SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bunun Suçu Yok, Bırakın.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:35:02
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da tecavüz ederek hamile bıraktığı kadının kocası tarafından öldürülen Suriye uyruklu çobanın karısının, olaydan sonra gittiği Irak’tan mahkemeye gelerek ifade vermesi için karar alındı. Suriyeli çobanı öldüren katil zanlısının hamile eşinin karnındaki cenine yapılan DNA testinde bebeğin babasının Suriyeli çoban olduğu ortaya çıkmıştı.

Malatya merkez Orduzu Çarşıbaşı Mahallesinde bulunan bir çiftlikte 1 Aralık 2014 tarihinde meydana gelen olayda, Ekrem K. (30) adlı şahıs, çiftlikte çobanlık yapan Suriye uyruklu 4 çocuk babası Nizam Ahmed (33) adlı şahısı bıçaklayarak öldürmüştü. Olaydan sonra Ekrem K. ve olay esnasında yanında bulunan arkadaşı Hacı Mehmet Ö. tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olayın davası ile ilgili olarak görülen son duruşmaya tutuklu sanıklar Ekrem K. ile Hacı Mehmet Ö. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada öldürülen Suriyeli çoban Nizam Ahmed’in  eşi Hilale El Muhammed hakkında çıkartılan zorla getirme kararına rağmen getirilemediği belirtilerek, Hilale El Muhammed ‘in halen kendisinin Irak'ta olduğu ve  Türkiye tarafına geçemediği için mahkemede hazır bulunamadığı, önümüzdeki duruşmada Türkiye’ye getirilmeye çalışılacağı belirtildi.

Sanık Ekrem K.’nin avukatı Zeynep Solak, cinayetin tahrik altında işlendiğini belirterek, “Suç vasfının değişme ihtimali kuvvetle muhtemeldir” diyerek tahliye talebinde bulundu.

Sanık Hacı Mehmet Ö:’nün avukatı Bayram Özcan ise, “Hacı Mehmet Ö.  olay günü olaya herhangi bir dahli olmadan sadece sanık Ekrem K.’nin yanında bulunmuştur ve Ekrem'in sadece Nizam Ahmed ile konuşacağını düşünmüştür, bu sebeple yanında bulunmuştur. Hacı Mehmet Ö. uzun süreden beri de tutukludur, daha fazla mağdur olmaması için tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

Sanık Ekrem K. “Olayda arkadaşım Hacı Mehmet'in herhangi bir dahili yoktur, kendisi gereksiz yere uzun süreden beri tutukludur, bu durum beni vicdanen yaralamaktadır, tahliye talep ediyorum” dedi.

Sanık Hacı Mehmet Ö. ise “Ben böyle bir olayın gerçekleşeceğini bilseydim sanık Ekrem ile birlikte gitmezdim, sadece sanık Ekrem ile Nizam Ahmet’le konuşacaklarını düşündüğüm için sanık Ekrem ile birlikte gittim, suçsuz yere uzun süreden beri yatmaktayım, tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme Heyeti duruşma sonunda öldürülen Suriyeli Nizam Ahmed’in Irak’ta bulunan eşi Hilale El Muhammed'in gelecek duruşma hazır edilmesine karar vererek, tutuklu sanıklar hakkındaki tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Bu arada, yapılan DNA testinde katil zanlısı Ekrem K.’nin eşi , F.E.K.’nin Suriye uyruklu Nizam Ahmed’den hamile kaldığı tespit edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız