SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunu Kim Çıkarıyor?'

A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş yaptığı açıklama ile hasar tespit çalışmasının bittiğini belirten açıklamalar yapılmasına sert tepki gösterdi. Hasar tespitlerinin ancak Mayıs ayı sonlarına doğru biteceğini belirten Polatbaş, bu konunun siyasi bir konu olmadığını, ciddi bir konu olduğunu söyledi.

Polatbaş, “Mart ayı içinde Mayıs ayına kadar kayısıda bir afet yaşanıyor. Kayısıda yüzde 90’lara varan zarar yaşadık, dondan dolayı. Ondan sonra dolu olayı yaşandı. Bununla ilgili kurduğumuz hasar tespit komisyonları çalışmalarını devam ettiriyor. Çarşamba günü itibariyle Malatya merkezde hasar tespiti bitti. İlçelerde halen devam ediyor. Salı günü Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sayın Başbakanımızı kayısının içinde olduğu durumu görüşmek üzere ziyaret etti. Sayın Başbakanımız, Tarım Bakanına talimat vererek, Malatya kayısısının durumunun ne aşamada olduğunu sormuş ve genel başkanımıza hasar tespitlerinin devam ettiğini, hasar tespiti bittikten sonra Malatya’da ciddi bir hasarın olduğunu Tarım Bakanımız söylemiş. Sayın Başbakanımız ise bu işin üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini, çiftçilerin mağdur olmaması için elinden geleni yapılması gerektiğini söylemiş. Sayın Başbakanımıza, Tarım Bakanımıza ve genel başkanımıza teşekkür ediyoruz. Başbakan Malatya üreticisinin elinden tutacağını söylemiştir” diye konuştu.

“HASAR TESPİTİ BİTMEDİ”
Hasar tespitlerinin ciddi bir şekilde yapılacağının altını çizen Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş şunları söyledi:

“Bizi üzen bir konu var. Bu da; milletvekillerimizden biri bir odayı ziyaretinde 'hasar tespiti yapıldı. Sonuçlar hazineye bildirildi, hazine onayı verdikten sonra ödemeler yapılacak' demiş. Böyle bir şey yok. Hasar tespitleri devam ediyor. Bu siyasi bir konu değildir. Bu ciddi bir konudur. Bu Malatya’nın ekmeğidir. Ciddi bir şekilde herkes bu konunun üzerinde durmalı. Hasar tespitinin bittiğini kim çıkarıyor. Hasar tespiti bitmedi. Bunu bitirdikten sonra hasar tespit komisyonu bu konuyu değerlendirecek. Askıya asılacak. Hasar tespiti yapıldı, paralar ödenmeye başlayacak diye bir şey yok. Çiftçinin mağdur olduğu bir dönemde böyle söylemler üzücü. Hasar tespiti ciddi bir şekilde yapılacak. Mayıs ayına sonuna kadar ancak hasar tespiti tamamlanır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız