SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bunun Hesabını Veremezsiniz..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Şeker Fabrikası arazisinin ÖYK kararı ile "taksim" edildiğini ve bunun fabrikanın üretimine son verme noktasına götürebileceğini belirterek, uyarılarda bulundu.

Aslanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Özelleştirme İdaresi ve Özelleştirme Yüksek Kurulu Kurarı ile Malatya Şeker Fabrikasına ait arazilerin önemli bir kısmının satış, mülkiyetin gayri ve ayni hak tesisi, kiralama ve işletme hakkı verilmesi yöntemlerinden bir veya bir kaçının birlikte veya ayrı ayrı uygulaması suretiyle özelleştirilmesine karar verilmiş.

Ayrıca, Malatya Şeker Fabrikasının kullanımında bulunan bir kısım arazisinin de, satılmasına ancak, fabrikanın özelleştirme işlemleri tamamlana kadar özelleştirme programına, alınan bölüm içerisinde yer alan fabrikanın ihtiyaç duyacağı arazi ve birimlerin fabrika tarafından kullanılmaya devam edilmesi yönünde ayrıca bir karar alınmıştır.

Malatya Şeker Fabrikasının bacası söndürülemez, fabrikaya ait arazilerin satılarak, şimdilik kullanabilirsin şeklindeki bir karar, Malatya Şeker Fabrikasının bacasını söndürecektir.

Malatya Şeker Fabrikasının ihtiyaç fazlası kullanmadığı alanlar ise ticari amaçlı satılamaz. Bu arazilerde yeni iskan ve ticari alanlarla ilgili plan tadilatı yapılamaz. Ancak, Malatya halkının tümü için ortak kullanım amaçlı park, yürüyüş alanları gibi sosyal amaçlı tesisler dışında hiçbir şekilde kullandırılamaz.

Malatya Şeker Fabrikası mülk sahibi iken kiracı konumuna düşürülüyor. Önce malını hibe ediyorsun,sonra kiracı ol deniliyor. Peki daha sonra, benim malımdan çık denilirse,, fabrikanın bacasını söndürecekler. Malatya Şeker Fabrikası hepimizin, Malatya'nın Kayseri ve Eskişehir Şeker Fabrikalarının 4 bin dönüm arazisi şehrin göbeğinde Malatya Şeker Fabrikasının tüm arazisi bin dönüm. 400 dönümlük kısmı fabrikanın üretimi için gerekli 600 dönümü veriyorsunuz, 400 dönüme kimse göz koymasın. Üretim için gerekli 400 dönümde elinden giderse bunun hesabını kimse vermez."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız