmedi derken kurulu bir düzenim vardı ve teklifi kabul etmedim. Daha sonra Bursaspor'dan bana teklif geldi. Christoph Daum ile tanıştık, görüştük ve bizim Bursaspor'a gelmemizi istedi. Teklifi kabul ettim. Bursaspor'da 3. adam olarak göreve başladım. Zaman içerisinde olaylar gelişti ve Bursaspor'da son 10 maç göreve beni getirdiler” ifadelerini kullandı.

“Ne zaman fikstür çıktığında o zaman anlayacaklar”

Süper Lig’e yükseldiklerini ve camianın bunu fikstürü gördüğünde daha iyi idrak edeceğini belirten Buz, “Bir sürü dikenli yoldan geçtik. Zorlukla ve güzellikler oldu ama sonuçta büyük resme baktık. O büyük resim için herkes elinden gelen her şeyi yaptı. Büyük resim ortaya çıktı, Yeni Malatyaspor önümüzdeki sezon Süper Lig’de mücadele edecek. İnsanlar ne zaman idrak edecek? Ne zaman ki fikstür çıktığında, karşılaşmalara baktığınızda, Yeni Malatyaspor'un Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ile oynadığı zaman insanlar bunu hissedecek” şeklinde konuştu.

“Büyük resim Süper Lig'dir”

Buz, büyük resme baktıklarını ve büyük resmin de Süper Lig olduğunu kaydederek, “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kulüp Başkanımız Adil Gevrek ve yönetim kurulundaki arkadaşları, bizim ekibimizde olan Ali Ravcı, Zafer Hızarcı, Engin Özdemir, İsmail Aydoğdu, Erkan Buz, Evrim Esendemir’e çok teşekkür ediyorum. Kulüp müdürümüz Selçuk Günaydın’da çok önemli. Malatya’nın büyüklerine, Bakanımız Bülent Tüfenkci’ye, milletvekilimiz Öznur Çalık’a teşekkür ediyorum. O da çok içten bizi destekledi. Tabii ki burada bizim için olmazsa olmaz Ahmet Çakır. Her zaman bize, bu kulübe destek olmuş, burada inanılmaz büyük bir pay sahibi. Sayın valimize de aynı şekilde teşekkür etmek istiyorum. Diğer belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Onlarda ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Basında da zaman zaman eleştiriler olmuştur ama herkes burada gururlandı. Sonuçta büyük resme baktık. Büyük resmi nedir, işte Süper Lig” ifadelerini kullandı.

“Her şeyde soğukkanlı değiliz, neticede biz insanız”

Süper Lig’e çıktıkları maçtaki duygusallığının nedenini de açıklayan başarılı teknik adam, “O gün tribündeki insanlarla ben aynıydık. Futbol takımımız son maçlarda istenilen performansı ortaya koyamadı. Çok tutuk oynadılar, bizim takımımız böyle değil. Sivasspor maçını kazanarak şampiyon olmak istiyorduk. Tribündeki taraftarlarda çok müthişti. Kolay değil, diğer takımlar bu baskıları kaldıramadı. O gün bir duygu patlaması oldu. Çünkü inanılmaz bir andı. Bunu hayatımda hiçbir zaman unutamam. Almanya’dan Türkiye’ye geleli dördüncü yılım oldu. Kısa zaman içerisinde Cenabı Allah bunu bize nasip etti. Rabbime çok şükür. İçimdeki baskı ortaya çıktı. Benimle birlikte tribünde ağlayanlar vardı. Bunlar hayatın içerisinde olan güzel şeyler. Her şeyde soğukkanlı değiliz, neticede biz insanız. Bende sizlerden birisiyim” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • İSYAN44 (6 yıl önce)
    şu yorumlara bakınca sadece şunu düşünüyorum biz süper lige layık değiliz bizim yerimizde olmak isteyen onca takım varken biz yok hoca söyle yok futbolcu hain sanki bizi süperlige kanun hükmünde kararname ile çıkarttılar ayıp ya. l
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (6 yıl önce)
    Doğru söylüyorsun hoca, görüp görmeyeceğin rahmet bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Irfan44 (6 yıl önce)
    Ya bu nasıl bir şehir olmuş anlamıyorum 34 haftanın 25-26 haftasını lider olarak tamamla ve hala takımı teknik ekibi aşağılamak için uğraşanlar var. ya bitti kardeşim bitti istesenizde istemesenizde superlige çıktık, yeter artık allah aşkına yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • SAMET (6 yıl önce)
    boş boş konusmayın ayıptır bu takımı buraya taşıyanlar bu ekiptir isterse 10 tane yesin HANİ IYI GUNDE KÖTÜ GÜNDE SEVİYORDUNUZ NE OLDU TAKIM CIKTIMI CIKTI SIKINTI VARMI CIKMASAYDI NE OLACAKTI Bİ DİĞER TAKIMLARIN BÜTCESİNE BAKIN BİDE BİZİM TAKIMIN BÜTCESİNE BAKIN SORA KONUSUN HERKES Bİ TEKNIK ADAM OLMUŞ TOPCU OLMUS BAŞKAN OLMUŞ YORUM YAPIYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (6 yıl önce)
    Arkadaş yeter ya, yok en kötü oynayandık, yok nasıl oldu bu iş vs. vs. İyi kötü bir sistem üzerine, ortalama bir oyuncu kadrosu oturtuldu ve bundan genel olarak taviz verilmedi. Bazı takımlara karşı sıkıntı yaşanmış olabilir. Sezon boyu tüm maçları izlemiş biri olarak bir çok maçta üstün, kontrollü oynadığımızın da şahidiyiz. Her mevki için oyuncu kadrosu ligin seviyesine uygun olduğunda İrfan Hoca hocalığını konuşturur, şüpheniz olmasın. Ortada şans falan yok, öyle yada böyle ligin en fazla galibiyet alan takımıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alemde kral (6 yıl önce)
    YAZIK! Yazık! yazık! Tarih sadece şampiyonları yazar ikincilikleri değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • şevket bübek (6 yıl önce)
    ligin başında playofu başarı sayanlar bu kadro küme düşer diyenler şimdi bu kadroyla süper lige çıkan takımı başarısız görüyorlar. el insaf bi eskişehire bakın bi göztepeye bakın senin alamadığın umut nayırı alıp yedek kulibesinde oturttular malatyasporumuzdan çok daha iyi kadroların çoğu ya son hafta kurtardı yada küme düştü siz neyin kafasını yaşıyorsunuz insan bu kadarda doyumsuz olmaz malesef hiç bir şeyden tatmin olmayan insan topluluklarına döndük biraz mutlu olmayı deneyin kanaat edin herkes ister her istediğinin olmasını ama hayat öyle değil.ben eskişehir ve göztepe taraftarını tebrik ediyorum gerçek taraftarlık bu.süper lig malatyamıza hayırlı olur inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • uzak malatyalı (6 yıl önce)
    bu takım,bu futbolla nasıl çıktı hala anlamış değilim.seneye ilk yarı bitiminde düşmesi garantilenir.PTT 1 'in en kötü futbol oynayan takımıydık. süper lig dede durum değişmeyecek. hele bu hocayla asla olmaz.tek yaptığı dakika 70 oldumu hemen bir oyuncu değişmekti.taktik ve stratejiden çok uzak bir hocaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • utku (6 yıl önce)
    Rakipler, ite kaka bizi şampiyon yaptılar. Lig 1 hafta daha olsaydı play offtan ilk elenen biz olurduk. Ligin en kotu ve istikrarsız takimiydik. Hal böyleyken İrfan Buz'un söylemleri baş ağrısı yapıyor. Bu takımı sen şampiyon yapmadın. Ligden düşen takım sana 5 attı. Rakiplerini yenemedin. Takımı yönetemedin. Kendini çok ovuyorsun ama maalesef hoca değilsin. Şampiyon olmamız bu gerçeği değiştirmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Hamamcilar (6 yıl önce)
    Irfan hocam ve ekibine sonsuz teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (6 yıl önce)
    İrfan hoca yı bu saatten sonra kimse tutamaz Bursa ya okey demiş gibi yönetim ciddi futbolcu getir ise bir ihtimal kalır belki ama irfan hoca yı malatya çok yormus
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı Abizer (6 yıl önce)
    Bülentte katılıyorum.Doyurucu futbol yoktu.Abidik Gubitdikle şampiyon olduk.kutlu olsun camiaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizin aklınız abudik gubudik ki takıma garebet atıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • TARAFTAR YMS (6 yıl önce)
    Bu saatden sonra geçmişi kurcalamanın hiç kimseye faydası yok. İrfan hocamızın ve ekibinin, futbolcuların emeğine sağlık. Allah razı olsun. Diğer play of a kalan takımların mali büyüklüğüne bakarsanız hocamızın ve kulüp yönetiminin yaptığının ne kadar önemli olduğu anlaşılır. Şimdi önemli olan geleceği iyi planlamak. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    İrfan hocamla uzun yillar icin plan yapilmali ingiltere de olduğu gibi Türkiye modeli olursa basarili olunmaz her dönem bir hoca gelir gider ;sonra bir alt lig olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Sademalatyali (6 yıl önce)
    Bu Saaten sonra yeni sayfa acalim eni iyi en faydali olacak futolculari alalim kosan mucadele eden futbulcu alalim sadik la sedatla bu is olmaz olmayacagi gorundu.Azubeke diyerlerine tesekur edilmeli ne olu kaleci hakani bir an once gonderilrse iyi olur hamitin fiyati uygunsa abi olarak alina bilir bazi arkadaslar para verdin vermedin bunlar yanlis seyler herkes karinca kararinca kimi dua eder kimi para verir kiminin parasi yoktur maltya sevgisi maltaya aski olur kimseye silah zoruyla baskan ol denmedi kim ne verise maltya halkinda hak etigi degeri ilgi alakiyi saygiyi degeri gorur Allaha emanet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (6 yıl önce)
    Hocam top oynamadan süper lige çıktık.Hala nasıl oldu anlayabilmiş değilim.Şimdi birileri çıkıp diyecek ki, 'sen Malatyalı değilsin,sen üç büyükleri tutarsın,sen Elazığlısın' falan filan.Hiç umurumda değil.Maalesef gerçek bu.Fikstür avantajı, futbol şansı,bizim yendiğimiz takımların zirveye oynayan takımları yenmesi ve Allahın lütfuyla üst lige çıktık.Tamam ,başarı mı? başarı .Ancak dersler çıkarılmaz,ayaklar yere basmaz,yalakalıklar devam ederse çıktığımız gibi geri düşer Malatyasporumuz gibi soluğu amatörde alırız.Eleştiriler dikkate alınsın,taraftarlar şucusun,bucusun,şuralısın vs.ayrışmasın.Bir olalım,beraber olalım.Malatyasporla gurur duyalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekleri söyleyen adam (6 yıl önce)
    27 hafta lider kal, 9 puan farkla önde ol, tüm ulusal spor otoriteleri sampıyon malatya 2. Ci kım olacak ona bakalım desinler taraftarlarımız buna inansın! malatya tutsun son 6 maçta sürekli yenılsın, 5 yesin... Sivas malatya ya yetıssın son maç beraberlik yetecekkken yedek kadroyla sahaya çıkıp 4 ye... hiç lider olamamış takımı son maç lider yap, sampıyon yap... Sivas başkanı ne dedi" gerçek sampıyon kımmıs turkıye gördü" dedi... tüm turkıye ye rezıl olduk, dalga gecılıyoruz...bızı mahvettınız , üzdünüz! O kupa bızım muzemıze gelecekti... ben kutlamıyorum taraftar olarak, unıversıte ogrencıleri gıtsın, eglensınler degısıklık olur bari!
    0
    0
    Yanıtla