SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunun Anlamı Hizmete Devam'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:20:37
'Bunun Anlamı Hizmete Devam'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre AKP adayı Ahmet Çakır kazandı. 

Adliye'de oy sayma işlemlerini yakından takip eden Çakır, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"BU SEÇİM, MALATYA'MIZ İÇİN HİZMETİN DEVAMI ANLAMINA GELİYOR"

Ahmet Çakır, herkesin milli iradeye saygı göstermesi gerektiğini belirterek, "Seçim maratonunun sonuna geldik. 4 ay yoğun bir şekilde çalıştık. AK Parti İl Teşkilatımıza, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Ama öncelikle en büyük teşekkürü Malatya halkına ediyorum. 4 ay programlarımızı ve projelerimizi ortaya koyduk. Söz sırası halkımıza geldi. Sandıklarda oy kullanan hemşehrilerimizi de ziyaret ettik. Sakin bir seçim atmosferi vardı. Çok ciddi bir katılım olduğunu gördük. Bu çok önemli. Çünkü vatandaşlarımız artık oyuna sahip çıkıyor. İnsanlarımız ülkesine, istikrara ve geleceğine sahip çıkıyor. Dolayısıyla yöneticisine sahip çıkıyor. Milli irade bugün sandıkta tecelli etmiş oldu. Sonuçlar gayet güzel, inşallah bizde buna layık olmaya çalışacağız. Herkesin bu milli iradeye saygı göstermesi lazım" dedi.

30 Mart yerel seçimlerinin, hizmetin devamı anlamına geldiğini kaydeden Çakır, "Siyaset ve çalışmalar halk için yapılmaktadır. Bizlerde bu süre içerisinde bütün çalışmalarımızı tamamladık. Resmi sonuçları bekliyoruz. İnşallah bu seçim, Malatya'mız için hizmetin devamı anlamına geliyor. Ben ülkemiz içinde birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"SEÇİMİN GALİBİ, AK PARTİ, MİLLET VE MİLLİ İRADE OLDU"

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 30 Mart yerel seçimlerinin galibinin millet ve milletin iradesi olduğunu belirterek, "Resmi olmayan sonuçlara göre Malatya'mızda iyi bir noktadayız. 12+1 yaptık gibi gözüküyor. Bütün herkese teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu zafer, o insanlarımızın zaferidir. Ama olayın 2 galibi, 2 mağlubu var. İnsanlarımızın milli iradelerini sandığa yansıtmamaları için, sandığa gitmemeleri noktasında; sandığa gitseler de, "AK Parti'ye oy vermeyin, şu partilere oy verin" diyen bazı mahfiller vardı. Ama bütün bunlara rağmen her ikisinde de mağlup olan bu karanlık güç odaklarının yapmış oldukları sinsi planlar var idi. Ama diğer taraftan vatandaşımız bütün tehditlere ve ricalara rağmen yine sandığa gitti ve en yüksek oranda bir katılım oldu. Milli iradenin sandığa yansımış olduğu en yüksek oranda seçimlerimizden bir tanesi oldu. Yine AK Parti'ye karşı savaş açan bütün muhalefetle beraber kayıt dışı siyaset yapmaya çalışan bu güç odakları da hezimete uğradılar. Kesinlikle bunun galibi AK Parti, milletimiz ve milli irade oldu" şeklinde konuştu.

"BU 1 NİSAN ŞAKASI DEĞİL, MİLLETİN ŞAKASI YOK"

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, milletin şakasının olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Sayın Başbakanımızın Malatya mitinginde, "Malatya tarih yazıyor" dediklerinde, insanlar dönüp, Bu montaj mı?" dediler. Şimdi bu seçim sonundaki oy oranlarını da montaj olarak değerlendirebilirler. Bugün 31 Mart ama bir sonraki gün 1 Nisan. Bu 1 Nisan şakası değil. Milletin şakası yok. Milletin sesine kulak verirseniz, sizi böyle omuzlarına alıyor. Eğer dinlemezseniz, o zaman böyle sert rüzgarlar geliyor, esiyor, alıp geldiği yere geri gönderiyor."

"MALATYA İRADESİNE SAHİP ÇIKTI"

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, seçimin tek galibinin millet olduğunu kaydederek, "Bu seçimin tek galibi millettir. Bu seçim, milletin iradesine sahip çıkma seçimiydi. Ve başta Malatya olmak üzere birçok ilimiz kendi iradesine sahip çıktı. Gerçekten de yerelde, geneldeki iktidarımızı perçinleme adına güzel bir netice aldık. Tabi bu seçimin kaybedenleri var. Onu da milletimizin takdirine bırakıyoruz. İnşallah bunlardan ders alırlar. Ve yine umut ediyoruz ki, tevazu içerisinde hizmete talip olan kadrolarımız Malatya ve AK Parti'yi utandırmazlar ve gerekli hizmeti milletimize sunarlar. Çünkü milletimiz hizmetin en güzeline layık. Ve umut ediyorum; yine mazlumlar, mağdurlar, engelliler, yetimler, garipler, şehitler ve dullar, bu seçimin galibi olarak çıkmıştır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız