SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunun Gururunu Yaşıyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:37:55
A- A+ PAYLAŞ

'Bilgeler Yolu' projesinde yer alan heykeltıraş Cengiz Göğebakan, Aşık Veysel ve Battal Gazi'nin heykelini yapmanın gururunu yaşadığını söyledi. 

Göğebakan, Aşık Veysel heykelinin Bilgeler Yolu projesi kapsamında eski Pembe Yol'daki yerini aldığını ifade ederek, "'Bilgeler Yolu' projesi kapsamında çalışmayı gerçekleştirmek için davet edilenlerden biriyim. Aşık Veysel ve Battal Gazi çalışmasını yapmam uygun görüldü. Aşık Veysel'in heykeli tamamlandı ve Bilgeler Yolu'ndaki yerini aldı. Battal Gazi heykelini de tamamladık, birkaç gün içerisinde bu heykelimiz de yerine konulacak" dedi.

Aşık Veysel ve Battal Gazi'nin heykelini yapmanın gururunu yaşadığını dile getiren Göğebakan, "Aşık Veysel ve Battal Gazi'nin heykellerini yapmak çok güzel bir duygu. Ayrıca heykellerin kıymetli bir malzemeden yapılması, onları mermere yontmak ve bu heykellerin yıllarca ayakta kalabileceğini bilmek ayrı bir haz veriyor" ifadelerini kullandı.

Göğebakan, Battal Gazi heykelinin tamamlandığını ifade ederek, "Tasarımı geliştirirken, bahsettiğimiz bilgelerin kişiliğini, karakterini, uğraştıkları ya da mesaj verdikleri imgeleri tercih ettik. Bu imgeler çerçevesinde de kompozisyonlar yaptık" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız