SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Merkezler Esas Girişimci Oluşturmanın Temeli.."

0
Güncellendi - 2016-11-25 01:59:02
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Göztepe Mahallesi'nde bulunan İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi)'de incelemelerde bulundu.

İŞGEM ziyaretinde Yeşilyurt Teknoloji İş Geliştirme ve Girişim Hizmetleri Merkezi Genel Müdürü Mehmet Karaman, Yardımcısı Alparslan Tokgöz ve merkez çalışanları tarafından karşılanan Vali Toprak merkez idari binasında incelemelerde bulunarak bina içerisinde bulunan birimlerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Genel Müdür Karaman tarafından da İŞGEM bünyesinde faaliyet gösteren firmalar ve işlikler (iş yerleri) hakkında da detaylı bilgiler verildi.

Vali Toprak almış olduğu bilgilendirmelerin ardından “İş Geliştirme Merkezlerini önemsiyorum. İş Geliştirme Merkezlerini kuluçka merkezi gibi esas girişimci oluşturmanın temeli olarak kabul ediyorum. Girişimcileri burada bir yılda, iki yılda, üç yılda yeşerttikten sonra yeni alanlarda devamını sağlamak, kendi işyerlerine, küçük veya büyük sanayi bölgelerine, organize sanayi bölgelerine kaydırmak onlardan boşalan yerlerde yeni girişimcileri kabul etmek, onları burada yeşertmek, onlara güven kazandırmak, altyapısını oluşturmak olarak görüyorum.” dedi.

Genel Müdür Karaman, Malatya’nın Büyükşehir statüsüne geçmesinden sonra Yeşilyurt Belediyesi tarafından İl Özel İdaresi'nden devralınan İŞGEM kompleksinin hukuki ve altyapı sorunlarının bulunduğunu, bunları da zaman içerisinde çözüme kavuşturarak girişimcilere mekânsal anlamda destek sağlamaya devam ettiklerini, bundan sonra da üst yapı ile ilgili sorunları çözüme kavuşturma konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Karaman, kompleks içerisinde 4 adet 1000 M2, 6 adet 500 M2, 8 adet 250 M2 ve 8 adette 125 M2 toplam 26 adet işlik bulunduğunu ve yıllık kiralarının da 3 bin ile 9 bin TL.- arasında değiştiğini belirtti.

Genel Müdür Karaman bu işlikler içerisinde özellikle iki işlikte önemli bir üretimin yapıldığını ve bunlardan birisinde Jeneratör diğerinde de medikal ortopedik ürünler imal edildiğini söyledi.

Vali Toprak, daha sonra yetkililer ile birlikte bazı işlikleri de ziyaret ederek buradaki faaliyetleri yerinde görerek imal edilen ürünler hakkında da bilgiler aldı.

İlk olarak ziyaret ettiği Yeşilyurt Belediyesine ait Kıyafet Geri Dönüşüm biriminde incelemelerde bulundu. Belediye tarafından ilçenin belirli noktalarına yerleştirilen ayrı ayrı ambalaj atıkları, bayat ekmek, oyuncak, kıyafet ve kitap bölmeleri bulunan Geri Dönüşüm Evlerinden temin edilen kıyafetlerin değerlendirildiği ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya hazır hale getirildiği birim hakkında Genel Müdür Karaman ve çalışanlar Vali Toprak’a bilgi verdiler.

Çalışanlar, burada yıkanan, ütülenen varsa sökükleri tamir edilen ve paketlenerek ilk günkü haline getirilen kıyafetlerin yaş ve cinsiyet gurubuna göre de etiketlendiğini belirttiler. Genel Müdür Karaman’dan paketlenen kıyafetlerin daha sonra belediyeye ait Hayır Çarşısı'nda ihtiyaç sahiplerine verildiği bilgisini alan Vali Toprak güzel bir çalışma olduğunu ifade ederek çalışanlara teşekkür edip kolaylıklar diledikten sonra medikal ortopedik ürünlerin imal edildiği işliği ziyaret etti.

Bölgenin en büyük ve tek implant üreticisi olduğunu öğrendiği firmanın ürünlerini inceleyen ve bu ürünler hakkında da detaylı bilgi alan Vali Toprak’a, bu işlikte modern teknoloji ürünü makine parkı ile dünya normlarında ortopedik cerrahi implantları ve aksesuarları üretimi yapıldığı bilgisi verildi. Burada standartlaşmış fiksratörler, klasik kalça protezleri, diz protezleri, kemik tespit plakları, muhtelif çivi ve teller, ortopedi cerrahisinde kullanılan el aletlerinin üretimi ile birlikte özel tasarım protezlerinde üretildiği ifade edildi. Ar-ge çalışmaları ile ülke pazarında söz sahibi olmaya çalıştıklarını ve ihtiyaçlara yönelik yeni ve geliştirilmiş ürünlerde üreterek bu sektördeki gelişmelere katkı sağladıklarını ifade eden firma yetkililerine teşekkür eden Vali Toprak, üretim yapılan makineleri de üretimleri esnasında izleyerek ürünler hakkında detaylı bilgiler aldı.

Son olarak ziyaret ettiği işlikte tekstil ürünleri üzerinde faaliyet gösterildiği, dünya ve ülke pazarında önemli bir yere sahip bir firmalara ait kıyafetlerin imal edildiği bilgisi yetkililer tarafından Vali Toprak’a verildi.

Yetkililer ilgili firma tarafından toptan gönderilen kumaşların burada kesilerek, dikilerek, paketlenerek, etiketlenerek ve kalite kontrolü yapılarak satışa hazır hale getirilmiş olarak ambalajlandığını ve ilgili firmalara gönderildiğini de ifade ettiler.

Vali Toprak incelemelerinin ardından Genel Müdür Karaman ve beraberindekilere teşekkür ederek atıl durumda bulunan tesislerin değerlendirilerek ekonomiye kazandırılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Toprak, hem kendilerine hem de girişimcilere teşekkür edip yeni girişimcilerin de değişik sektörler içerisinde yer almasını ve İŞGEM ile birlikte koordineli çalışan kuruluşlarla beraber daha güzel faaliyetlere imza atmaları temennisinde bulunarak buradan ayrıldı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

isgem1isgem2isgem4isgem5isgem6isgem3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Omer (7 yıl önce)
    Geri dönüşüm evleri yapılmış ancak bu geri dönüşümleri toplayan yok yazlik elbise konulmuş kış geldi hala yazliklar geri dönüşüm evinde duruyor
    0
    0
    Yanıtla