SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bunun Hesabını Kim Verecek?

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:54:01
Bunun Hesabını Kim Verecek?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Gölbaşı karayolunun Erkenek- Tünel arasında duble yol için genişletilen 3 kilometrelik bölümde, geçtiğimiz yıl Ekim ayında nemli zemin üzerine serilen asfalt, o dönem yaptığımız "Bu Zemin Asflat Tutar mı?" başlıklı haberde öngörüldüğü gibi, tutmadı ve "güya" asfalt olan yol delik deşik hale geldi. Bu nedenle, belirtilen bölümde ulaşım, stablize zeminde sürdürülürken, "asfalt (!)" bölüm ulaşıma kapatıldı.

Doğu ve kuzey illerini güneye bağlayan önemli yollardan olan Malatya- Gölbaşı karayolunun Erkenek- Tünel arasındaki bölümünde, Kurban Bayramı'nın hemen öncesinde ıslak zemin üzerine asfalt serilmiş, bu konuda 13 Ekim 2013 günü malatyahaber.com'da yayınlanan haberde, bu asfaltın "kalite" açısından sorunlu olduğu belirtilerek,  "Hergün binlerce aracın kullandığı yolda trafik bayram nedeniyle daha da artarken, aylardır bozuk zemini kullanmak zorunda kalan sürücüler, yolun trafiğe kapatılan şeritlerinde  sürdürülen asfalt alt yapı çalışmasının kalitesi hakkında kuşku yaratacak görüntülere tanık oluyorlar. Yolun bu bölümünde mıcırdan önce serilen asfalt astar malzemesinin, nemli bir dönemde serildiği ve bu nedenle de toprak zemine iyice nüfuz etmediği için araç geçişiyle zeminden ayrıldığı, yer yer kelleşmeler meydana geldiği görülüyor.

Bu durumdaki yerlerde yapılacak asfaltlamanın, serilecek mıcırın zemine yapışmayacağı için dayanıklı olamayacağı iddia edilerek, ayrıca güvenli ulaşım için de tehdit oluşturacağı belirtiliyor ve soruna hemen müdahale edilmesi gerektiği ifade ediliyor." denilmişti.

Yola uygunsuz koşullarda dökülen asfalt birkaç ayda delik-deşik hale gelirken, devletin yüzbinlerce lirası boşa harcanmış oldu.

FOTOĞRAFLAR: Erkenek- Tünel arasındaki yolun geçtiğimiz hafta görüntülenen mevcut durumu ve 13 Ekim 2013 tarihli haberimizin kupürü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız