SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunun Karşılığı Olacaktır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:12:47
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'daki askeri üste gönderdeki Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterirken, Genelkurmay da bir açıklama yaptı.

CUMHURBAŞKANININ TEPKİSİ..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesiyle ilgili olarak, "Bu ve benzeri çirkin saldırı ve tahrikler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Sorunların çözümü sürecinde, herkesi sorumlu davranmaya, provokatif eylem ve söylemlerden kaçınmaya çağırıyorum" dedi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesiyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesini şiddetle kınıyorum. Bayrak hepimizin bayrağı, ortak sembolü ve en önemli değeridir. Millet olarak ezelden ebede uzanan tarihi yolculuğumuzda bağımsızlığımızı ve bunun için verdiğimiz ortak mücadeleyi simgelemektedir. Şunu açıkça vurgulamak isterim ki; bu ve benzeri çirkin saldırı ve tahrikler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Sorunların çözümü sürecinde herkesi sorumlu davranmaya, provokatif eylem ve söylemlerden kaçınmaya çağırıyorum" dedi. 

"KARŞILIĞI OLACAK.."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesi olayı ile ilgili olarak, "Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alma marifetini gösteriyorsa bunun karşılığı olacaktır. Bedeli neyse bunun bedelini onu oraya gönderenler de, kendisi de ödeyecektir" 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile birlikte düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. Erdoğan, Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesi olayı ile ilgili olarak, “Benim söyleyebileceğim en şiddetli cümle neyse onu benden duymuş olun. İçişleri Bakanımız teftişi başlatmış durumda. Oradaki ilgili komutanla alakalı da bunlar teftişin içindedir. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alma marifetini gösteriyorsa bunun karşılığı olacaktır. Bedeli neyse bunun bedelini onu oraya gönderenler de kendisi de ödeyecektir. Çocuktur diye bayrağımıza, kutsalımıza bu şekilde saldırmak suretiyle sessiz kalmamız mümkün değildir. Direğe tırmanıyor dikkat edin. Sokakta bir bayrağı düşürmüyor. Direkten bayrağı indirme cüretinde bulunabiliyor. Orada görevli asker komutan bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir" diye konuştu.

Erdoğan, son günlerde bölgede yaşanan gelişmeler karşısında halka çağrıda da bulunarak şunları söyledi:

"Son günlerde bölgedeki bu gelişmeler hususunda da özellikle halka çağrıda bulunuyorum. Bütün bu olaylar karşısında bilesiniz ki bu çözümsüzlük sürecini ortadan kaldırmaya yönelik adımlardır. Bu süreci provoke etmeye yönelik adımlardır. Bu sürece yönelik provokasyonlara milletçe dik durmamız lazım. En azından Diyarbakır’da annelerin ortaya koyduğu tavrı tüm bölge insanını aynı şekilde ortaya koymalı. Kalkıp yol kesmek eşkıya işidir. Yol kesenler de bundan böyle bedelini ödeyeceklerdir. İlgili bakanlara talimatlar verilmiştir. Ülkemizin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur."

GENELKURMAY AÇIKLAMASI..

Genelkurmay Başkanlığı, Türk bayrağına hiçbir değerden nasibini almamış bir şahıs tarafından saldırıda bulunulmasının nefretle kınandığını, bu saldırıyı yapan kişinin bulunup gerekli cezanın verilmesinin takipçisi olunacağını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 7 Haziran 2014 tarihinde Diyarbakır Lice ilçesinde hayatını kaybeden bir kişinin, 8 Haziran 2014 tarihinde Diyarbakır'da yapılan cenazesinin defnedilmesi maksadıyla toplanan bazı gruplar tarafından, Bağlar ilçe merkezinde kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapıldığı belirtildi. Gösterici grupların söz konusu cenazenin defnedildiği mezarlığın yakınında bulunan 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığına ait Kuzey Nizamiyesi bölgesinde bulunan bir nöbet kulübesine taşlı saldırıda bulunduklarını vurgulanarak şöyle denildi:

"Bir kısmı çocuk olan göstericilerin arasında bulunan yüzü kapalı bir şahıs, nizamiye dış kapısından içeri atlayıp iki fens teli arasında bulunan araç kontrol bölgesine girerek, bayrak direğine tırmanmıştır. Bölgeye sevk edilen tim tarafından şahsı ikaza yönelik havaya iki el uyarı ateşi yapılmış ve sesle ikazda bulunulmasına rağmen söz konusu şahıs bayrağımızı gönderden almıştır.

Çocuklar ve kadınlar kullanılarak provakatif maksatlı yapıldığı, sivil ölümlerin amaçlandığı ve böylelikle kitlesel eylemlere zemin hazırlanması istendiği değerlendirilen ve tahammül sınırlarını zorlayan bu tür eylemlere karşı serinkanlı davranılmaya gayret sarf edilmektedir.

Yüce Türk Ulusunun sembolü, her zerresi şehit kanıyla bezenmiş bağımsızlığımızın işareti Türk bayrağına, hiçbir değerden nasibini almamış bir şahıs tarafından saldırıda bulunulmasını nefretle kınıyor, bu saldırıyı yapan kişinin bulunup gerekli cezanın verilmesinin takipçisi olunacağının ve hiçbir kişi veya grubun Şanlı Türk Bayrağını dalgalandığı gönderinden indiremeyeceğinin bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız