SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunun Adı Diktatörlük"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:15:54
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,Hekimhan, Kuluncak, Arguvan,Yazıhan ve Doğanşehir ilçelerinde ziyaretler gerçekleştirdi.
 
Ağbaba,CHP Hekimhan İlçe Başkanı Murat Karayazıcı, Kuluncak İlçe Başkanı Kemal Yıldırım, Arguvan İlçe Başkanı Hasan Yücel, Yazıhan İlçe Başkanı İbrahim Arduç ve  Doğanşehir İlçe Başkanı Mehmet Canpolat’ı tebrik ederek yeni görevlerinde  başarılar diledi. 5 İlçenin tamamında esnafları gezerek sorunlarını dinleyen Veli Ağbaba, ayrıca Kuluncak Kaymakamı Savaş Konak, Kuluncak Belediye Başkanı Ramazan Nacar ile Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman’ı makamlarında ziyaret ederek bir süre görüştü.
 
Ağbaba, CHP İlçe Örgütleri ziyaretinde “Eski yöneticilerin emeğine sağlık.Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu bir bayrak yarışı.  Belediye başkanlarımız, İl Genel Meclisi üyelerimiz, Muhtarlarımız  ile birlikte  partimizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi.
Türkiye’de hak arayan her kesimden insanın şiddetle karşı karşıya kaldığını ifade eden Ağbaba “Biz hiçbir zaman kavganın tarafı olmadık. Siyasi alanda da kişisel olarak da şiddeti bir mücadele yöntemi olarak hiç görmedim. Biz seçilirken Malatya’nın sorunlarını dile getirmek için seçildik.Ama mecliste gördüğümüz manzara beklediğimiz gibi değil.Yaşamın her alanında olduğu gibi AKP’nin şiddeti, AKP’nin faşizmi ile karşı karşıya kaldık.Hak arayan öğrenciler tutuklanıyor.Hak arayan memurlar gaz bombaları ile karşılanıyor.Benim de katıldığım Sivas Davası zaman aşımı ile ilgili dava duruşmasında insanlar şiddet görüyor.Herkes susturulmaya çalışılıyor.”şeklinde konuştu. 
 
Ağbaba “Türkiye’ de 12 Eylül faşizminden beter günler yaşanıyor.4+4+4 tasarısı görüşülürken bir eşkiyalık ile karşı karşıya kaldık.4+4+4 Yasası Anayasa’dan bile önemli bir yasa. Ama bu yasa görüşülürken bizim görüşlerimizi söylememize bile izin vermediler. 200’ün üzerinde milletvekili komisyon salonuna girmemizi engellediler. Türkiye’de faşizm var. Yasa tasarısı ile ilgili kürsüde konuşurken, MHP Grup Başkan Vekilinin de söylediği gibi ‘arızalı bir milletvekili’ bana laf atmaya başladı. Üstüme yürümeye çalıştı. Saldırgan bir tavırla yaklaştı. Ama cevabını verdim.Kavgaya taraf değilim ama uysal koyunda değilim. Kendisine gerekli cevabı  verdik. Şimdi inkar ediyor, ben yapmadım diye. AKP, CHP,MHP Grup başkan vekilleri olayı kınadılar. Ama AKP Milletvekilleri korktukları için kınama cezasına olur diyemediler. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da inancımızı, düşüncemizi savunmaya devam edeceğiz”ifadelerine yer verdi.
 
Veli Ağbaba konuşmasının devamında “Malatya Milletvekili olarak Malatya’nın sorunlarını dile getirmeye, Malatya’nın haklarını savunmaya  devam edeceğim. Türkiye’de de nerede insan hakları mücadelesi varsa, nerede hangi siyasi görüşten olursa olsun ezilen, dışlanan kişi varsa yanlarında olmaya devam edeceğim.Seçildiğim günden beri bir taraftan İsrail Füze Kalkanı ile uğraşıyorum.Diğer taraftan Pozantı’da tecavüz edilen, tacize uğrayan çocukların, Uludere’de öldürülen İnsanların sorunları ile uğraşıyorum. Eski İnönü Üniversitesi rektörümüz Fatih Hilmioğlu’nun, kaleminden başka silahı olmayan Mustafa Balbay’ın yanındayım. Sorunlarını takip ediyorum.Türkiye’de 8 Milletvekili, 500’ün üzerinde öğrencisi cezaevinde.10 binlerce insan yargılanıyor. 12 Eylül’le hesaplaşıyoruz diyorlar. Bunun adı diktatörlüktür.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız