SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunun Adı Osmanlı Tokadı!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:09:37
A- A+ PAYLAŞ

AKP'de seçim zaferi sonrası ilk açıklama yapıldı. Partililerin büyük ilgi gösterdiği basın toplantısında, AKP'liler hem iktidar olmanın hem de Malatya'daki büyük oy artışını kutlandı. 

AKP Malatya İl Teşkilatı'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan  Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, "7 Haziran seçimlerinde 18 milletvekili eksiğiyle kuramadığımız hükümeti, cenabı Allah bugün bizlere 18 milletvekilinin 3-4 kat fazlasıyla nasip etti. Bunun için Allah’a hamd ediyorum şükürler olsun diyorum. Herkesin eline, yüreğine sağlık diyorum. İnsan olarak elimizden ne varsa ortaya koyduk. Takdirin de her zaman Cenabı Allah’ın olduğu bilinciyle hareket ettik” dedi. 

"YÜZÜMÜZÜ HER DAİM AK ETTİNİZ"

AKP'nin kurulduğu günden buyana her zaman insan onuruna yakışır siyaset anlayışıyla yola devam ettiklerini kaydeden Kahtalı, 'Biz millete hükümranlık yapmaya değil, hizmetkar olmaya geldik 'bilinciyle millete hizmetkarlık yaptıklarını söyledi. Kahtalı: "7 Haziran seçimlerinde belki eksiklerimiz vardı. Düzeltilmesi gereken bazı şeylerimiz vardı. Onları da Allah’a şükür gidererek, 1 Kasım’da seçimlere hazırlandık. Bu seçimde de AK Parti kurulduğundan bugüne kadar oyların en yükseğini almayı Cenabı Allah bize nasip etti. Yüzde 49.4 oyla Türkiye’de kırılması zor olan ve yine AK Parti tarafından kırılabilecek bir rekora imza attık. İlimize baktığımızda 2011 seçimlerinde 293 bin oy alarak yüzde 68 ile büyük bir başarı elde etmiştik. 2015, 7 Haziran seçimlerinde ise bu rakam yurt dışı oyları hariç 257 bine düşmüştü. Ama 1 Kasım genel seçimlerinde Cenabı Allah’a şükürler olsun, rahmeti ve izniyle bu rakam, Malatya'da bugüne kadar alınmış olan en yüksek  oy olan, 315 bin oyu almayı nasip etti. Bundan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Yüzümüzü her daim ak ettiniz. Bundan sonrada hem ilimize hem ülkemize hem de dünya mazlumları için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız" şeklinde konuştu. 

"ALLAH'A HAMDOLSUN DAVAMIZ YERE DÜŞMEDİ"

1 Kasım'daki seçimde AKP'den Malatya 6. Sıra Milletvekili Adayı olan Ufuk Önalan, 1 Kasım seçimlerinde gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Önalan, seçimden zaferle çıktıklarını kaydederek, "Bizim bir şiarımız vardı, siyasette tek liman ahlaktır. Gece gündüz, dağ taş demeden nerede bir mazlum varsa onun yanına koşmaya çalıştık. Bizim için 1 Kasım’ın önemini anlatmaya çalıştık. Allah'a hamdolsun ki davam yere düşmedi, davam daha da yükseldi " diye konuştu. 

"AK PARTİ, ELİNİDEĞİL, GÖVDESİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, AKP'nin hiçbir sorumluluktan kaçmadığını, sadece elini değil, gövdesini taşın altına koyduğunu ifade etti. 

Çakır, AKP'nin halkın içinden çıkan bir parti olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "5 aylık süre içerisinde halkımız iyi bir gözlemde bulundu. Bu sürede, halkımız hangi partinin ne yapabileceğini çok iyi analiz etti. Bu seçimler, bize bunu gösteriyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bölgemiz bir ateş çemberinden geçmekte. Ülkemizin ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyor olması hem de ateş çemberi içerisinde olması ama bu 5 aylık sürede AK Parti'ye ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na verilen hükümet kurma ve geçici hükümet kurma sürecinde AK Parti hiçbir sorumluluktan kaçmadan ve ülkemizin geleceğine dair her türlü radikal kararları alabildi. Taşın altını elini değil gövdesini koydu. Halkımız bunu çok iyi gördü. Diğer partilerinde bu süreçteki yaklaşımlarını çok iyi analiz etti. AK Partinin 13 yıl içerisinde ortaya koymuş olduğu demokratikleşme, sosyal politikalar anlamında, dış politika ve ekonomi anlamında yaptıklarını halkımız çok iyi gördü. AK Parti halkın içerisinden çıkan bir partidir. Halkın iradesinin sandıktan bu kadar güçlü tecelli etmesinin altında bu gerçekler yatmaktadır. Bizler gerçekten sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu sonuçtan sonra bize daha çok çalışmak, daha çok halkla iç içe olmak, ülkemizin geleceği adına hep birlikte kenetlenmek düşer. Bu sonuçlar bize AK Parti politikalarına olan güveni hem de çözüm sürecine, terörün bitirilmesine ilişkin alınan kararlara halkın büyük bir destek ve teveccühünün olduğu göstergesidir. İnşallah Allah mahcup etmeden bu süreyi de daha güzel hizmetlerle yapmayı hepimize nasip etsin."

"BU TOKADIN ADI, OSMANLI TOKADI"

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, 1 Kasım seçimlerinin önemli bir dönemeç olduğunu ifade ederek, "Bu süre içerisinde özellikle AK Parti ve diğerlerinin durduğu yerler belliydi. Milletle beraber olanlarla millete karşı olanların bir mücadele günü olduğunu, dünden bugüne kadar bizler kadar, bizim karşımızda duranlar kadar bütün bu uç noktada siyaset yapmaya çalışanlar saflarını belirlemiş oldular. Allah’a hamdolsun milletten yana olanlar kazandı” dedi.

Şahin, hiç kimseyle yarışa girmediklerini kaydederek, "7 Haziran seçimlerini biz çok iyi okuduk. Milletimiz bize bir mesaj verdi, biz bu mesajı aldık. O günden bugüne kadar kimlere mesaj verildiğinin farkındayız. İnşallah ülkemiz bir daha 7 Haziran gibi bir sarı kartın bize gösterilmesine bize vesile olacak adımları atmaktan imtina ederiz. Biz hiç kimseyle bir yarışa girmedik. Biz hep kendimizle yarıştık. Burada bir tablo var. CHP 2011’de Malatya’da 19.8 almış. 16.6 almış 7 Haziran’da. Bugün açıklanan sonuçlar itibariyle 15.33’e düşmüş. Baştan aşağı doğru gerileyen bir trendleri var. Rabbim gerekene, gereken tokadı vurduruyor. Bu tokadın adı herhalde Osmanlı tokadı. Allah hayırlı uğurlu etsin diyorum" ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Şahin, konuşmasında araştırma şirketlerinin açıkladığı anketleri de eleştirdi.

"MİLLETİMİZ AĞIR BİR SORUMLULUK VERDİ"

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, milletin AKP'ye ağır bir sorumluluk verdiğini ifade ederek, milletin çabasına layık olacaklarını kaydetti.

Tüfenkci, "1 Kasım gerçekten bir milat. 2023 hedefleri bizim için Türkiye için çok uzak değil. Kaderini AK Parti’nin kaderiyle birleştiren bir millet var. Bu Türkiye’nin bölünmesine de, istikrarsızlığına da, huzursuzluğuna da, güvensizliğine de asla müsaade etmiyor. 7 Haziran’dan sonra biz yine burada basın toplantısı yapmıştık, ve o basın toplantısında ders çıkarmamız gerektiğini ifade etmiştim. Ve gerçekten genel başkanımız ve başbakanımız başta olmak üzere 7 Haziran’daki sonucu çok iyi okuduk. Ve milletin istediği şekilde kendisine çekidüzen verdi. Bizler ülkenin geleceği ve güvenliği noktasında elimizi taşın altına koyarak milletin işini, aşını büyütmeye ve geleceği gençlere emanet edecek şekilde gerekli düzenlemeleri vaat ettik. Milletin gayretine, çabasına layık olmaya çalışacağız. Sizler sahada elinizi taşın altına koydunuz. Kapı kapı dolaştınız. Malatyalı tüm hemşerilerimiz davaya sahip çıkarak, Türkiye’nin kazanmasına vesile oldular. Herkesten Allah razı olsun. Bu mesele sadece AK Parti’nin meselesi değil, memleket meselesi dedik. Ve milletimiz gerçekten memleket meselesini çok iyi kavradı. 7 Haziran’dan önce nasıl oyunlar oynandığını, hangi safta saf tutuğunu gördüler. 1 Kasım’da da gereken cevabı verdiler. Ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu. 

"HEMŞERİLERİMİZ TARİH YAZDI"

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, "Malatya'mızda AK Parti'ye 316 bin oy vererek Malatya'da tarih yazan hemşerilerime teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık, yüreğinize sağlık. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün 2 Kasım 2015. Bundan tam 13 yıl evvel 3 Kasım 2002 yılında Yeni bir iktidarın kapısını aralamak için mücadele ediyorduk. 3 Kasım 2002 de Türkiye AK Parti ile tanıştı ve tek başına iktidar oldu. Bugün 2 Kasım 2015. Tam 13 yıl sonra 316 bin oy ile Malatya yüzde 68 oy oranı ile tek başına iktidara yürüdü. Elinize sağlık, kolunuza sağlık, yüreklerinize sağlık diyorum. Bugün 2 Kasım, 1 Kasım 2015’te çıkmış olduğumuz yolda genel başkanımız, bizim Cumhurbaşkanımız, milletimizin Cumhurbaşkanı, ümmetimizin umudu, Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Kasım 2002 de yola çıktığı kutlu yürüyüşün, bugün yeniden yürüyüşün ikinci başlangıcıdır. Onun ayaklarına pranga vurmak isteyenlerin karşısına çıktınız, onlara karşı durdunuz, Cumhurbaşkanınıza sahip çıktınız. Allah hepinizden razı olsun” dedi. 

"BLOK, HAYIR VE TERÖR SİYASETİ KAYBETTİ"

Çalık, 1 Kasım seçimlerinde blok, hayır ve terör siyasetinin kaybettiğini belirterek, şunları söyledi: "Sadece bize oy verenlerin değil 78 milyonun partisi olmak için yola çıktık ve yüzde 50'nin oyunu aldık. Geri kalan yüzde 50’nin oyuna da talibiz. Malatya'da yüzde 70'in oyunu aldık. Geri kalan yüzde 30'un oyun almak için çaba sarf edeceğiz. Malatya için, tüm Türkiye için, bütün ekip arkadaşlarımızla, milletvekillerimize, teşkilatlarımızla, birlikte beraberce çalışacağız. Bugün 'blok' siyasetinin kaybettiği bir gün bugün 'Hayır' siyasetinin kaybettiği, bugün 'terör' siyasetinin kaybettiği bir gün. Bugün millet, memleket ve hizmet sevdalılarının kazandığı gün bugün. AK Parti'nin milletle bir kez daha buluşturdu. Bugün milletin davasına sahip çıktığı gün. Türklerin Mazide olan aşkla atiyi selamlayan 2023 yetmez diyerek, 2073 hareketine sahip çıkanların günü. Milletin istiklâlini ve devletin istikbalini her şeyden üstün tutan erdemliler hareketinin günü bugün.”

Seçim değerlendirmesinin ardından AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkci, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 6’ncı sıra milletvekili adayı Ufuk Önalan ile birlikte kapıda durarak vatandaşların tebriklerini kabul ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız