SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunu Kabul Edemeyiz..'

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Hasan Tunç, 12 Haziran genel seçimlerine az bir süre kala çalışmalarını hızlandırdı. 
Milletvekili Adayı Tunç, Kiltepe Mahallesi'ne giderek vatandaşlarla görüştü. Sorun ve sıkıntıları dinleyen Prof. Dr. Hasan Tunç, MHP'nin seçim vaatlerini anlattı. 
Milliyetçi Hareket Partisi 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Hasan Tunç mahalle toplantısında konuşmasına Malatya'ya yapılan hizmetlerden bahsederek başladı. Tunç şöyle konuştu:
"Malatya'da genel bir tarz ve söylem söz konusu. Çevreyolunun altı-çevreyolunun üstü deniliyor. Çevreyolunun altı dediğimiz kesim, daha çok her tür insani hizmetten bile yoksun hatta bazı bölgeleri itibariyle olaya baktığımızda inanın bir yangın çıksa itfaiyenin o adresi bulmasının mümkün olmayacağı bir düzeyde karmaşa içerisinde bir bölge. Alt yapısından tutun, imara kadar birçok sorunla karşı karşıya. Dolayısıyla bölgemizde buna paralel olarak işsizlik, yoksulluk, eğitimsizlik gibi sorunlar hat safhaya varmış durumda. Güzel Malatya'mızın bu tür bölgelerindeki insanların bu asgari insani hizmetlerden bile yoksun bir standartta yaşamasını kabul edemeyeceğimizi söylemiştik. Bu anlamda MHP iktidarı söz konusu olursa bunlarla birebir mücadele edeceğimizi açıkça ifade etmek isterim." 
Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu ve bunun vatandaş için büyük bir sorun olduğunu milletvekili adayı Tunç, Hilal Kart'ı anlatarak konuşmasını söyle devem ettirdi: 
"Devletin istatistik kurumu diyor ki; bir ailenin geçinebilmesi için açlık sınırı 805 lira. Aynı devletin bakanlar kurulu diyor ki; asgari ücret brüt 790 lira net 630 lira. Yani Bakanlar Kurulu, insanlara asgari ücretle çalışıyorsan acından öl diyor adeta Biz de diyoruz ki asgari ücret kesinlikle vergi dışı bırakılmalı. Sizlere değişik adlarla verilen yardımlar kimsenin cebinden çıkmıyor. Bütün bunlar devlet hazinesinden sizin payınız olduğu için size veriliyor. İşte bizde insani standartta kullanılmak üzere önce vatandaşın işsizliğine çare bulacağız. Küçük esnafa, çiftçiye, emekliye yaşanabilir standartta ücret temin edeceğiz. Bunları yaptıktan sonra ülkede yoksul varsa o zaman adını Hilal Kart olarak koyduğumuz İslam'ın simgesinden alınan kartı vatandaşa vereceğiz. Vatandaş bu kartı cebine koyacak. Biz aradan aracıları çıkarıp birilerinin kapısında sizin ezik büzük olmanızı onurunuzun kırılmasını önlemek adına bu kartı vatandaşa vereceğiz ve geçinmesi için gereken miktar bu karta yüklenecek." 
MHP milletvekili adayı Tunç, konuşmasının ardından Kiltepe Mahallesi sakinlerinin sorunları dinleyerek çözüm önerilerini anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız