SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunun Adı Saygısızlıktır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:33:41
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Uluslararası Film Festivali açılış gecesi için CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya yapılan davetin AKP Malatya milletvekillerinin törene meclisteki çalışmalar nedeniyle katılmayacağının bildirilmesi üzerine iptal edildiği öğrenildi. Ağbaba, davetin iptal edilmesini ‘Davet ettiklerinde gecede konuşma yapmamı rica edenler festivale 2 gün kala ikinci kez arayarak A Haber’in canlı yayın süresinin 2 saatle kısıtlı olduğunu belirterek gecede konuşamayacağımı ifade ettiler. Bu davetin iptal edilmesi anlamına geliyordu. Bunun adı saygısızlıktır’ sözleri ile eleştirdi. 

Veli Ağbaba, davetin iptal edilmesine A Haber’in kısıtlı zamanda yapacağı yayın olarak gösterilmesine karşın, gerçek nedenin AKP Malatya milletvekillerinin geceye katılmaması olduğunu ileri sürdü.

Medyada ‘Film festivali açılış gecesi ve onur ödülleri törenine AKP ve CHP milletvekilleri katılmadı’ şeklindeki haberler üzerine bir açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, festivalin başlamasından önce Malatya Valiliği’nden kendisini arayarak açılış gecesine davet ettiklerini belirterek, davetin iptal edilmesine uzayan süreci şöyle anlattı: ‘Valilik bünyesindeki festival komitesinden beni geceye davet ettiler. Program akışında milletvekillerinin konuşması olduğunu da belirttiler. Yapılan davet üzerine ben de davet için teşekkürlerimi ileterek geceye katılacağımı ve konuşacağımı bildirdim. Ancak festival açılış töreninden 2 gün önce beni arayan Malatya Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, gecede A Haber’in canlı yayın yapacağını, bu yayının 2 saatle sınırlı olduğunu belirterek milletvekillerinin konuşmasının programdan çıkarıldığını söyledi. Bu, bana yaptıkları davetin iptal edildiği anlamına geliyordu. Vali Yardımcısı Erdinç, milletvekillerinin konuşmasının iptal edilmesini A Haber’in canlı yayınına ile gerekçelendirdi. Ancak perde arkasındaki asıl sebep AKP Malatya milletvekillerinin geceye katılmamalarıydı. Yani AKP milletvekilleri geceye katılmıyorsa, gece için yapılan davete icabet etmek isteyen CHP milletvekilini, dolayısıyla temsil ettiğim Malatya halkını yok saydılar. Bunun adı saygısızlıktır’ dedi. 

‘Festival Komitesi’nin Tutumu CHP’ye Sansürdür’ 

Festival Komitesi’nin bu tutumunun siyasi olduğuna dikkat çeken Ağbaba, ‘Malatya Film Festivali’ne AKP’nin gölgesi düşmüş, komitenin siyasi sansürü damga vurmuştur. Festival öncesinde festivalin zarar görmemesi için açıklamada bulunmadım. Çünkü ben bu festivalin yaşamasını istiyorum. Festival Malatya’ya sanatsal bir zenginlik katacaktır. Ancak bu haliyle zenginlik değil ayrımcı tohumlar ekmektedir. Konu medyaya yansıyınca da kamuoyuna gerçekleri açıklamak istedim’ şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız