SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunu Yapmaya Hakkımız Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:52:10
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’daki sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Toplantıya katılan birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bu güne kadar böyle bir toplantının Malatya’da yapılmadığını ifade ederek, birlikteliğin önemine dikkat çektiler.  

Battalgazi Belediye Meclisi Salonu’nda yapılan toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 100’ün üzerinde sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Karataş, Mustafa Sayın, Abdulvahap Şerefhanlı ve belediye birim müdürleri katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaparak, 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” etkinliğini herkesin sahiplenmesini istedi. Başkan Gürkan, düzenlenecek etkinliğin birlik ve beraberliğin yanında, birlikte hareket etme olgusuna büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Kervansaray buluşmasındaki amacımız buradaki, vatandaşlarımızın tarih, kültür ve kültürel bilinci koruma konusunda bir oluşum olması amacıdır. Diğer ikinci amaç ise, sivil toplum örgütlerinin tarihi mekânlarımıza sahip çıkma ve ilgisini çekme anlamındadır. Battalgazi’nin önemli bir tarihi ilçe olduğunu belirtmek amacıyla gerçekleştirdik. En büyük kültür organizatörlüğünü taşıyoruz. Battalgazi medeniyetler merkezidir” dedi.

Malatya’yı tek boyutlu tarım üzerine hapsetme olgusundan uzaklaştırmak gerektiğini belirten Başkan Gürkan, “Malatya’yı tek boyutlu tarım üzerine hapsetme olgusu içerisinden uzaklaşmamız lazım. Bütün sosyal etkinliklerin amacı budur. Bir ailede birlik, beraberlik, dayanışma olursa, o ailenin geriye gitmesi mümkün değildir. Ama herkes bir tarafa çekerse, o aile dağılmaya mahkûmdur. Bizim bunu yapmaya hakkımız yok. Böyle bir lüksümüz olamaz. Makama seçilen insanlar birbirleri ile kavga edemez. Sivil toplum örgütüne seçilmiş insanlar birbirlerine küsme yerine, birbirlerine saygı göstererek el birliğiyle ilerlemek gerekir. Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda açılışı gerçekleştirilecek Kervansaray Buluşması’na bu etkinliğe canı gönülden katılın. Bir emek var, bu emeklere göstereceğiniz ilgi bizim geleceğimize katkı sağlayacaktır düşüncesindeyim” diye konuştu. 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’ta, Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan’ın sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etme noktasında atmış olduğu adımın önemine dikkat çekerek, “Bir şehri kalkındırmak için şehrin ekonomik noktasında yerel yönetimlerin söz sahibi olması lazım. Sadece özel sektör mantığıyla şehirleri kalkındırmak mümkün değildir. Bunun yanı sıra üniversitenin bu noktada üzerine düşen görevleri var. Şehrin ekonomik ivmesinin yanı sıra geçmişini iyi bilmeyen geleceğini inşa edemez. Farkında olmadığımız bir özelliğimiz, paralı göç verdik. Parasız göç aldık. Sivil toplum örgütleri olarak birbirimize sevgi ve saygıyı ön safhada tutarsak, bizim başaramayacağımız sorunlar kalmaz” diye konuştu.

Himayeye Muhtaç Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Genel Başkanı Ece Budan ise, Malatya’da sivil toplum kuruluşları ile istişarenin önemine dikkat çekerek, bu güne kadar böyle bir toplantıya nadir rastlandığını söyledi. Budan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a sivil toplum kuruluşlarına vermiş olduğu önemden dolayı teşekkür ederek, “Malatya'da yaşanan birçok sorunu dile getirdiğiniz için sayın başkana sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kadar Sivil toplum kuruluşunun toplanması çok nadirdir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız