SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunu İhbar Kabul Edin!.'

A- A+ PAYLAŞ

Pazar günü yapılacak olan Hekimhan Ziraat Odası Başkanlık seçimi öncesinde delege seçimleri sırasında uydurma bir listenin oluşturulduğu ve bazı muhtarların kandırılarak kağıt imzalatıldığı ileri sürüldü.

HEKİMHAN ZİRAAT ODASI’NDA USULSÜZLÜK İDDİASI
Hekimhan’da çiftçilik yapan Halil Rıfat Akyüz isimli vatandaş, Hekimhan Ziraat Odası Başkanlık seçimlerine fesat karıştırıldığını ileri sürerek, oluşturulan delege listesinin sahte olduğunu ve bunu ilçe kaymakamının da onayladığını iddia etti.

“ÇİFTÇİ VE MUHTARLARIN HAKKI YENMİŞTİR”
Hekimhan’da çiftçi olan Halil Rıfat Akyüz, ilçenin Ziraat Odası Başkanlığı seçimlerine hile karıştırıldığını bunun da Kaymakamın bilgisi dahilinde yapıldığını öne sürdü. Hekimhan’daki işyerinin önünde Hekimhanlı çiftçilerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Akyüz, çiftçilerin ve muhtarların aldatıldığını öne sürdü.

Bazı muhtarların da destek verdiği basın açıklamada, Oda Başkanlığı seçimlerine esas olacak birinci kademe delege seçimlerinin usulsüz ve düzmece olduğunu ileri süren Akyüz; “Delege seçimlerinde Ziraat Odası’na kayıtlı olan tüm üyelerin oy kullanması için muhtarlıklarda seçim sandığı kurulmalıdır. Ancak çok sayıda köyde seçim sandığı kurulmamıştır ve delegeler düzmece olarak yazılarak muhtarlara imzalatılmıştır. Yani delege seçimi yapılmış gibi gösterilmiştir. Muhtarlarımız aldatılarak sahte evraklar imzalatılmıştır” dedi.

“KAYMAKAM VE SEÇİM KURULU ONAY VERDİ”
Akyüz bir diğer iddiasında ise sahte olduğunu ileri sürdüğü delege listesine ilçe kaymakamının da onay verdiğini iddia etti.

Buna bağlı olarak aynı listenin seçim kurulu tarafından da onaylanmasının bir suç olduğunu iddia eden Akyüz, “Gerekli birimlere ispatları ile müracaatta bulundum. Ancak her ne hikmetse bu dilekçelerime henüz bir cevap verilmedi. Bu listelere kaymakam ve seçim kurulu da altına imza atıyor. Bu olayda delege seçiminin yasal şekli ile yapılması sorumluluğu mülki idare amirine aittir. Ancak sayın kaymakam görevini kötüye kullanmıştır. Seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılmasında acze düşmüştür. Kaymakamlık makamının güvenilirliğine gölge düşürmüştür. Ben bu konuyu adli makamlara taşıdım ve başta sayın valimize dilekçe verdim. Umarım sayın valimiz bunu ihbar kabul eder ve adı geçen kurumlarla ilgili işlem yapar” dedi.

“ODAYA KAYITLI OLDUĞUM HALDE BENİM İSMİM DE DELEGE LİSTESİNDE YOK”
Hekimhan’da çiftçi olduğunu ve tarım ile uğraştığını resmi belge ile kanıtlamasına rağmen kendisinin bile isminin delege listesinde olmadığını belirten Akyüz, “Elimde Hekimhan Ziraat Odası’na kayıtlı olduğumu gösterir resmi belgem var. Çiftçi kayıt tarihim 2006 yılı. Aldığım tarih ise 2011’in 1. ayı. Ancak benim de seçimlerde yer almam gerekmesi lazım. Ancak seçim kuruluna gönderilen delege listesinde benim ismim yok. Bu da ayrı bir çelişkidir. Ben haksız olduğum hiçbir konuda iddiada bulunmam ancak bu usulsüzlük belgelenmiştir. Bir an önce adaletin yerine gelmesi ve seçim tarihinin iptal edilerek kanun ve tüzüğe göre yapılmasını istiyoruz. Haklarımız geri verilsin” şeklinde iddialarda bulundu.

“ESKİ SEÇİMLER DE USULSÜZ YAPILDI”
Akyüz, eski Ziraat Odaları Başkanlık seçimlerinin de usulsüz yapıldığını iddia etti. Akyüz ayrıca Hekimhan Ziraat Odası’nda tutulan kararların 2005 yılından sonrasının olmadığı ve bazı çiftçilerden de haksız yere tekrar aidat adı altında para alındığını söyledi.

Akyüz, “Ziraat Odası Başkanı ile görüşmem de kendilerinin delege listesini 2005 yılı baz alınarak çıkardıklarını söyledi. Ancak tüzükte delege seçimlerinin en güncel listeye göre yapılması gerekir ibaresi var. Demek ki odanın kayıtları sadece 205 ile sınırlı. Bu daha büyük bir skandaldır” şeklinde konuştu.

“SEÇİM TÜZÜĞÜNE UYULMADI”
Akyüz ayrıca İlçe Seçim Kurulu’na verilecek olan listelerin belli bir zaman öncesinden verilmesi ve duyurulması gerektiğini ancak bunun da yapılmadığını iddia ederek; “Hekimhan İlçe Seçim Kurulu’nun seçimlerle ilgili olarak tuttuğu raporda, askı süresi 2 gün olarak belirtilmiştir. Ancak listenin 7 gün muhtarlıklarda ve ziraat odasında asılı kalması gerekmektedir. Bu tüzük ve kanun da ihlal edilmiştir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız