SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burada 7 Farklı Proje Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:04:46
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, inşaatları devam eden sosyal-kültürel merkezleriyle ilgili bilgi verdi ve bu projenin önümüzdeki yıl Mart veya Nisan aylarına kadar tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

İnşaat bölgesini basın mensuplarıyla birlikte gezen Çakır'ın incelemelerine ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Beraberinde belediye başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleriyle birlikte ilk olarak Sanat Galerisi ve Kültür-Sanat Sokağı’nda incelemelerde bulunan Başkan Çakır, yaptığı açıklamada “Sanat Galerisi ve Kültür-Sanat Sokağı’mızın yapımı, bir kültür adası içerisinde yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşaat çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Yapılan ihale sözleşmesinde 2014 yıl sonuna kadar bitirilmesi şartı var ama biz burayı önümüzdeki Mart-Nisan ayları içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi.  

Kültür adasında 7 farklı proje bulunuyor

Başkan Çakır, kültür adası içerisinde Malatya’nın ihtiyacı olan sosyal ve kültürel mekanlar bulunduğunu anlatarak, “İşte bunlardan bir tanesi Malatya Mutfağı’nın oluşturulması. Zengin bir mutfağımız olmasına rağmen özellikle dışarıdan gelen konuklarımızın ağırlanacağı geniş bir mekanımız yok. Bahçesiyle, iki kattan oluşan, şark köşesi olarak düzenlenmiş farklı odaların olduğu güzel bir Malatya Mutfağı oluşturuluyor. Yine hemen üst kısmında bir Sohbet Kafe oluşturuldu. Sanat Sokağı’mızda bir Kent Müzesi de oluşturuyoruz; Halıcı Konağı bunu bütünleyecek. Aynı zamanda bir Kitap Kafe de yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Göreve geldiklerinde hizmete sundukları Sanat Merkezi’nin çok sayıda talep karşısında yetersiz kaldığını kaydeden Başkan Çakır, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şu anda Sanat Merkezi’ndeki mekan yetersizliğini aşabilmek için Sanat Galerisi Projesini geliştirdik. Burası 3 bölümden oluşuyor. Sergi alanları, idari bölümler ve sanat atölyelerimiz yer alıyor. Sanat Galerisi 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Toplamda 20 dönümlük alanda oluşturduğumuz kültür adası içerisinde aslında 7 farklı proje yer almış oluyor.  4 kattan oluşan Gençlik Merkezi’yle birlikte bu alanda toplamda 15 bin metrekarelik bir kapalı alan oluşturuyoruz.”

Şehir standartları yükselecek

Daha sonra geçilen Yaşam ve Spor Merkezi ile ilgili bilgiler veren Başkan Çakır, şunları kaydetti:

“Yaşam ve Spor Merkezi, örnek bir proje olarak uygulanıyor. Belki örneği çok az olan bay ve bayanlara yönelik yaklaşık 60 dönümlük bir alan içerisinde tenis kortlarından bir çok sportif aktivitelerin yapılabileceği adeta bir spor parkı niteliğinde. Buranın en önemli özelliği bay ve bayanlara yönelik olarak her biri 450 metrekarelik 2 ayrı yüzme havuzunun olması. Çocuk havuzları, jakuziler, Türk hamamı var. Kafeteryasıyla birlikte bu tür alanlar Malatya’mızın şehir standartlarını yükseltecek örnek mekanlardır. Sosyal ve kültürel yaşam alanlarının olduğu bu mekanlar Malatya’mız açısından çok önemli. Burası toplamda 16 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip. Çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 16 milyon TL’lik maliyete sahip bulunuyor. Yaşam ve Spor Merkezini önümüzdeki yaz ayları içerisinde hizmete sunacağız.”

Malatya, çok ileri bir noktaya taşınacak

Başkan Çakır, gazetecilerin sosyal-kültürel merkezlerin yapımı ile ilgili soruları üzerine de Malatya’nın, yapılan altyapı ve fiziki yatırımlarla çok farklı bir şehir statüsüne kavuştuğunu belirtti. Çok sayıda sosyal ve kültürel merkezler oluşturduklarına işaret eden Başkan Çakır, gezdikleri merkezler dışında, Nikah Sarayı da inşa ettiklerini anımsatarak, “Nikah Sarayı’mızı sadece bir nikah salonu olarak değil bulunduğu bölgenin kültürel merkezi olarak planladık. Yine Fırat Mahalle’mizde Kernek’in yanıbaşındaki İpek Caddesi’nde, aynı zamanda alt bölümünü Pazar yeri olarak kullanacağımız bir kültür merkezi yapıyoruz. Diğer yandan 5 semt konağımız faal duruma geldi. 17 çok amaçlı sosyal tesisleri hizmete sunduk. Baktığımızda belediye tarihinde yapılmamış hizmetler.  Dolayısıyla bu yapılar, Malatya’mızı sosyal-kültürel anlamda çok ileri bir noktaya taşıyacak” şeklinde konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız